Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Středozápadě USA už mnoho dní nepřetržitě prší. Nejvíce je postiženo městečko Huntinburg, které už je pod vodou. Téměř všichni místní obyvatelé jsou převezeni do bezpečí, a přesto se v městečku pod vodou odehrává velké drama: Tom, který je řidičem auta pro transport peněz, se snaží zachránit tři miliony dolarů z místní banky. Na balík peněz si ale dělá zálusk skupina gangsterů v čele s Jimem. Nepřetržitý liják dramaticky ztěžuje situaci na obou stranách... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nápadité propojení kriminální zápletky s velkou vodou - myslím opravdu VODU s velkým "V" - dodává příběhu nečekanou dynamiku i očekávané napětí, přičemž třešničkou na pomyslném dortu je několik nečekaných dějových zvratů. A jako vždycky je jenom a pouze na vás, abyste posoudili, nakolik každý nakonec dostal to, co si (a o co se) zasloužil. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Celkom svižný film, ktorý ani nie je katastrofický, ale skôr akčný thriller. Na katastrofu poukazujú iba okrajovo, dopĺňa hustú atmosféru zatopeného okolia. Dej nenudí ani nachvíľu, to je pravda, ale aj tak ma tento film nedostal natoľko aby som zvýšil hodnotenie. Ja ostávam pri 3* aj pre to, že ma neprekvapili herci ani akcia. Prestreliek tam bolo až moc, viacerí to určite ocenia. Je to dosť temné aj napínavé, no nepáčilo sa mi ako tolko krát niektoré postavy ušli smrti v poslednú sekundu. McGyverovské akcie ma až tak neberú, ale stále je to mierny nadpriemer. 65% ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrá akčňárna v neotřelém prostředí zaplaveného města. Napětí je permanentně udržováno na slušné úrovni několika zvraty i určitou vynalézavostí (scéna se zábradlím je skvělá), voda není jen plochou pro radovánky na člunech a skútrech ale postupem času postavám skutečně hezky zatápí, a pokud se už někdo pokouší o vtip... docela se to daří, čehož si cením. Dobrá povodňová střílečka. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Morgan Freeman v roli padoucha? I když hodný, stále je to padouch. A to mi k němu nesedí, vždyť většinou hraje mrzuté dobráky od kosti. Buď jak buď, právě Morgan u mě vytahuje úroveň filmu o stupínek výše, hlavní ´klaďas´ na to nemá charizma. Setkáváme se zde s originálním námětem akčního thrilleru v zatopeném městě, což skýtá spoustu nových možností. Nevím, jestli bylo v úmyslu vytvořit novodobé ´béčko´ nebo jestli na lepší dotažení nezbyly peníze. Pro mě zůstává Povodeň někde mezi. Přijde a zase odejde - stejně, jako ta voda. ()

choze 

všechny recenze uživatele

U POVODNĚ se po předchozí OPERACI: ZLOMENÝ ŠÍP opět sešli scénárista Graham Yost (NEBEZPEČNÁ RYCHLOST), John Woo a Christian Slater, bohužel druhý jmenovaný ze sestavy záhy vypadl a nahradil ho švédský kameraman Mikael Solomon (který se namočil už na Cameronově PROPASTI). Film se původně jmenoval Flood, ale tvůrci se báli, že by si ho diváci pletli se dvěma jinými katastrofickými filmy roku 1997 (ROZPOUTANÉ PEKLO, SOPKA) a tak radši zvolili název Hard Rain a téměř o rok pozdrželi jeho uvedení. Moc to asi nepomohlo, protože 70 milionový film byl i tak přijat jen vlažně. Řemeslný akčňák staví hlavně na slušném scénáři (výměna rolí, katastrofický prvek), originálních akčních scénách (honička skútrů zaplavenou střední školou, skok motorového člunu do kostela) a zajímavého obsazení (skvělý Randy Quaid netradičně v záporné roli), pod vodu ho ale stahuje absence výraznějšího režijního rukopisu a představitele hlavního hrdiny. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Film se měl původně jmenovat Flood. (Terva)
  • Film byl natáčen převážně v Huntingburgu v Indianě, a to i přes to, že se v okolí nenachází žádná velká řeka ani přehrada, jen dvě velká jezera. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno