Reklama

Reklama

Den & Noc

  • USA Day & Night
Krátkometrážní / Animovaný
USA, 2010, 6 min

Režie:

Teddy Newton
(další profese)

Obsahy(1)

Když se Den, radostný chlapík, setká s Nocí, cizinkou jasně temnějších nálad, přeskakují jiskry! Den a Noc se zpočátku jeden druhého bojí a mají k sobě nedůvěru a rychle si jeden druhého znepřátelí. Ale jak začínají poznávat jedinečné kvality toho druhého, docházejí k závěru, že každý z nich nabízí odlišný pohled na stejný svět. Přátelství jim oběma pomůže objevit zatím nepoznané. (HBO GO)

(více)

Zajímavosti (5)

  • Hudební motiv z úvodu je předehra opery "William Tell" z roku 1829 od skladatele Gioachino Rossiniho. Druhá část této skladby je známější jako hlavní hudební motiv Lone Rangera. (ČSFD)
  • V českém znění se role vypravěče v krátkému snímku Den & Noc, který bude promítán jako předfilm Toy Story 3: Příběh hraček 3D, ujal Václav Havel. Nabídku účastnit se dabingu navzdory svému nabitému pracovnímu programu přijal exprezident ČR díky humanistickému poselství filmu, který zábavnou formou vyzývá k toleranci a porozumění. (POMO)
  • Svoj hlas pre chorvátsku verziu zapožičal aj vtedajší prezident Ivo Josipović. (mkee)
  • Finálna veta Dr. Dryera vo filme, "...pro mne, jsou těmi nejkrásnějšími věcmi ve vesmíru pravě ti nejzáhadnější," je parafrázou citátu Alberta Einsteina: "Najkrajší a najhlbší pocit, aký človek môže zažiť, je poznať tajomno." (mkee)
  • V pôvodnom znení počujeme Dr. Wayne Dryera, motivačného rečníka a spisovateľa, ktorého prednáška zo 70-tých rokov odznie počas rádiového vysielania vo filme. Režisér Teddy Newton si pamätal Dr. Dryera ešte z nahrávok, ktoré si púšťala jeho matka, keď bol malý, a tak sa rozhodol jednu z nich zahrnúť do filmu. (mkee)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama