Reklama

Reklama

Ukradni, co můžeš!

  • Německo Buffalo Soldiers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když profesionálního vojáka nezajímá nadřízený ani armáda, je něco v nepořádku... Píše se rok 1989. Berlínská zeď už to má hodně nahnuté a doba, kdy padne nejeden totalitní stát ve střední Evropě, je velmi blízko. Na vojenské základně Theodora Roosevelta u Stuttgartu zatím bojuje svou soukromou válku specialista Ray Elwood. Rozhodně se nehodlá nudit a poflakovat někde v kasárnách, tak jako to dělá většina jeho kolegů. Svůj pobyt v armádě si hodlá pořádně užít! Oficiálně sice pracuje jako vojenský úředník, ale jinak zařizuje veškeré „zásobování“, od prodeje kradeného zboží až po obchod s heroinem. Onoho osudného podzimu ale přichází nový důstojník s rozkazem vyčistit základnu od všech nežádoucích vlivů... Značně nevybíravou satiru na poměry v americké armádě a jejích jednotkách v někdejším Západním Německu natočil režisér Gregor Jordan. Tvůrci vůbec nešetří ostřejšími výrazy a černým humorem, komikou odlehčují i dramatické scény. V neobyčejně zajímavém obsazením zaujmou zejména herecké výkony Joaquina Phoenixe (Ray Elwood) a Eda Harrise (plukovník Berman). Pro své značné kritické vyznění čekal v USA distributor delší dobu s uvolněním titulu pro kina i video. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

bo.rec 

všechny recenze uživatele

Celkem jsem se na film těšil, protože mám rád Phoenixe i Harrise, ale jsem strašně zklamaný... Jo, pár vtípků proběhlo, ale vysoké procento hodnocení mě opravdu překvapuje... Slátanina rádobyvtipů, která za účelem za každou cenu pobavit není vtipná. Asi to není moje krevní skupina a nikdy nebude. Považuju to za ztracený čas. Škoda, že jsem si nepustil třeba Teletubbies, to bych hned věděl na čem jsem. (bazingaaaaaaaaaaaaaaaaa)... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nechápem, prečo tento film nie je tak kultový, ako by si zaslúžil. A treba ho pozerať najlepšie na večierku a pri minimálne alkoholom pozmenenom stave vedomia. VIDENÉ ZNOVA 2/20: Šok po prvom pozretí je samozrejme fuč, stále ide ale o perfektnú satiru, kde sa miesi humor s veľmi tragickými momentmi. Najdôležitejším kladom je ale podľa mňa fakt, že film z tohto prostredia (americká vojenská základňa v Berlíne) a zároveň z tejto doby už iný nevznikol. A tá jazda tankom je nesmrteľná. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Americké posádce v západním Německu sice na první pohled šéfuje plukovník Berman (Ed Harris), ale ve skutečnosti zde vládne specialista Ray Elwood, hlavně díky své schopnosti sehnat komukoliv cokoliv, od nového mercedesu až po tvrdé drogy. Všechno se ale mění příchodem seržanta Lee, který na základně nastolí tvrdý režim, ale hlavně jeho dcery (Anna Paquin), do které se Elwood bezhlavě zamiluje ... Tři čtvrtiny mi film připomínal americkou (a hlavně méně vtipnou) kopii našeho Copak je to za vojáka. Vojín potížista si nabrnkne dceru nadřízeného, což mezi nimi rozpoutá vražedný boj. Buffalo Soldiers k tomu sice přidává atmosféru Západního Německa pár dní před pádem Berlínské zdi, a dalších vážnějších témat (obchod s drogrami, rasimus a šikana), ale trochu mi zde chyběly vtipné scény (pár jich zde bylo, ale působily trochu prvoplánovitě - tank řízený zfetovanými vojáky či Elwoodův mercedes jako cíl cvičné střelby). Za to si ale vůbec nestěžuju na herecké obsazení - Joaquin Phoenix zde má jeden z nejlepších svých hereckých výkonu, a Ed Harris, Scott Glen či Anna Paquin mu zdatně sekundují. Obecně jsem vcelku spokojený.. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byla sice skeptická, ale nakonec se z tohoto filmu vyklubala parádní komedie z vojenského/drogového prostředí.. Pobavila jsem a samozřejmě i pokochala mými oblíbenci Joaquinem Phoenixem a Ed Harrisem.. Především tedy Joaquin byl prostě úžasný, jako v každé své roli! Nejvíc se mi asi líbila projížďka tankem a vynikající závěr.. Uvažovala jsem i o plném počtu, ale zůstanu raději při zemi :) Tahle komedie jednoznačně patří k těm lepším! ()

Puyi 

všechny recenze uživatele

"Ááá, přejeli jsme brouka.." - Pro mě nezapomenutelná scéna - projížďka v tanku napříč městem. Příjemná komedie, která určitě pobaví o amerických vojácích v Německu a jejich černém obchodu víceméně s čímkoliv. Asi první film, kde jsem si všiml skvělého Joaquina Phoenixe a ještě více oblíbil Eda Harrise. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Tank, ve kterém američtí vojáci zdevastují půlku města, je německý Leopard 1A5 z roku 1986. (dex2man)

Reklama

Reklama