Reklama

Reklama

Podezření

  • USA Under Suspicion (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ulice tropického přístavu San Juan, na ostrově Portoriko, jsou zaplněné k prasknutí. Koná se tu tradiční festival. Ti, co se veselí ani netuší, že ve městě došlo k dvěma závažným zločinům. V obou případech se stala obětí nezletilá dívka, kterou pachatel před smrtí znásilnil. Bohatý právník Henry Hearst se chystá se svojí o mnoho let mladší ženou Chantal na dobročinný večírek, když se ozve telefon, kterým ho policejní kapitán Victor Benezet vyzve, aby se krátce zastavil na policejní stanici k doplnění výpovědi. Hearst totiž objevil a ohlásil druhou vraždu. Banální vyšetřování se postupně mění v celonoční křížový výslech, při němž je konfrontována i Chantal. Je tu řada indicií, nasvědčujících, že ctihodný a vážený zastánce práva bude postaven mimo zákon. Ve chvíli, kdy se Hearst pod tíhou argumentů dozná, a Chantal připustí, že si dávno všimla manželovy slabosti pro dospívající děvčátka, dostane kapitán Benezet do rukou nezvratný důkaz. Svědčí ve prospěch Henryho Hearsta... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

tron 

všechny recenze uživatele

Napínavý, dynamický a atmosférický a pritom dialóg kam len kukneš, žiadna akcia. Bellucciová ma síce nepresvedčí, že je aj niečo iné, než len kus ženy, ale inak pohoda s kvalitným scenárom, zaujímavým kastingom (vrátane prchkého Thomasa Janea), slušnou réžiou diabla Stepha Hopkinsa (ale LOVCI LEVOV to už nie sú) a vynikajúcim nápadom (vo flasbacku sa objaví aj vyšetrujúci policajt ako "nemý svedok udalostí"). Len koniec je nezrozumiteľný. Druhé stretnutie Freemana s Hackmanom od (anti)westernu NEZMIERITEĽNÍ. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, tak tohle je moje guilty pleasure. Ano, film začíná v podstatě nijak zajímavě, prostě advokát Gene Hackman se zastaví na "10 minut" za svým přítelem policistou Morganem Freemanem, aby upřesnil výpověď. Pak se začne příběh pomalu, ale jistě rozjíždět až dospěje k neuvěřitelnému a zároveň děsivému konci...Herecký koncert pánů Hackmana a Freemana. Závěrečná scéna beze slov mě vždycky dostane, protože vyvolává otázku, jak dál? Ta však zůstane navždy nezodpovězena. ()

Reklama

Decker 

všechny recenze uživatele

Zajimava krimi se skvelymi herci, ktera vsak jednu sortu lidi unudi k smrti a druzi si budou spokojene chrochtat. Ja jsem tak nekde mezi nebot nemuzu poprit kvality tohoto filmu, ale nuda a divny dialogy jsou nekdy az presprilis okate a vylozene filmu skodi. Co jsem jeste dost dobre nevstrebal je zaver. Bud jsem byl uz hodne unaveny a nepremyslel jsem nebo jsem asi blbej a nepochopil jsem to, ale kazdopadne si myslim, ze zaver mohl byt lepsi nebo lepe vysvetleny. Takhle nevite co si o tom mate vubec myslet. ()

ChrisBa 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo som videl hodnotenia k tomuto filmu som nemal vysoké očakávania.. Nakoniec som milo prekvapený. Ide síce o komorný film s pár postavami, ale scenár je veľmi dobrý, dialógy svieže, herecké výkony hlavných dvoch protagonistov štandardne dobré. V podstate celý čas sme svedkami výpovede a postupného odhaľovania tajomstiev, pričom máme na výber 2 možnosti.. Buď obvinenému veriť alebo ho zatratiť, pričom až do poslednej chvíle som nevedel, ktorú možnosť si zvoliť, aj keď asi tušíte, ako to napokon bude. Prechod do záverečných titulkov bol dobrý.. celkovo veľmi umne naservírované.. a mimochodom. Monica je božská.. už len kvôli nej 4* ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Policejní kapitán v malém přístavním městečku San Juan Victor Benezet (Morgan Freeman) má na starosti vyšetřování dvojnásobného znásilnění a vraždy nezletilých dívek. Hlavním podezřelým je místní prominent Henry Hearst (Gene Hackman). Ze začátku sebejistý Hearst se začíná zaplétat do svých lží, a na povrch vycházejí jeho nejtemnější myšlenky. Když je k výpovědi přizvána i jeho mladá manželka Chantal (Monica Belluci) zdá se, že je případ bude brzy vyřešen... Takovéto filmy hodně můžu, a pokud dojde k hereckému představení takových hvězd jako Morgan Freeman a Gene Hackman (ten mi přišel o chloupeček lepší), navíc okořeněné Monicou Belluci, není si na co stěžovat. Snad jen závěr - ač se k šokujícímu odhalení schylovalo celou druhou polovinu filmu - přece jenom dal divákovi více otázek než odpovědí. Celkově film řadím k těm povedenějším, a klidně si dovolím přidat i jedničku navrch, abych trochu vyrovnal to (dle mého) podhodnocené hodnocení tady... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal v San Juan (Portoriko) vo februári 1999. (Arsenal83)
  • Na fotkách za stolom, keď Morgan Freeman vypočúval Gene Hackmana, bol skutočný guvernér Portorika Pedro Rossello a na ďalších fotkách bol policajný superintendent Pedro Toledo. (Arsenal83)
  • Na začiatku si Hearst (Gene Hackman) opakovane mýli Owensovo (Thomas Jane) meno a stále ho oslovuje "Obie". Ide o hlbšiu urážku, ktorá odkazuje na skutočného policajta Williama Obanheina. Obanhein zatkol Arla Guthrieho v Stockbridge, MA za znečisťovanie miesta odpadkami v roku 1965 a niekoľkokrát hrubo prekročil svoje právomoci, keď za takto málo závažný priestupok Gutrhieho spútal, hodil do cely a tam mu nechal odstrániť toaletu, aby sa nemohol obesiť. Incident bol sfilmovaný v Alice's Restaurant (1969), kde Obanhein si vo filme zahral sám seba, pretože, ako povedal: "Radšej budem sám vyzerať ako hlupák, než aby niekto iný hral mňa ako hlupáka." (Arsenal83)

Reklama

Reklama