Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Středozápadě USA už mnoho dní nepřetržitě prší. Nejvíce je postiženo městečko Huntinburg, které už je pod vodou. Téměř všichni místní obyvatelé jsou převezeni do bezpečí, a přesto se v městečku pod vodou odehrává velké drama: Tom, který je řidičem auta pro transport peněz, se snaží zachránit tři miliony dolarů z místní banky. Na balík peněz si ale dělá zálusk skupina gangsterů v čele s Jimem. Nepřetržitý liják dramaticky ztěžuje situaci na obou stranách... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrá akčňárna v neotřelém prostředí zaplaveného města. Napětí je permanentně udržováno na slušné úrovni několika zvraty i určitou vynalézavostí (scéna se zábradlím je skvělá), voda není jen plochou pro radovánky na člunech a skútrech ale postupem času postavám skutečně hezky zatápí, a pokud se už někdo pokouší o vtip... docela se to daří, čehož si cením. Dobrá povodňová střílečka. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Kéž by v dnešní době uměli udělat takové Béčko...Už sem si toho všiml dřív, ale prostě starší filmy tohoto tipu by v dnešní době znamenali totální průser a to jednoduše proto, že by to nikdo neuměl natočit ani zahrát. Nakonec se z toho vyklubala skvělá podívaná, kdy banda zlodějů v čele s rozumným Freemanem honí řidiče penězkáry po zatopeném městě. Film má velmi nečekané rozuzlení, které tam ani dávat nemuseli, ale tím že ho tam vrazili to ještě víc zhodnotili. Vyzdvihuji výkon Minnie Driver na kterou se moc pěkně kouká. Velice se povedli i triky a kulisy. ()

Reklama

helloween93 

všechny recenze uživatele

Standartní akční film v netradičním prostředí - během povodní. Parta Freemana si dělá zálusk na peníze ze zatopeného obrněného vozidla, ale v cestě mu stojí Slater a také místní šerif Randy Quaid. Scénář mě zaujal, stejně jako celý film. Škoda, že to byla taková finanční zkáza - 22 milionů celosvětově... ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

V případě Povodně nemám já osobně co řešit, neboť se jedná o jednu z nejnadupanějších béčkových jízd a pro mě jde vlastně i o jeden z nejzásadnějších akčních filmů vůbec. Vždyť tady nabere film od prvních minut naprosto neuvěřitelný tempo a ikdyž se to zdá až nemožné, to tempo se pořád a pořád jen zvyšuje, divák nemá ani vteřinu čas na vydechnutí, akce střídá akci, originální honičky, střílení, souboje, výbuchy, boření, demolování, kdy tedy navíc nevím, jakým rozpočtem tvůrci disponovali, ale celé to vypadalo zatraceně dobře a přesvědčivě, prostě tomuhle říkám něco vytáhnou na absolutní maximum. Zápletka je pak sice jednoduchá a přímočará, což je ovšem u tohoto typu akčního filmu zcela v pořádku, zároveň zde dojde ale i k několika nečekaným zvratům a vyskytuje se zde i celá řada výtečných, originálních nápadů, které to též hodně oživili. Dále tu máme pěknou dávku napětí, velice působivou atmosféru, výborný casting, postavy zde navíc hází fakt hodně vytuněný hlášky, prostě celý je to vážně obrovská, strhující zábava, mající neskutečný koule. Tato podívaná je zkrátka povinnost pro každého příznivce adrenalinových jízd, a za mě jednoznačně úžasný akční zážitek! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem se chtěl projet na vodním skútru po chodbách své neoblíbené střední školy, leč záplavy se jí vyhnuli obloukem. Teď už se jen modlím, aby se z mojí staré taky nevyklubala taková semetrika…Ne teď vážně – jde o hodně průměrný film, který mě nějak závratně neokouzlil, ale ani nejde o vyloženou ztrátu času. Morgan Freeman i Christian Slater už předvedli mnohem lepší výkony. Film mi nenabídnul žádnou nervy drásající scénu ani nezapomenutelnou hlášku. 50% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natáčen převážně v Huntingburgu v Indianě, a to i přes to, že se v okolí nenachází žádná velká řeka ani přehrada, jen dvě velká jezera. (Terva)
  • Píseň "Flood" křesťanské rockové skupiny Jars of Clay, která se ve filmu objevila, vyzvedla skupinu do hlavního proudu hudební scény. (Terva)
  • Film se měl původně jmenovat Flood. (Terva)

Reklama

Reklama