Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Země je zmítána občanskou válkou a stařičký křesťanský král Konstantin už není s to udržet věci pod kontrolou. Avšak do konfliktu se nedostali jen lidé, ale i mystické bytosti temných věků. I je ohrožuje křesťanství. Obzvláště ohrožená se cítí královna Mab, a proto se rozhodne bojovat. Osloví svou božskou sestru a navrhne jí, že spolu stvoří napůl smrtelného čaroděje, vůdce, který by měl křesťanství zničit. Když neuspěje, rozhodne se Mab jednat na vlastní pěst... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (200)

Morien 

všechny recenze uživatele

Pane jo, to byla mnohem divočejší jízda, než jsem si pamatovala. Myslím, že poprvé jsem Merlina viděla na tajňačku jako dost malá, když nás hlídala babička, a myslím, že zejména Helena Bonham Carter měla zásadní vliv na můj další vývoj, ale taky úplně chápu moje rodiče, proč nám zamlada zakazovali skoro všechnu televizi, a jsem jim za to vděčná. -"Die here, Auntie Mab... that's the last thing I shall do." ()

Anderas 

všechny recenze uživatele

Zatím nejzdařilejší legenda o Grálu jakou jsem viděl. A to je to přitom jen televizní zpracování a neviděl jsem to jinak než s dabingem. Film je velmi dobře vystavěn, má smysluplný děj i jakousi nápovědu k němu v podobě vnitřní zpovědi Merlina, jednou je velmi jasný, jindy je pointa vícevrstvá, neříkám že je to dokonalý film, protože je na mé gusto až příliš americký, ale opravdu je to v porovnání s ostatními adaptacemi to zdaleka nejzdařilejší dílo. ()

Reklama

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů na kterých jsem vyrostl a zároveň spolu s Labyrintem, Legendou a Nekonečným příběhem jedno z mých prvních fantasy co jsem viděl jako malej špunt! Na tu dobu kvalitní kousek co se triků týče. A když vezmu v potaz skvělé herce a dobrej scénář tak musím dát s troškou nostalgie 5* a 85% ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Sam Neil se mi líbil v Jurském parku,v Úplném bezvětří,ale jako Merlin byl nepřesvědčivý.Absolutně špatný výběr herce.Stejně tak i v případě Artuše.Až na pár vyjímek,herci předvádějí příšerné herectví.Televiznost bije do očí.Dobrý trik se střídá se špatným.A Barronova rozbředlá režie ničí tento film.Pro mě nejzajímavější postava a překvapení ve filmu-Martin Short + hudba Trevora Jonese. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Zase jedna klasika mého mládí. Lehce pohádkový fantasy příběh se skvělým Samem Neillem, kterému tato role opravdu sedla. I ostatní herecké obsazení bylo zvoleno dobře. Na dobu vzniku a televizní poměry jsou tu slušné efekty, výprava i hudba. Délka je tak akorát, vše má v příběhu své místo (ačkoliv několik hloupostí se zde pochopitelně najde) a nejde říct, že by první nebo druhá část byla vyloženě slabší. Tohle se Hallmarku povedlo. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • Martin Short soutěžil o cenu Golden Satellite v kategorii nejlepší herec ve vedlejší roli. (Terva)
  • V průběhu filmu můžeme názorně sledovat ubývající síly dvou magických postav (obě ztvárnila Miranda Richardson) – zatímco Jezerní paní postupně přichází o ryby v jejím náhrdelníku, vlasy královny Mab postupem času pozbývají na barvě a šednou. (Stanislaus)

Reklama

Reklama