Reklama

Reklama

Dobrý člověk

  • USA A Good Person (více)
Trailer 1

Daniel se setkává s Allison, kdysi úspěšnou mladou ženou, která byla zapletena do nepředstavitelné tragédie, při níž přišla o život jeho dcera. Společně zjistí, že přátelství, odpuštění a naděje mohou vzkvétat i tam, kde byste to nečekali. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (29)

venison 

všechny recenze uživatele

Na další režijní počin Zacha jsem se těšila. Hodně silné téma už jen z popisku filmu. Nejvíc mě bavily komorní scény mezi Freemanem a Pugh. Taková ta velká zásadní scéna se zbraní za mě vůbec nevyzněla a celkově byla dost nepodařená, i když asi mělo jít o zlatý hřeb. Pro změnu následující scéna venku byla asi nejbožejší. Celkově Zach spíš zklamal. Čekala jsem daleko větší potrhlost a dostala pohled hodně zralého dospělého. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

70 %. Mysleli jsme, že po fantastickém debutu GARDEN STATE (2004) Braff postupně dobyde Hollywood. Nestalo se a jeho další 2 filmy byly, řekněme, OK. Teď přichází s dalším pokusem. Podobností s G. state bychom tu našli spoustu (painkillers, jak se vyrovnat se smrtí ad.). Chybí humorné pasáže, které byly v Braffově debutu tak skvělé. Tohle je smutný snímek. O smrti blízkých, o alkoholismu a pocitu viny. Ale není špatný, příběhové linky fungují. Vše se propojí, jak má. Ale někdy se mi zdá, jako by to bylo točené podle manuálu. Příliš mnoho voice-overů a příliš mnoho klišé tahají film lehce dolů. Přesto nelituju času a je to dobře odvedená práce. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na mňa príbeh tej chuderky, ktorej sa obráti život naruby a tak sa to rozhodne riešiť drogami, nefungoval a tak nejak mi bolo jedno, či sa z toho vylíže. A keďže sme v Hollywoode, tak môžete trikrát hádať, či sa Florence vylíže. Samozrejme a na konci je šťastnejšia ako kedykoľvek predtým. Ale s dabingom a pri žehlení by to taká nuda snáď byť nemusela. 4/10. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Dobrý člověk je vážně dobrý film. Nabízí skutečně zajímavé postavy, velice výrazné herecké výkony, slušnou dávku emocí a podmanivou atmosférou, dramatické okamžiky fungují též přesně jak mají a v závěru dokáže přesvědčivě z citově založeného diváka vyloudit i upřímnou slzičku. Takto to zní tedy moc pěkně, jenže i přes všechny tyto klady není můj dojem z této podívané stejně ale natolik pozitivní, abych z ní byl nakonec nějakým zásadním způsobem nadšený, a problém je to o to větší, že nevím, proč tomu tak vlastně je. Nejspíš je to ale prostě jen tím, že i když celý ten film ve všech těch výše zmíněných ohledech funguje, tak nefunguje tak, aby mě dokázal skutečně oslovit, strhnout a především emočně rozcupovat, což bylo podle mě zásadním posláním tohoto snímku, ale hlavně v tomto směru to jede jen tak nějak na půl plynu a bojí se to jít opravdu až na dřeň, a to jak jednotlivým postavám, tak jejich činům. Tudíž tu máme hlavní hrdinku, která způsobí tragickou dopravní nehodu a divák v podstatě po celou dobu jen sleduje, jak se s tím ona ústřední postava pere, a to ať už v podobě svých vlastních pocitů a závislostí, tak v podobě s vypořádáním se se svým okolím, které se v tom ovšem plácá podobně jako ona sama, tudíž se nejedná o žádnou ,,sluníčkovou´´ podívanou, plnou usměvavých a spokojených jedinců, ale spíš sledujeme skupinu lidských nešťastníků, kteří se snaží zase nabrat život tím správným směrem, což ale není nikdy jednoduchá věc a jde jen o vůli a podporu nejbližších, což se zde také hodně řeší, každopádně tohle všechno ještě tak nějak funguje, jde spíš o to, že nic z toho není zpracováno způsobem, který by se dal označit za opravdu úderný, za vážně dramaticky vyhrocený, jen si to prostě poklidně proplouvá mezi všemi těmi osudy přítomných postav a ve výsledku to tak způsobí to, že místo toho, aby byl divák emočně vyčerpán, tak je spíš jen obalamucen happyendovou pointou, která toho navíc moc nepřináší a vlastně spíš až dokonce nudí. I přesto si nicméně dovolím film přeci jen doporučovat, jelikož jak jsem již na začátku zmínil, své nepopiratelné kvality ve většině ohledech má a že nedokáže diváka úplně emočně vyždímat je sice škoda, ale ne natolik zásadní, aby si zasloužil být podhodnocován. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Good person je o dobre osobe, ktera se primotala do tragicke nehody, a cinech , ktere podnika, aby se mohla zase citit dobre. Je to slzopudne horkosladne drama k druhych sancich a prekonani souzeni. Florence Pugh do zdlouhaveho filmu vnesla charisma. Morgan Freeman je take vynikajici. Je tu dost klise o souzeni, zavislosti, dusevnim zdravi a teenagerske vzpoure. Film je vlastne dvouhodinove intenzivni terapeuticke sezeni. Ale postavy se mi zdaly na hranici realnosti. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (6)

  • Natáčalo sa v októbri a novembri 2021 väčšinou v Essex County, New Jersey. (Arsenal83)
  • Režisér a scenárista Zach Braff a hlavná herečka Florence Pugh boli počas natáčania tohto filmu ešte spolu vo vzťahu, celkovo 3 roky. Rozišli sa začiatkom roku 2022. (Arsenal83)
  • Florence Pugh napsala a zahrála ve filmu dvě písně – „The Best Part“ a klavírní skladbu s názvem „I Hate Myself“. (catnipped)

Reklama

Reklama