Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Jak blízko smrti se musíme ocitnout, abychom se naučili žít? Příběh rodiny, jejíž členové se navzájem berou jako samozřejmost, ale nemohou se víc mýlit. Vážná nemoc nejmladšího z nich se paradoxně stane příležitostí pro všechny. Příležitostí, jak být dobrou matkou, otcem, dítětem. Jak si najít holku a jak o ni nepřijít. Jak zkrotit ego a nemyslet jen na sebe... Filip je ambiciózním studentem neurochirurgie, který má vše před sebou. Ovšem místo toho, aby získal prestižní post na klinice, stane se jejím pacientem. V pětadvaceti letech je mu zjištěna rakovina. Nemoc mu umožní najít lásku, stejně jako vážit si vlastní rodiny, jejíž členové si každý zvlášť i společně projdou velkou životní zkouškou. Seriál, který se témat, o nichž se víc mlčí, než mluví, chopil s humorem a empatií. Seriál, který není sedativem, ale lékem. Možná ne na rakovinu, ale na život rozhodně. Na konci každé epizody sdílejí skuteční onkologičtí pacienti pocity, které je provázely jednotlivými fázemi onemocnění. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Lojz@

Lojz@ (hodnocení, recenze)

wufik

RAW strava je sice možná hezká věc, ale nevím, zda to dokáže pomoci. Rakovina je strašně chytrá a velmi dobře se dokáže adaptovat na "nové" prostředí.

wufik

wufik (hodnocení, recenze)

Ačkoli mám negativní názor na léčbu rakoviny chemoterapií, smekám klobouk před tvůrci seriálu a hlavně skvělým castingem včetně vedlejších rolí. Věděli jste, že sestru Kopeckou si zahrála neherečka ? Ve skutečnosti se jedná o zkušenou režisérku dokumentů (např.13.komnata). O Březinovi vím od jeho účinkování v Zahradnictví, ale tady mi svým výkonem vyrazil dech. A.Malá byla taky úžasná.   

wufik

wufik (hodnocení, recenze)

jardariha

To je pravda. Neznám nikoho, komu chemoterapie pomohla a stejně brzy zemřel. Osobně bych rakovinu řešila stravou. Něco o tom vím a jsem si jistá, že tahle nemoc se dá vyléčit raw stravou. Četla jsem x případů zázračných vyléčení tímto způsobem. Rakovina totiž nedokáže přežít v zásaditém prostředí, jen se nesmí podstoupit léčba chemoterapií.

na příspěvěk reagoval Lojz@

wufik

wufik (hodnocení, recenze)

Lojz@

Mám na chemoterapii taky stejný názor. Faktem je, že autor seriálu si touhle diagnózou prošel. Co se týká onemocnění a léčby napsal svůj příběh, do které dal fikci medika aj. Nemoc podruhé porazil před dvaceti lety, dva roky s ní bojoval. Viděla jsem s ním rozhovor, kde ale přiznává, že si odnesl vysokou nemocnost, musí denně brát prášky a mívá problémy s tělem. To je důsledek, že do jeho těla nacpali spoustu chemoterapie a radioterapie. 

Lojz@

Lojz@ (hodnocení, recenze)

jardariha

Chemoterapie je velmi radikální léčba a je to k hovnu! Já studuji medicínu, tak něco o tom vím. Stručně řečeno = pustí ti do žil jedovatou látku, je odvozená z Cyklonu B, co používalí nacisté v Osvětimi. To sice raka na nějakou dobu utlumí, ale on se vrátí. Vzpomeň si na film Terminátor.... "I will be back!" tak to přesně sedí. Existuje nyní i BIO léčba, ale ani ta není učinná, prodlouží život cca o 9 let.

na příspěvěk reagoval wufik

jardariha

jardariha (hodnocení, recenze)

chlapisko

Ano, příteli, řekl bych to krátce. Znám pár lidí co trpěli rakovinou a všichni, kteří prošli chemoterapií, zemřeli do dvou let. Jediný kolega z práce kterému objevili rakovinu prostaty a bylo to včas, žije . Je mu skoro 80 let. To je výjimečná situace a ten člověk prošel jen ozařováním!!!!! Všichni, které znám a prošli chemoterapií umřeli. Takže ty ubožáky, kteří hovoří na závěr jednotlivých dílů, čeká smrt. Někteří se budou trápit a doufat několik let. Bohužel.

na příspěvěk reagoval Lojz@, wufik

Lojz@

Lojz@ (hodnocení, recenze)

chlapisko

Trápí, ale mladí mají ještě energii s tím bojovat, i když jak víme, boj je bez šance. Můj přítel (kamarád, jsem na holky) umřel na Glioblastoma Multiforme a nepřeji Ti ho vidět v posledním stádiu, už chudák ani mluvit nemohl, špatně chodil..... Injekce morfia 10x za den, to Ti bylo hrozný! Tak moc mi chybí, byl to borec!

