Reklama

Reklama

Komediální drama s Petem Davidsonem, Sethem Rogenem a Paulem Danem v hlavních rolích popisuje neuvěřitelný příběh boje Davida s Goliášem, kdy se parta amatérských investorů na internetu rozhodla ukázat, jak je burza na Wall Street křehká, a organizovaně začala navyšovat hodnotu společnosti GameStop (ano, obchod s videohrami), až se z ní stala nejúspěšnější společnost na světě. V důsledku toho utrpěly významné hedgeové fondy a nezávislí short selleři zničující finanční ztrátu. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (119)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Další pravdivý strhující a napínavý příběh dle skutečných událostí, který chytne za koule a nepustí. Klidně bych ho zařadil jako bratříčka letošních Air a Tetris, Jde o boj Davida s Goliášem, kde skupina amatérských investorů vsadí na firmu Gamestop, že nezkrachuje a rozcupují tím Wall Street, otřásnou světem a zapíšou se do historie a to díky jednomu muži, který to celé rozjel. Sympatický Paul Dano podává skvělý herecký výkon a na druhé straně potěší i Seth Rogen, který hraje arogantního pracháče. I pro člověka, který není obeznámen s burzou a akciemi je film podán řekněme jednodušeji, aby se i neznalý divák mohl orientovat. O humor se zde stará Pete Davidson a celkový tón filmu je hodně feel good. Jakmile začne jít do tuhého, tak začne příjemná stresující gradace, kdy to opravdu začne být i napínavé a fungují emoce, takhle to šlape až do finiše, kde dojde i na můj oblíbený soudní proces. Dumb Money servíruje svůj příběh s ohromným stylem a zábavou, že si jej může užít prakticky kdokoliv. 8/10. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát, sorkinovsky ukecané filmy nemívám zrovna rád, a když se navíc jedná o finanční téma, kterému vůbec nerozumím, body nahoru jen tak nepůjdou. Tohle antikapitalistické drama přitom většinu finančních procesů, o nichž postavy většinu času mluví, příliš nevysvětluje – a když už, tak ve druhé polovině vyprávění, kdy jsem se smířil s tím, že to prostě nepochopím. Proto šel ostrovtip spousty dialogů mimo mě a spíše jsem se snažil nasávat celkovou atmosféru – která naštěstí vůbec není špatná. Sympatickému obsazení pochopitelně vládne Paul Dano v úloze moderního revolucionáře, který ze svého sklepa vede masy k poražení boháčů z Wall Streetu. Je sice jasné, kudy se bude příběh vyvíjet, a tak si pozorný divák může odškrtávat povinné položky scénáře, důraz na spodní vrstvy je však rozhodně příjemný. Sledujeme totiž spoustu ne-bohatých, kteří se snaží vymanit z dluhů prostřednictvím hry, kterou nemohou vyhrát, s čímž film pracuje poměrně citlivě a soucitně. Sílu komunity stvrzuje hojné zapojení memů a koláží z internetových fór, jež rozbíjí repetitivnost dialogů. Film nakonec není tak revoluční, jak by se mu zřejmě líbilo, ale na zvládnutou podívanou z ranku upovídaných, sociálně angažovaných dramat to stačí. ()

Reklama

Claw 

všechny recenze uživatele

Povedený a zábavný film o tom, jak se obyčejní lidé postavili lidem z Wall Street a připravili je o jejich prachy. Režisér Craig Gillespie je velmi šikovný režisér a už několikrát mi ukázal, že umí točit filmy podle skutečných událostí. Gillespie točí filmy, aby byly zábavné, působivé, stylové a byly taky svým způsobem dravé a odvážné. A to se mu povedlo i s jeho nejnovějším filmem. Peníze těch tupců nám představí neuvěřitelný příběh, a je nám to prezentováno, tak abychom celou situaci pochopili a užili si tu bouři, kterou to vyvolalo. Gillespie to vysvětlí jednoduše a srozumitelně, a o to více si film užijeme. Režisérovi se povedlo sehnat velmi šikovné obsazení, které umí prodat příběh. Paul Dano má hodně civilní roli a je v ní skvělý a zábavný. Seth Rogen si svou roli užil a zahrál to moc dobře. I když je to dobrý film, úplně mě neohromil. Možná je to tím, že příběh už známe díky jeho nedávnému výskytu. V některých ohledech tato známost filmu pomáhá, ale v jiných zase ne. Navíc mi přišlo, že tempo je nekonzistentní, chvíle skutečného zaujetí se střídaly s obdobími, kdy se mi zdálo, že můj mozek jede na autopilota. Určitě to není na stejné úrovni jako například "Vlk z Wall Street" nebo "Sázka na nejistotu", ale sám o sobě obstojí dobře. /70%/ ()

Baronne 

všechny recenze uživatele

Obrácenej Vlk z Wall street, David proti Goliášovi. Co když těch Davidů je tisíc? Nebo milion? Sympatickej příběh podle skutečnosti, kde chudí mění svoje osudy tím, že nechtěně okrádají pár bohatých čuráků. Pro mě velkej surprise, to byl už Vlk, ale tady jsem to teda echt nečekal. Dano opět hraje úchyla, výjimečně přívětivýho a po boku má krásnou, usedlou Tris. Jo a taky je to kurevsky vtipný. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Predikuju do dvou týdnů živoření na netflixu. Pozoruhodné jedině tím, jak to v rámci zachování klasické struktury a iluze, že to někdo někomu ale fakt jako drsně natřel, ignoruje naprostou iluzornost toho všeho, plus hladkostí, s jakou Rogen přešel od hraní duševně mrtvých antisystémových lůzrů k duševně mrtvým lůzrům těžkotonážně zainvestovaným na zachování systému, což vlastně pozoruhodný není ani trochu, to přece krásně odráží reálnou životní trajektorii průměrnýho manažera, fajn, jako bych nic neřekla. Sequel. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (7)

  • Natáčalo sa v New Jersey (Morris - katolícka univerzita Saint Elizabeth, Essex, Hudson) od októbra do novembra 2022. (Arsenal83)
  • Pivo značky Scrimshaw, které pije Keith Gill (Paul Dano) v restauraci na začátku filmu, vyrábí pivovar v malém kalifornském městě Fort Bragg. (HellFire)

Související novinky

Nový Vlkodlak mění hlavního představitele

Nový Vlkodlak mění hlavního představitele

14.12.2023

Nadcházející filmový příspěvek do světa monster od studia Universal mění svého hlavního představitele. Podle oznámení z roku 2020 si v nové verzi hororu Vlkodlak měla hlavní roli zahrát populární… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno