Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1607 z Londýna vyplouvá loď do Nového světa, které velí mladý kapitán John Smith. Cílem cesty je získání zlata a dalších pokladů. Výpravu vede chamtivý guvernér Ratcliff. V té době krásná indiánská princezna Pocahontas, dcera náčelníka Powhatana, přemýšlí o svém poslání v životě. Měla by se provdat za Kocouma, drsného válečníka, kterého pro ni vybral její otec, nebo ji připraví osud něco jiného? (TV Nova)

(více)

Recenze (208)

zette 

všechny recenze uživatele

Strasne kycovite a nudne. Myslel jsem si, ze britove budou daleko vice devastovat uzemi indianu a jejich stret s nimi bude hlavni udalosti. Misto toho vidime skotaceni Pocahontas a kapitana za zvuku romanticke hudby... Myval a kolibrik se mi tam taky moc nehodili. Jedine, cemu skutecne tleskam je animace a ladne pohyby samotne Pocahontas, fakt kocka:-)! ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tahle disneyovka je mi o něco sympatičtější než jiné, protože má aspoň náznak nějakých myšlenek. Jinak nepostrádá klady i zápory svých bratříčků - nudné písničky, lásku na první pohled, zpívající zvířátka, lístky povlávající ve větru... Jenom bych ráda viděla tu osmiletou vykulenou holčičku, která čeká na happy end... Spoiler: Nepřišel vám trochu hloupý konec, kdy musí posádka urychleně dostat Smithe do Anglie, aby ho ošetřil lékař? No, doufám, že to těch několik měsíců s průstřelem hrudníku vydržel. ()

Reklama

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Průměrná disneyovka, u které mi vadí i takový "detail", jako je opominutí jazykové bariéry. Tvůrci se to sice snažili nějak zaonačit, ale moc se jim to opravdu nepovedlo. Určitě mohu pochválit animaci, která patří mezi nejpovedenější, hudba je však spíše průměrná a děj se zejména v první polovině celkem vleče. Průměrné 3 hvězdičky. (Blu-ray, orig.) ()

hunty 

všechny recenze uživatele

Po více než deseti letech (27.1.2010) jsem si film opět pustil a k mému překvapení jsem si pamatoval skoro všechny scény (také jsem ho viděl nesčetněkrát) a připomenul si film mého dětství. Je jasné, že příběh dnes trošku kolísá, ale jako děcku mi to bylo jedno a miloval jsem ten nový svět : ) Barevnost, vtipnost, výborné písničky. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Disney potřiatřicáté celovečerně. Asi to známe. Sentimentální love story, kterak k břehům Nového světa dorazila loď plná anglických kolonistů. A nechyběl mezi nimi pohledný John Smith. Snaha oslovit široké publikum je patrná, nejvíc unešené budou osmileté holčičky, nudit se ovšem nebudou ani „tolerantnější“ rodiče. Jen trošku moc balancujeme mezi pohádkou a hodinami dějepisu, nikde to pak není dostatečně působivé. Hudební skladatel a osminásobný držitel Oscara Alan Menken zase zazářil. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (72)

  • Úvodná pieseň naznačuje, že Angličania sa plavia do Ameriky „pre slávu, Boha a zlato“. To bola vlastne motivácia španielskych dobyvateľov, ktorí boli v tom čase nepriateľmi Anglicka. (Pat.Ko)
  • Podľa Jamesa Apaumut Falla (Kocouma) herci a herečky, ktorí nadabovali postavy Powhatanov, požadovali zmeny v dialógu, aby presnejšie odrážali spôsob, akým by sa ich postavy oslovovali navzájom. Napríklad aby hovorili "môj otec" alebo "môj priateľ" namiesto toho, aby ich oslovovali menami. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (více)

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Reklama

Reklama