Reklama

Reklama

Osamělý mstitel Paul Kersey (Charles Bronson), vybavený jen svojí zbraní Magnum, se vydává do ulic New Yorku, aby vykonal spravedlnost na lidech, na které policie nestačí. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (221)

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

nebudu dlouho kecat, mám rád Bronsona, a tento film je prostě skvělý. Mám všechny přání smrti 1-5, bohužel hodnocení jde díly dolů , ale prostě všechny díly jsou zajímavé, vtipné. Hrdina prostě přežije všechno ač se to vždycky dotýká jeho rodiny. Pokud jste to neviděli , tak vřele doporučuji Váš deda :-) PS proč TV vytahuje starý filmy? 1974? Protože ty nové filmy stojí za hovno no coment deda :-)ps mám Moravce :-)Frank Ochoa je taky sekáč, škoda že umře :-)5.8.19 ()

d-corso 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejnebezpečnějších věcí na světě je být příbuzným nebo známým Paula Kerseyho. V podstatě jste už jednou nohou v márnici. Přání smrti je kvalitní "revenge thriller" s výborným Charlesem Bronsonem v hlavní roli. Zbytek hereckého ansámblu není pro film nikterak důležitý a učinkovat v jejich rolích by mohl v podstatě kdokoliv jiný. Po kvalitní "jedničce" se však série dočkala dalších čtyř pokračování, které přes průměrnost postupně klesaly až k trapnosti. I když jak se to vezme, já se u "pětky", kdy geriatrický Kersey kolí padouchy jako na běžícím pásu, docela slušně bavil. Přiznávám, že jako jeden z mála. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak ma macík Wacík konečne dokopal k tejto sérii a napriek tomu že prvý diel vznikol v dobe, v ktorej filmy mali tak pomalé tempo, že by sa pri nich unudil k smrti aj slimák, tak mi to sadlo a vôbec som sa nenudil. Najviac ma prekvapilo, že viac ako o osobný príbeh hlavného hrdinu tu ide o vykreslenie doby, keď vo veľkomestách rozkvitala zločinnosť a tak sa film snaží nastoliť myšlienku, či by nebolo dobré, keby občania zobrali spravodlivosť do vlastných rúk a ozbrojili sa od hlavy po päty, lebo na starom dobrom vidieku, kde je každý ozbrojený, vám hrozí prinajhoršom náhodná smrť od podobne ozbrojeného dobráka. Je pekné, že si film nezabudol aspoň raz rýpnuť aj do druhej strany. V tej situácii v ktorej sa Bronsonova postava ocitla, mu asi nebude mať nikto problém fandiť. Aj keď za ideálne riešenie to ani zďaleka nepovažujem. Bolo ale zábavné sledovať jeho príbeh. Postupnú premenu, ktorá je podaná skôr cez hudbu, lebo Bronson má 98% filmu jeden výraz. O zábavu sa tu staral do veľkej miery detektív Colombovského typu, ktorý na všetko hneď príde, ale tentoraz sa nad páchateľom zľutuje. Konečne. Aj Falk by ho nechal ísť. :-) Nové mesto na vyčistenie ulíc už čaká. O akciu tu nejde. Takticky sú to stereotypné scény: navaľ prachy, nedám pif paf. Ale film vizuálne rozhodne nudne nepôsobí. Zaujmú jak hrátky so odrazmi v zrkadlách alebo westernová scénka. A napätie funguje na jednotku celý film. Takže celkovo za mňa spokojnosť a aj po rokoch film funguje perfektne. Remake si už vôbec nepamätám, ale tento film sa mi z hlavy len tak nevykúri. Trochu mám strach z pokračovaní, v ktorých sa to má zvrhnúť v tupý trash. 8/10. ()

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Přání smrti aneb osamělý mstitel čistí hnisající rány jednoho zatuchlého města. I tak by se dal charakterizovat tento snímek, ve kterém je velmi názorně vyobrazen přerod z válečného veterána - pacifisty na městského kovboje - skoropsychopata. Nedokážu si dosadit do role Paula Kerseyho nikoho povolanějšího než Charlese Bronsona. Ten sice používá všehovšudy pět hereckých výrazů, ale to stačí, abyste mu jeho postavu sežrali i s rybářskou stoličkou. A i když se jedná o klasické béčko, nezatracujte ho a dejte mu šanci. Určitě si vás něčím získá. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe som si pozrel Prianie smrti a stálo ho to jednu hviezdičku. Už pri predchádzajúcich sledovaniach som si všimol neprirodzene prehnané správania pouličných zločincov, ale na priemerné hodnotenie to vytiahol výborný námet, ktorý bolo možné rozvinúť do množstva závažných morálno-etických problémov. Dnes som už vyložene pri pouličných prepadoch trpel a aj keď mi inšpektor visážou i nasadením pripomínal Lina Venturu, dospel som k záveru, že tento film je trestuhodne nevyužitou príležitosťou a nemal byť nakrútený (ak ho Michael Winner nedokázal nakrútiť lepšie). ()

Galerie (73)

Zajímavosti (28)

  • Toto je jediný film zo série Túžba smrti, ktorý mal premiéru v 70. rokoch. (m.a.t.o.)
  • Paul Kersey - meno hlavnej postavy bolo skutočné meno jedného z komparzistov, ktorý sa objaví vo filme. (m.a.t.o.)

Související novinky

Jak by vypadal Batman od Aronofskyho?

Jak by vypadal Batman od Aronofskyho?

18.04.2020

Poté, co Batmana na pár let pohřbil Joel Schumacher a předtím, než ho znovu vzkřísil Christopher Nolan, koketovalo studio Warner Bros. s myšlenkou, že by netopýřího hrdinu mohlo na velké plátno… (více)

Eli Roth natočí remake Přání smrti

Eli Roth natočí remake Přání smrti

20.06.2016

Dávno předtím, než vzal do ruky bouchačku Liam Neeson, tu byl Charles Bronson. Jeho Přání smrti téměř vynalezlo "taťkovské" filmy o pomstě, takže není divu, že se Hollywood už dlouho snaží o remake.… (více)

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Bruce Willis a Přání smrti?

Bruce Willis a Přání smrti?

27.03.2013

Remake akční klasiky Přání smrti z roku 1974 měl původně pod palcem Sylvester Stallone, pak na něm víc jak rok pracoval Joe Carnahan. Ten ale minulý měsíc odstoupil kvůli obvyklým „tvůrčím neshodám".… (více)

Reklama

Reklama