Reklama

Reklama

Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu

(TV film)
  • USA The Librarian: Quest for the Spear (více)

Obsahy(1)

Třicetiletý vědec, “profesionální student” Flynn Carsen (Noah Wyle) získal dvaadvacet akademických titulů  a další studium mu bylo odepřeno. Tajuplný muž ho najme na volné místo knihovníka Metropolitní veřejné knihovny, kde mu svěřili sbírku legendárních historických artefaktů, mezi nimiž nechybí Svatý Grál. Krátce po jeho nástupu členové zlověstného Hadího bratrstva ukradnou část Kopí osudu, kterou římský voják Longinus bodl ukřižovaného Krista. Flynn si uvědomí, že pokud by získali ještě další dvě části artefaktu, stali by se podle legendy neporazitelnými a mohli by ovládnout a zničit celý svět. Vědec proto musí odložit brýle, vstát od stolu a pokusit se získat artefakt zpět, pokud možno celý, i se zbývajícími částmi. Jeho jediným pomocníkem je odvážná a atraktivní kolegyně Nicole Noonová (Sonya Walgerová), jeho jedinými zbraněmi jsou vědomosti, bystrá mysl a kniha psaná dosud nepřeložených jazykem. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (362)

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

651. hodnocený film: Sám o sobě by to vůbec nebyl špatný film, jenomže bídné vizuální efekty a žádná hudba, která je stěžejním prvkem moderního filmu, to je prostě chyba. Herci by sami o sobě nemuseli být špatní, ale jsou dosti nevýrazní a není ani možnost, aby se trochu rozehráli. 3* bude možná nedhodnocených, ale jako labší průměr by se to rozhodně dalo označit. 3* ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když chcete něco schovat, nechte to všem na očích." Nejsem věčně studující moula s 22 tituly, ale kdyby se o mě chtěly poprat hodná Nicole se zlou Lanou, tak bych asi taky rozluštil ptačí řeč, ochutnal thorazine s vanilkovou příchutí a odhalil slabost Mayů pro waltz. A nakonec by mi asi bylo jedno, která z holek by mě vyhrála. Za mě tentokrát zvítězila zábava, i když trapnost a naivita od ní nikdy nebyly tak daleko, aby se daly přehlédnout. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Úvodní díl třídílné série o knihovníkovi, který zachraňuje svět ve stylu Indiana Jonese, do něhož má ovšem hodně daleko. Jde o jednoduchý, ve své podstatě pitomoučký příběh o hledání kopí, kterým byl proboden Ježíš Kristus a o jeho ochraně. Ačkoliv film je plný trapných a špatných triků, otřesných hereckých výkonů a průhledného scénáře, je díky své naivitě, prostoduchosti a vtipnosti tak milý, že zanechává neustále úsměv na tváři. A navíc Sonya Walger v roli Carsenovi ochránkyně je fakt kus. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Jistě, je to slátanina, ale na TV film to ještě šlo. Nějakou logiku nebo historii nechme stranou, s tím podobné snímky vůbec nepočítají. Pro mne byl důvodem nedat horší hodnocení především Kyle McLachlan (i když tu hraje dost bídně, tohohle chlapíka mám prostě rád už dob Modrého sametu) a Sonya Walger, moje neoblíbenější ze Ztracených (přesto, že v Kopí osudu hraje dost nesympatickou skorochlapici, vypadá pořád bezvadně). ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

První film o Knihovníkovi je příjemná televizní pohodovka tak na ***, ale čtyřku dáváme z toho důvodu, že je to vážně zvláštní jak nepochopený film to je, což je podle mě zaprvé tím, že někteří jsou přesvědčení o tom, že dobrodružné filmy jsou jen Indiana Jones a všechno ostatní je jakože jeho "kopírka", a za druhé tím divným českým názvem a obálkou, která se sama snaží vytvářet dojem jakože "je to jako Indiana Jones", což je v tomhle případě hrozně zavádějící. Sami autoři hned od začátku až do konce předvádí zaprvé parodické vtípky a za druhé se očividně hodně snaží právě nebýt Indiana Jonesem. Má to ty "Indiana Jonesovské" prvky (které ale patří ke každému dobrodružnému filmu a indiana jones není jejich zakladatelem), ale pracuje s nimi dost často odlišným způsobem a celkově je to docela sympatické a vtipné. Hlavní postava Flynna Carsena je takový ťulda, ale jinak sympaťák, a k jeho překvapení se stane správcem nejstrašlivějších předmětů v historii lidstva :). V tomhle je film mnohem přestřelenější než (zatím) poslední díl Indiana Jonese a to je co říct. Ke konci už je to dost na hlavu, ale pořád ještě takovým tím přijatelnějším způsobem. Jinak je to ale příjemný dobrodružný film, kterému škodí jen rozpočet, který z "akčního" konce dělá parodii na parodii, a taky menší propracovanost děje v kombinaci s vtipem. Někdy je to prostě jen takové účelové. Každopádně to ale není až tak špatný film jak to tu někteří prezentují, protože to prostě není kopírka indiana jonese :). Za to může česká distribuce :). ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Flynn Carsen se snaží svést na úspěchu Indiana Jonese. Čeští distributoři mu pomohli i tím, že změnili font názvu filmu. Tvůrci Indyho by je pravděpodobně mohli s úspěchem žalovat. (Pumiiix)
  • Když Flynna (Noah Wyle) a Nicol (Sonya Walger) zajme domorodý kmen, vede Flynn s náčelníkem rozhovor v portugalštině, který není přeložen. Náčelník se ho ptá, co ho přivádí do jeho džungle. Flynn mu odpovídá, že přišli pro kopí z knihovny. Náčelník ho vyzve, ať ho tedy hledá. (Robbi)
  • Ve scéně, kdy se Flynn (Noah Wyle) a Nicole (Sonya Walger) propadnou do podzemí k ostnům, Flynn nemá brýle. Při dopadu na zem však již brýle má. (Pepy)

Reklama

Reklama