Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Středozápadě USA už mnoho dní nepřetržitě prší. Nejvíce je postiženo městečko Huntinburg, které už je pod vodou. Téměř všichni místní obyvatelé jsou převezeni do bezpečí, a přesto se v městečku pod vodou odehrává velké drama: Tom, který je řidičem auta pro transport peněz, se snaží zachránit tři miliony dolarů z místní banky. Na balík peněz si ale dělá zálusk skupina gangsterů v čele s Jimem. Nepřetržitý liják dramaticky ztěžuje situaci na obou stranách... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Řemeslně velice slušnej film který mixuje klasickou akční thrillerovou zápletku, kdy stojí jeden hlídač peněz proti partě zločinců která je chce ukrást na pozadí lehce katastrofické zápletky z povodní a hrozbou protržení přehrady. Film má slušný tempo a i když není nijak přehnaně invenční, tak s tím námětem pracuje celkem dobře a hlavně nenudí. Přidejme solidní výkony Slatera a Freemana plus i nějaký ten vývoj postav a změny v jejich charakterech a dostaneme ucházející lehce nadprůměrnej filmík na nenáročný zabití večera.60% ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený akční thriller, samozřejmě s nesmysly poplatnými devadesátým letům, ve kterých vznikl - všechno se povede až na poslední chvíli, všichni jsou nesrtelní, aneb koho zabiješ ještě třikrát vstane...Ale kromě toho, že se tu takřka pernamentně nesmyslně střílí, tak jinak je to hodně doně dobré, se super atmoškou...70% ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrá akčňárna v neotřelém prostředí zaplaveného města. Napětí je permanentně udržováno na slušné úrovni několika zvraty i určitou vynalézavostí (scéna se zábradlím je skvělá), voda není jen plochou pro radovánky na člunech a skútrech ale postupem času postavám skutečně hezky zatápí, a pokud se už někdo pokouší o vtip... docela se to daří, čehož si cením. Dobrá povodňová střílečka. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se začal dívat, aníž bych si předtím přečetl, o čem to je. Prostě mi to připadlo zajímavý jak žánrově, tak i podle hereckého obsazení. A nechal jsem se uchlácholit názvem a čekal jsem od toho katastrofickej film. No ale ono to je katastofický jen v tom, že město sužují velké deště a místní přehrada tu vodu nemůže pojmout a tak se město začně zatápět. Ale v tom všem je hlavním motivem honba za velkými penězi. A musím teda říct, že zakomponovat akční honičku do zatopeného města nebyl vůbec špatný nápad. Má to spád a honičky na skútrech mezi zatopenými domy vypadají úchvatně. A Morgan Freeman jako padouch, ze kterýho se nakonec vyklube hodný hošík, mě potěšil, protože na takové role u něj nejsem zvyklý. Neváhal bych tomu dát klidně 4*, ale když mě přišlo, že té náhody tam je až moc a vždy se na poslední chvíli něco pokazí nebo naopak zachrání. Jinak ale, řekl bych, nadprůměrný thriller, 68%. ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Hlavním hrdinou je voda, déšť a zase voda. No dobře, občas i oheň, elektřina a čluny, skútry a občas i nějaké to auto. Voda ale vede. Filmu docela obližuje střih, nějaké scény zřejmě chybí. Freeman je solidní a fajn, Quaid je fajn, ale jen chvíli. Slater dělá, co může. Z hlavní hrdinky, takto dámy v nesnázích, se ovšem na zadek neposadíte. Protože hlavním hrdinou je voda... Voda úplně všude. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Film se měl původně jmenovat Flood. (Terva)
  • Film byl natáčen převážně v Huntingburgu v Indianě, a to i přes to, že se v okolí nenachází žádná velká řeka ani přehrada, jen dvě velká jezera. (Terva)

Reklama

Reklama