Reklama

Reklama

Nikki, severský pes

  • Československo Nikki - divoký pes severu (více)

Obsahy(1)

Příběh, jehož hlavními hrdiny jsou štěně Nikki a medvídě Níva, se odehrává na severozápadě Kanady na konci minulého století. Poté, co starý medvěd v boji zabije medvíděti matku, se spolu se štěnětem ocitnou na jednom vodítku. Nepřízní osudu se Nikki, zvyklý na svého pána, i s Nívou ztratí v divočině. Zpočátku se mláďata spolu jen těžce sžívají, postupem času se z nich však stávají přátelé. Když přichází zima, Nikki cítí, že se musí vrátit k lidem ne jen proto, že se jeho medvědí kamarád uložil k zimnímu spánku. Nikkiho cesta k pravému pánovi je však lemována trpkými zkušenostmi. (Limetka_M)

(více)

Recenze (7)

Limetka_M 

všechny recenze uživatele

Naprosto nádherný film! Tohle musí pohladit po duši každého, kdo není beznadějný cynik. Příběh má hlavu a patu a je protkán vtipem, který pobaví nejen ratolesti. Ráda bych ještě dodala, že toto je nejlepší film, ve kterém je v hlavní roli zvíře - už jen neotřelým nápadem, který se tvůrcům povedlo bravůrně zpracovat. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Pre mladších divákov určite zábavný film, komu by sa srdce neroztieklo pri pohľade na šteniatko aljašského malamuta Nikkiho a medvieďa baribala Neewau. Také zábavné to ale nebolo pre tie zvieratá. Štáb poštval grizlyho na Neewainu matku, vlkov na Nikkiho, vidíme tiež železné klepce, nehrané bitky Nikkiho s rosomákom a jeden nechutný psí zápas. Jeden bod navyše dávam za tie krásne kanadské hory. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Krásný film s malebnou Kanadskou přírodou podle románu Jamese Olivera Curvooda. Vypráví o nedobrovolném soužití štěněte a medvíděte. Škoda že ho už tak dlouho nedávali. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dlho som si myslel, ze ide o kamaratstvo vlka s medvedom - az neskor som zistil, ze je to klasicky pes. Ursus Arctos ma ale rendenciu hibernovat cez zimu a to psy neradi, takze sa kamaratstvo skoncilo a potom uz divak sleduje len krusne osudy psa . 100 % ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Nikki a Níva. Je to film v podobném duchu jako slavný Medvěd/1988, dokonce i lepší. U toho medvěde jsem lehce stěžoval na chudší děj, ale nakonec jsem si řekl že takhle to má být, vždyť je to hlavně o přírodě. Tady ale dokázali napsat ten příběh tak, že má to nejen hlavu a patu ale ani na chvíli nenudí. A to dobrodružství je natočen ,,přirozeně,,. Zatím nejlepší zvířecí dobrodružství jaký kdy jsem viděl. 5/5 ()

Reklama

Reklama