Reklama

Reklama

Alej zatracení

Trailer

Obsahy(1)

Po jaderném výbuchu se dva týmy vojenských specialistů vydávají ve zvláštních vozidlech hledat zbytky přeživších obyvatel USA. Jejich misi ztěžuje fakt, že po explozi na zemi nic nefunguje a na posádky útočí zmutovaní tvorové. Nakonec se jeden z týmů dostane k větší skupině zachráněných obyvatel a pokouší se znovu nastolit pořádek na zdevastované Zemi. Nejznámějším jménem filmu pro české diváky je jistě Jan Michael Vincent díky jinému filmu Muž v kamionu, ale v Aleji Prokletých je jednoznačně zastíněn George Peppardem. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

YURAyura 

všechny recenze uživatele

1/10 Zacatek me docela zaskocil - ten film mel celkem ambice, ktere ale vzaly za sve se zbytkem civilizace - chudaci amici sejmuli jenom 40% {ruskych} raket - tomu rikam kritika do vlastnich rad. Ani transporter omotoany gumou nebo radskorpioni ci ghulove nebyli kuul ;[[ Fallout zkratka vypada jinak a nekonci happyendem - bleee - sem cekal, ze na konci ccesty je nekdo zmasi - ne tak krute jako svabi ;]] ale jistym zpusobem hodne huste. A chybeli tam mutanti - aspon, ze navsteva kasina se konala, ale ruku na srdce - za ty vety pronasene pred kamerou by se nemuslela stydet ani komunisticka chvlika poesie. Misty to optavdu nemelo hlavu ani patu... ()

mosnak odpad!

všechny recenze uživatele

Mnozí mi říkali; "...mysli to na,že ten film je fakt starý a že na efekty nemůžeš koukat!" "OK"; řekl jsem si. Takže když odstraním efekty,které opravdu byly katastrofální - vyšel mi stejně odpad jako prase! Dementní česk dabing, ještě horší scénář, hrůzné výkony herců atd. Mohl napsat vše co mě při tomto filmu nepříjemně překvapilo,ale to bych tu musel sedět asi ještě hodinu. Truck byl dobrej,ale ty kecy..."byl navržen tak aby - mohl plavat, mohl se zahrabat, mohl fungovat bez kol, opravit se dá lehce....atd". Prostě dokonalý vůz! 0% ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Předloha Rogera Zelazneho je čistokrevný brak, chvílemi rušený filosofickými úvahami. Filmová adaptace si z ní vzala krajinu zničenou jaderným holokaustem, jméno hlavní postavy a motiv putování napříč Spojenými státy. Zbytek si scenáristé vycucali z prstu. Není se co divit, protože knižní potvory jsou zatraceně impozantní a v sedmdesátkách by se daly natočit snad jen stop-motion animací. Bohužel obsah adekvátně nenahradili a vyplodili jen sled tuctových a uspávajících scének. Nad všemi vyniká úvodní předválečná sekvence a působivá honička se zmutovanými šváby. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Post-apokalyptické B-éčko, v ktorom sa takmer nič nedeje, a vlastne to ani nemá žiadný príbeh či žiadne vyvrcholenie zápletky. Po celosvetovom výbuchu atómových bomb ide partička z letectva USA púštnou krajinou na supervozidle Landmaster, a zahrajú si v Las vegas, stretnú pár radioáktívnych megašvábov, majú malý incident s miestnymi buranmi, potom príde superzáplava a vualá nájdu dalších ludí a je tu koniec :) Ináč cesta začína asi Kalifornii, potom prejdú do Las Vegas, cez Salt lake City, príde záplava, a hup a už sú v štáte New York - super nie :) Hl. postavu hraje velitel zo seriálu A-tím, ostatní herci sú nezaujímaví. Hodnotenie: 40% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Pověsti o tom, jak "Damnation Alley" je velký kult a efekty nadupané sci-fi, které pouze chřadne ve stínu "Hvězdných válek", které ve stejném roce uvedlo do kin stejné studio, jsou hodně zavádějící. Naopak v porovnání s o pár měsíců novějším snímkem se plně ukazuje tvůrčí bravura George Lucase a revolučnost jeho speciálních efektů. Pokud lze věřit zdrojům na IMDB, pak dokonce "Hvězdné války" byly levnější než "Damnation Alley", kde zřejmě velká část peněz šla do výroby plně funkčních futuristických automobilů, které ale film vůbec nedokáže zužitkovat coby atrakci, a o důmyslnosti jejich konstrukce se dozvíme pouze z bonusových rozhovorů, ale ne z filmu samotného. Vedle spíše ubohých a svou naivitou úsměvných optických efektů, jež se omezují na přebarvování nebe v celkových záběrech, pak osudové úskalí snímku představuje tuctový scénář a jeho nedramatická realizace do epizodních sekvencí, které jsou ale v základu zaměnitelné a nemají žádný smysl v celku příběhu. Když k tomu ještě připočteme postavy postrádající jakoukoli osobnost opravdu se nelze divit, že "Damnation Alley" se svými zastaralými efekty oproti "Hvězdným válkám" neobstála. O to víc ale překvapí hrstka zarytých vyznavačů, kteří na tento film nedají dopustit. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Vozidlo Landmaster bylo postaveno v roce 1976 v dílně Edwarda Deana Jeffriese, tvůrce různých dalších filmových vozidel, nákladem 350 tisíc amerických dolarů. Pohání ho motor Ford s objemem 6.4 litru, náhon je na všech 12 kol, z nichž se povrchu dotýká osm. Po skončení filmování bylo až do roku 2005 vystaveno u Jeffriesovy dílny. V tomto roce bylo prodáno do soukromých rukou. Prošlo dvěma renovacemi a v roce 2019 se nacházelo v Gene Winfield's Custom Shop v Kalifornii. (Stejšn)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Rogera Zelaznyho. (Hans.)

Reklama

Reklama