Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nové Mexiko roku 1879. Vyschlá, neúrodná a krutá země ovládaná bandami zločinců. Místo, kde řádí nejproslulejší legenda Divokého západu Billy Kid. Billy Kid vedl zločineckou bandu během neslavné války v Lincoln County. Nyní je Lincoln County v rukou nemilosrdných dobytkářských baronů a zkorumpovaných mužů zákona. Právě si najali Billova bývalého přítele Pata Garetta, aby ho dostal za mříže. S Garettem v patách se Billy dává opět dohromady se svými kamarády-zločinci Docem, Chavezem a Arkansas Davem. Společně bojují proti chlapům s rychlými kolty a zabijákům, aby si prostříleli svou cestu osudu. Se skvěle natočenými písněmi JONA BON JOVIHO, zachycují Mladé pušky II romantiku a nebezpečí starého dobrého Divokého západu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Billy Kid a jeho banda se vrací a už jim to zdaleka nestřílí tak jako v prvním díle. Na vině je především bezpohlavní a vlekoucí se scénář, který obsahuje jen několik málo napínavých pasáží. Všechno tak drží nad vodou dobré herecké výkony (především sympaťáka Kiefera Sutherlanda a zabijáka s tváří dítětě Emilio Esteveze). Za zmínku stojí i štěk Viggo Mortensena. Jinak ale westernově akční průměr – přestřelky neutkví, černý humor funguje pouze sporadicky. Přesto se na příběh skupiny desperátů, kteří unikají před zákonem dá koukat bez zývání. Z lásky k prvním Puškám dávám tři šerifské hvězdy. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Z nějakého zvláštního důvodu mám oproti ostatním hodnotícím obrácené hodnocení tohoto a prvního dílu. Možná je tenhle trošku vtipnější a uvolněnější, těžko říct. Znovu se mi potvrdilo, že sympatická tvářička Esteveze mi prostě ke zločinci nesedí, přestože herec podal maximální výkon. Na druhou stranu je pravda, že Billy Kid by už podle svého názvu měl být nějaký mladíček s nevinným výrazem v obličeji. Potěšila nová tvář v podobě oblíbence druhé třídy, Christiana Slatera, stejně jako další roličky pro "Aragorna" Mortensena či "T-Baga" Kneppera. ()

Reklama

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Vlastně je to docela fajn pokračování prvního dílu Young Guns, které byly docela fajn. Problém jest v tom, že dvojka má méně dobrých scén než jednička a vypráví vlastně o tom stejném (jen hůře) co Peckinpahův film z roku 1973 - tedy o tom, jak Pat Garrett lovil Billyho Kida. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce to má větší spád, přidalo se více přímočaré akce, Jon Bon Jovi dodal na Oskara nominovanou titulní skladbu a většina herců z jedničky se vrátila. Střídání režisérů vedlo k akčnějšímu pojetí, ale stále se jedná o antiwestern. Emilio Estevez v životní roli pistolníka Billyho The Kida podává jeden ze svých nejlepších hereckých výkonů a jeho konfrontace s někdejším přítelem Patem Garettem, který se dal na stranu spravedlnosti a zákona, celkem funguje. Přehlídka, tehdy mladých talentů v rolích psanců, je zajímavá také tím, že jejich kariéry nabraly různé směry. Ani o jednom z herců, kteří zde hrají, se nedá prohlásit, že by dnes byl v první herecké lize nebo v nějaké větší oblibě. Honiček na koních, přestřelek a zabití je zde poměrně dost, a ač nemám příliš v oblibě otevřené konce, tak tady mě úvaha nad tím, zda se pod k nepoznání namaskovaným starcem skrývá legendární pistolník BillyThe Kid, docela bavila. Kvalitní završení antiwesternu. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

"Můžete to dokázat, že jste Billy The Kid? Máte nějaké poznávací znamení? Třeba ... nějaké jizvy?" (začíná průlet kamerou přes starcovu tvář) "Říkáte nějaké jizvy?" (za zvuků gradující, silně emocionální hudby, nalétává kamera do nitra kaňonu, kterým se řítí jezdci) "Ano... Mám nějaké jizvy, pane." [Tak to byla má odpověď na otázku "jaký je pro vás nejpůsobivější začátek filmu" v zdejší Volné diskuzi ... Stejně jsem dodnes nepochopil, proč je taková emocionální bomba jako Young Guns II vlastně tak podceněná. Když přihlédnu k tomu, jak důsledně se příběh drží historických skutečností (překvapivě důsledně), pak nezbývá než smeknout sombrero,... stetson,... buřinku... No prostě smeknout..] ()

Galerie (40)

Zajímavosti (5)

  • Režisér Geoff Murphy chtěl do filmu píseň kapely Bon Jovi „Wanted Dead Or Alive“, ale frontman kapely Jon Bon Jovi mu řekl, že pro film složí novou, stejně dobrou píseň. Tak vznikla „Balze Of Glory“, která byla nominována na Oscara i na cenu Gremmy. (RozaF)
  • Lou Diamond Phillips si během natáčení zlomil ruku. (Terva)
  • Balthazar Getty musel po pádu z koně a následném zranění odstoupit z natáčení. (Terva)

Reklama

Reklama