Reklama

Reklama

Legenda o zlaté perle

  • Hongkong Wai Si-Lei chuen kei (více)
Trailer

Hrdinou filmu je neprůstřelný supermuž Wisely, v civilu spisovatel sci-fi, který perfektně ovládá umění zápasu kung-fu, stejně jako jeho půvabná přítelkyně Sue, sestra šlechetného mezinárodního gangstera Paula Durana. O tajemnou zlatou perlu, obdařenou magickými schopnostmi, s nimi soupeří záhadný milionář Howard Hope. Zároveň se snaží perlu získat zpět mniši nepálského kláštera, v němž byla po staletí uložena jako posvátný předmět a odkud ji uloupil Wiselyho přítel David. (NFA)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

novoten 

všechny recenze uživatele

Film, který mi kdysi změnil život. Když pětiletý capart, odkojený večerníčky a Vinnetouem, vidí ve společnosti všeznalého dědečka dobrodružnou podívanou plnou rvaček, aut, mimozemšťanů, mnichů nebo velbloudů, je hotovo a vzpomínka na epické finále je hluboce zakořeněna. Dvacetileté pátrání po znovuobjevení jednoho z důvodů lásky k filmu se nakonec vyplatilo a i když dnes Wisely s Davidem působí v mnoha ohledech silně úsměvně, zásluhy má Perla pořád zásadní. Nostalgií se v hodnocení unést nenechám, ale vzpomínka je zlatá, víc než kdy předtím. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tuším první kung fu film, co jsem kdy viděl. Výpravný HK dobrodružný sci-fi film na motivy série čínských románů od Ngai Honga o dobrodruhu Wai Si-lem (poangličtěně Wiselym) pořízený za západoněmecké peníze. Exotické lokace, početné a kvalitní kung fu bitky a honičky (vryla se mi do paměti hlavně loupež perly v kláštěře a následný únik plus honička auta s motorkami), humor, půvabná Asiatka... Když jsem to někdy na přelomu 80. a 90. let viděl v televizi poprvé, měl jsem oči navrch hlavy a i dnes je to mile naivní a svižná akční podívaná s výbornými nápady (původ perly, pohyblivý písek). Film režíroval představitel podrazáckého Davida, multitalentovaný Teddy Robin Kwan, v roli hongkonského mafiána se představil Lung Ti, známý z LEPŠÍCH ZÍTŘKů. ()

Reklama

husokachna 

všechny recenze uživatele

Dnešní den je slavný den, je to jediný den, kdy lze spatřit perlu. I když nám Die Legende über die goldene anitperle trošku zastarala, nemůžu zapomenout, jaké to bylo zjevení, když jsem ji viděl poprvé. Tohle zhmotnění šestákových románů si dodnes drží své kouzlo a pokud si člověk nasadí ty správný oči, může si ji přes všechny její nedostatky i dnes užít jako tenkrát, kdy neexistoval internet, všichni všechno nevěděli a "hloupůstka" jako je Legenda mohla být neuvěřitelně cool.. Když teď nad tím tak přemýšlím, tak to vypadá, že čtvrtý Indiana Jones se Legendou maličko inspiroval ;-). Takový omšelý neHD vybledlý čtyři zlatý perly. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

ÓÓÓÓÓ, bože, to je tak nádherně pitomoučký. Dnes (26.10.2009) jsem si to pustil poprvé po zhruba patnácti letech... A zjistil jsem, že to na mě v dětství udělalo mocný dojem, protože mi toho spousta utkvěla v paměti. Abych to řekl krátce, ten film je velmi podobný filmům s Indianou Jonesem a tomuto filmu je velmi podobná pozdější Mumie. Je tu ovšem mnohem více akce, než v obou zmíněných (a musím uznat, že se jedná o akci velmi zručně natočenou), obsazení působí velice sympaticky, čímž mám na mysli hlavně skvělého Samuela "Bláznivá mise" Huie, skvěle nadabovaného Ladislavem Županičem (DruidKarel by měl vědět, že Ladislavu Županičovi bylo v době vzniku dabingu jen něco málo přes čtyřicet, takže nadabovat mladého hlavního hrdinu bych neviděl jako problém)... Jinak, když to teď vidím, tak je to opravdu dost naivní až by se dalo říct pitomé, ale tenkrát jednak byla jiná doba, a taky se jedná o zábavu pro celou rodinu. Kdybych ten film viděl dnes poprvé, tak bych kromě akce a hudby asi nic moc neocenil, ale za tu vůni dětství, která ke mně dolehla spolu s tímto filmem musím dát za 5 *... A říkejte si co chcete... ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu určitě nejvíc zapracuje nostalgie u diváků, kteří si ho pamatují ještě z VHSek. Já ho viděl až dnes a i tak jsem se u něj bavil. Souboje jsou pěkné, příběh není špatný. Je to něco na způsob Božské relikvie a koncem to může připomínat čtvrtého Indiho. Je zde i dost vtipných scén a i nějaká hláška se najde. Za mě70% :) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Samuel Hui utrpěl během natáčení úraz z důsledku pádu. Na nějakou dobu proto pozastavil své aktivity. (Mol)

Reklama

Reklama