Reklama

Reklama

Ukradni, co můžeš!

  • Německo Buffalo Soldiers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když profesionálního vojáka nezajímá nadřízený ani armáda, je něco v nepořádku... Píše se rok 1989. Berlínská zeď už to má hodně nahnuté a doba, kdy padne nejeden totalitní stát ve střední Evropě, je velmi blízko. Na vojenské základně Theodora Roosevelta u Stuttgartu zatím bojuje svou soukromou válku specialista Ray Elwood. Rozhodně se nehodlá nudit a poflakovat někde v kasárnách, tak jako to dělá většina jeho kolegů. Svůj pobyt v armádě si hodlá pořádně užít! Oficiálně sice pracuje jako vojenský úředník, ale jinak zařizuje veškeré „zásobování“, od prodeje kradeného zboží až po obchod s heroinem. Onoho osudného podzimu ale přichází nový důstojník s rozkazem vyčistit základnu od všech nežádoucích vlivů... Značně nevybíravou satiru na poměry v americké armádě a jejích jednotkách v někdejším Západním Německu natočil režisér Gregor Jordan. Tvůrci vůbec nešetří ostřejšími výrazy a černým humorem, komikou odlehčují i dramatické scény. V neobyčejně zajímavém obsazením zaujmou zejména herecké výkony Joaquina Phoenixe (Ray Elwood) a Eda Harrise (plukovník Berman). Pro své značné kritické vyznění čekal v USA distributor delší dobu s uvolněním titulu pro kina i video. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

mustafa 

všechny recenze uživatele

Nemám co bych dodal. Zcela výjimečný film, který už se zřejmě jen tak neobjeví. V tomto filmu se otevřeně kritizují poměry v americké armádě. Napínavé scény jsou zde podávány s naprostým přehledem a humorem. Dostala mě scéna, kdy se vojáci hádají, zda jsou v Západním nebo Východním Německu. Film na mě působil velmi otevřeně, místy až fraškovitě. Skvělé herecké obsazení v čele s vynikajícím Phoenixem se předhání, kdo se zhostí své úlohy lépe. Jednotlivé scény působí velmi emotivně (např. létající Phoenix nebo výbuch budovy s hláškou: "Bod varu"). Jediné, co mě tak trochu odradilo od tohoto filmu je český překlad, který doopravdy velmi klame. ()

bo.rec 

všechny recenze uživatele

Celkem jsem se na film těšil, protože mám rád Phoenixe i Harrise, ale jsem strašně zklamaný... Jo, pár vtípků proběhlo, ale vysoké procento hodnocení mě opravdu překvapuje... Slátanina rádobyvtipů, která za účelem za každou cenu pobavit není vtipná. Asi to není moje krevní skupina a nikdy nebude. Považuju to za ztracený čas. Škoda, že jsem si nepustil třeba Teletubbies, to bych hned věděl na čem jsem. (bazingaaaaaaaaaaaaaaaaa)... ()

Reklama

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Sakramentsky silná satira, pri ktorej sa nebudete popadať za brucho, za to si z nej odnesiete za dve vrecia užitočných rád. Rád tipu ako najrýchlejšie prísť k peniazom, ako najspoľahlivejšie prísť o kamaráta, ako najľahšie naštvať nadriadeného a za akej teploty sa dá navariť ten správny matroš. Phoenix je tu drzý a nevyspytateľný flákač, Harris zas mäkkýš čo si nezaviaže šnúrku od topánok bez toho, aby sa s vami o tom  neporadil a Scotty Glenn typ chlapa akému by ste po prvom stretnutí najradšej kopli do hlavy. V postavách filmu nájdete širokú paletu charakterov, s akými sa stretávate v súkromí i v práci, akí vás neraz podkopli a akí vám nestoja za odfľusnutie. Nepochopený, nedocenený a najmä skvelý film. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 5/10/// +herci a jejich výkony, zajímavý příběh, hlášky a nadsázka -málo akčních (válečných) scén, málo hudebního doprovdu, trošku i nudí/// Zvláštní film, který mi nejvíce připoměl film Tři králové. Asi nejlepší je obsazení (Phoenix), který svým výkonem mile překvapil a dobře ho doplňuje Anna Paquin, které její roli uvěříte. Děj se bohužel stáčí k průměru, ale z něj ho tahá neotřepaný příběh. Jen škoda, že zde není více akčních scén a dynamičtější hudební doprovod, nebyla by to taková nuda, kterou snad jen vytrhne ústřední dvojice, scéna s tankem a nepřeberné množstí hlášek. Avšak pokud film budete brát s nadsázkou, můžete se dobře bavit./// Celkem 66%/// ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý satirický snímek, který kritizuje poměry v americké armádě. Děj se odehrává v roce 1989, těsně před pádem východního bloku a američtí vojáci nemají nic jiného na práci, než vařit heroin. Moc povedená kritika do vlastních řad... černý humor střídají vážnější scény a ve výsledku vše působí prostě dobře. Doufám, že film dosáhl cílů, které se vytyčil, protože se opravdu povedl. Dobrá hudba, dobrý Joaquin Phoenix, dobrý scénář... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Tank, ve kterém američtí vojáci zdevastují půlku města, je německý Leopard 1A5 z roku 1986. (dex2man)

Reklama

Reklama