Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Země je zmítána občanskou válkou a stařičký křesťanský král Konstantin už není s to udržet věci pod kontrolou. Avšak do konfliktu se nedostali jen lidé, ale i mystické bytosti temných věků. I je ohrožuje křesťanství. Obzvláště ohrožená se cítí královna Mab, a proto se rozhodne bojovat. Osloví svou božskou sestru a navrhne jí, že spolu stvoří napůl smrtelného čaroděje, vůdce, který by měl křesťanství zničit. Když neuspěje, rozhodne se Mab jednat na vlastní pěst... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (200)

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1068. hodnocený film: Extrémně dlouhé zpracování legendy jménem Merlin, která mě včak hodně chytla. Nedovedu si představit jiné ztvárnění role čaroděje Merlina, než v podání jindy nevýrazného herce Sama Neila. Hodně chválím ckvělé kostýmy, výpravu i dobrodružnost, která k filmu prostě patří. Vynikající herecké výkony i od ostatních a navíc ty tři hodiny utečou jako voda a vám jenom zůstane úsměv na tváři, protože přesně tohle jste od filmu čekali. 4* filmu dávám jen proto, že mi chvílemi film zabíhá až k přílišnému kýči a připomíná mi extrahnus jménem Princezna Fantagiro. Jinak nemůžu nic jiného filmu vytknout. 5* ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Sam Neill je 2. nejlepší Merlin (ten mladší samozřejmě, ten starouš žebrající o money byla přímo ukázková hrubka, i když posloužila krásnému závěru). Miranda Richardson je chudák, její role by byla bývala dobrá, kdyby nemusela tak trapně sípat, což jí nešlo z pusy a dost se to bilo s jejím jinak přesvědčivým hereckým výkonem. Tento snímek je opět velmi velmi dlouhý, což je spíše na škodu, naštěstí tu je skvělá hudba Trevora Jonese, přesně nadávkovaná pohádkovými motivy, akcí, středověkými melodiemi a úžasnými nostalgickými pasážemi (např. závěrečné setkání!!!). Velmi potěšila i rolička Rutgera Hauera. ()

Reklama

Jeržik 

všechny recenze uživatele

Největší, nejlepší, nejvýpravnější, nejteleviznější a nejSamNeilovější zpracování tématu co znám. To, že zadupá do země Mlhy Avalonu mě neudivuje ale to, že po všech stránkách předčí i Krále Artuše (mimochodem rozpočet přes 100mil USD) je poměrně udivující a pro mě i potěšující. A srovnávat s Excaliburem to nehodlám;). ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Dámy a páni, tohle není stříbrné plátno, není to Boorman a není to Excalibur. Srovnávání v tomto duchu tudíž nemá smysl. Tohle je dlouhrající televizní deska, ve své době výkladní skříň Hallmarku - tzn. že má triky na úrovni, ze kterých vám ani dnes nemusí být do smíchu, a naopak si po nich můžete při lecjaké novější příšernosti stýskat. Vcelku svérázné vyprávění o době krále Artuše, koncentrující se na osobu čaroděje Merlina, jeho životní pouť (včetně lásky ke krásné Isabelle Rossellini) a také ve filozofickém duchu Pána Prstenů vedené "něco končí, něco začíná" pojednání o královně Mab, Paní Jezera a magii v lidském světě. Funguje to, jako ostatně většina věcí, které vědí, co chtějí říct a jak to chtějí říct, mají důstojnou výpravu, a především vynikající herce (čímž jako obvykle myslím i herečky, a nemyslím si, že by tím chuděry byly nějak utiskovány). Je to velmi zajímavá přehlídka, a nikdo se při ní nefláká. Tohle zpracování příběhu z oné mýty opředené doby obstojí samo o sobě, a nemusí v hanbě skrývat tvář. Ode mě 80%, ale pokud se vám nelíbily Mlhy Avalonu a dáváte přednost na jedné straně Králi Artušovi nebo na druhé staně tomu Excaliburu a nesnesete "něco jiného", tak raději neztrácejte svůj čas. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Má nejoblíbenější verze tohoto období :) ... když jsem byla malá, často to dávali v televizi a já se na to vždy těšila a napjatě čekala ... je to jedno z nejkrásnějších fantazy, co znám. Já nehodnotím triky, ale příběh a ten je opravdu nádherný,neotřelý a naprosto originální. Výborné herecké výkony a ke všemu i krásné herečky. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • Lynn Kressel soutěžil o cenu Artois v kategorii nejlepší casting. (Terva)

Reklama

Reklama