chlapisko

chlapisko (hodnocení, recenze)

Nevíte, proč jsou v těch emoždímacích závěrečných zpovědích jen mladí lidé? Že by staré lidi u nás netrápila rakovina? #ageismus #zavyššírating

na příspěvěk reagoval Lojz@, jardariha

Wau

Wau (hodnocení, recenze)

Brutopyr

Teoretiků tu máme mraky, dá se říct, že všude možně. Zkus si pustit něco o Jungovi, proč si myslíš, že byl tak dobrej doktor? Protože byl sám nemocnej. Lékař má naslouchat, stejně ho naučí mnohému až praxe, ti co jedou podle knih, skript, kdo si nesáhli na pacienta jako na člověka, tak léčí jenom dopady. Ta nemoc se z nějakýho důvodu ozve, tj. v našem životě jediná stopka co tě zastaví /měla by/. Já si tím prošla, jsem v remisi, vím o čem píšu. S pomocí Boží jsem to zvládla a dala jsem na doktora, vyhnout se stresům, pořešit co bylo, žít tak, jak to cítím, říkat co si myslím. Mít to, co člověka oblaží, koníčka. Hodně mi pomohlo to, že mám někoho, kdo je stále se mnou, kdo má vždy čas, chuť mi naslouchat, není otrávenej, miluje mě a to je prosím pěkně Bůh. Můžeme mu říkat Stvořitel, Vesmír, jakkoliv, je to něco moudrého co nad námi bdí. Myslím si, že až se potkám s doktorem, bude to ok a bude mít radost. Přijít o 10-14 dnů později, už ti tu nečmárám, protože někdo neslyšel v ordinaci, že už nemůžu, že to není k žití, protože se drželi ti koumáci jenom toho, co je naučili ve škole a to už v jejich případě bylo hooodně dávno. Bejt na světě rád, mít rád a tak, ať to proudí. Nastuduj si něco o tom, co se ti vyvalí do krve za sajrajty, když jsi denně v napjatých situacích, čím je tělo zaplavený a děláme mu to roky. Autu bychom takový věci nikdy neudělali, tomu zasvítí kontrolka a už řešíme jak mu pomoci, co mu dát, aby sloužilo :-) a z toho je jasný, co je nám dražší a tak by to bejt nemělo. čus

Wau

Wau (hodnocení, recenze)

jardariha

Nejlepším lékařem je ten, kterej si tím prošel a přežil to. Dokonale pak rozumí pacientům, naslouchá, vnímá a moc dobře ví, že nemůže řešit jenom následky, ale musí pořešit příčiny, jinak se nemoc vrací. Nemoc tu je jako stopka, ta jediná má ty grády, že se zastavíme a přehodnotíme to, co žijeme. Zda je to vůbec k žití. Pokud žijeme to, co cítíme, pokud umíme být taky šťastní, máme něco co oblaží i naší duši, je to v pořádku. Tělo je Boží stroj, my do těch soukolí sypeme kamení, písek, ničíme se. 

na příspěvěk reagoval Brutopyr

Igy007

Igy007 (hodnocení, recenze)

Jsem na konci  prvního dílu. Březina hraje výborně, myslím, že má před sebou zajímavou budoucnost. P.S.: Ta sekce na konci, kde mladí lidé mluví  o svém vyhraném boji je super nápad; posouvá to seriál ještě  o několik tříd výše ... 

jardariha

jardariha (hodnocení, recenze)

722018954

Tak to jsi trochu vedle. Vůbec nemáš tušení co to všechno obnáší. Garantuju ti, že v klidu bys rozhodně nezemřel. Zpočátku to ještě jde a pak se blíží konec a ty se sám na posteli ani neotočíš, nevykadíš se aniž by ti někdo nepomohl. Bolesti už máš tak velké, že ti nasadí drogové náplasti, ale ty jsou tak na 14 dní na 3 týdny. Pak už jedině morfium jinak to bolestí nezvládneš. A když jsi doteď měl mozek v pořádku, tak ten úplný závěr je pro tebe snazší, protože o sobě díky drogám skoro vůbec nevíš, ale to je tak týden-14 dní. Mám s tím osobní zkušenost, protože takhle umíral skoro půl roku člen mé rodiny a bylo to hrůzostrašné, to mi věř. Přál jsem si jeho smrt aby netrpěl a ona nepřicházela a tak si tyhle všechny "slasti musel vyžrat až do dna i s celou rodinou"

na příspěvěk reagoval Wau, Brutopyr

722018954

722018954 (hodnocení, recenze)

Kdyby mi zbývalo málo času tak bych nefňukal a přijal to. Jednoduše žil jako by nic a zemřel v klidu 

na příspěvěk reagoval jardariha

Lojz@

Lojz@ (hodnocení, recenze)

Tak na to se těším. Akorát mě tam nějak zaráží zařazení Komedie / Drama. Tu komedii bych tam nejraději neviděl. No, snad to nebude průser.

Reklama

Reklama