Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Jak blízko smrti se musíme ocitnout, abychom se naučili žít? Příběh rodiny, jejíž členové se navzájem berou jako samozřejmost, ale nemohou se víc mýlit. Vážná nemoc nejmladšího z nich se paradoxně stane příležitostí pro všechny. Příležitostí, jak být dobrou matkou, otcem, dítětem. Jak si najít holku a jak o ni nepřijít. Jak zkrotit ego a nemyslet jen na sebe... Filip je ambiciózním studentem neurochirurgie, který má vše před sebou. Ovšem místo toho, aby získal prestižní post na klinice, stane se jejím pacientem. V pětadvaceti letech je mu zjištěna rakovina. Nemoc mu umožní najít lásku, stejně jako vážit si vlastní rodiny, jejíž členové si každý zvlášť i společně projdou velkou životní zkouškou. Seriál, který se témat, o nichž se víc mlčí, než mluví, chopil s humorem a empatií. Seriál, který není sedativem, ale lékem. Možná ne na rakovinu, ale na život rozhodně. Na konci každé epizody sdílejí skuteční onkologičtí pacienti pocity, které je provázely jednotlivými fázemi onemocnění. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na naše poměry kvalitně odvyprávěný a především bravurně natočený počin, který se se svou originální kamerou, střihem a režií odpoutává od zašedlého českého seriálového odpadu. Nenechte se zmást bílým pláštěm na úvodním obrázku, tohle není ordinace. Seriál představuje neokoukané tváře (Březina, Malá) i sázky na jistotu (Bartoška, Řezníček) a všichni hrají absolutně skvěle. Postava již zmíněného Jiřího Bartošky vnáší do seriálu úplně nový náboj a jeho postava s divákem žije až do poslední epizody. Povedlo se zde odvyprávět neskutečně silný příběh, který se v naší společnosti pojí jen s tím nejhorším - se smrtí. A přitom stačí tak málo, a můžeme zasaženým osobám neskutečně pomoct. Za mě jednoznačně seriál roku 2024 (ano, nic lepšího už v roce 2024 v ČR určitě nepřijde, za tím si stojím). ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Tento žánrový mix na diváka platí. Smysl pro tumor je moderný seriál, kde sa skĺbili dramatické scény s odľahčenými, dokázal ponúknuť menej známych hercov, ktorým sekundovali skúsení pardi na čele s vynikajúcim Bartoškom. Pravdou je však aj to, že seriál ponúkal množstvo neželanej vaty, takže sedem častí by bolo za plný počet. ()

Reklama

sahi 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době další dobrý seriál z české provenience. Je vidět, že nejlepší seriály "píše sám život". Neb nejlepší seriály z posledních let byly ty, jenž vycházely z "obyčejných" lidských zkušeností/životů (Okresní přebor, 1. Oddělení, Čtvrtá hvězda, Devadesátky apod) a žádné šílené kriminálky a prima slátaniny. Až na přehnaný závěr, ala přátelé/USA, opravdu povedený seriál ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Nemám slov. Asi teda nejsem úplný expert na českou kinematografii, ale i tak si upřímně smysluplnější projekt společně s kvalitním řemeslem asi ani nepamatuju. A už vůbec si nepamatuju, kdy jsem naposledy u nějakého filmu / seriálu na konci takhle bulel... :) Nicméně jsem fakt (mile) v šoku, že ČT vyprodukovalo něco takhle výjimečného. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Technicky, herecky, scénářem a i tím přesahem za hranice pouhé televizní věci to je určitě na pět hvězd o tom žádná. Jenže když já tak nenávidím seriály o nemocech, umírání a depresi. Plusem určitě je, že díky tomu tady máme zase nějaké nové dvě mladé herecké tváře a vsadím se, že Březina teď bude mít nabídky na hlavní role. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (26)

  • Scény z nemocničního pokoje nemohly být natočeny v nemocnici, v žádné z budov nemůže být takový výhled na centrum Hradce Králové. Zřejmě byly natočeny v ateliéru a do oken byly naklíčovány záběry natočené z budovy Studijní a vědecké knihovny. (Zany)
  • Tumor (též zduření) je jakékoliv lokalizované zatvrdnutí nebo otok tkáně. (sator)
  • Poslední dvě minuty každé epizody věnovali tvůrci mladým lidem, kteří absolvovali léčbu na onkologii a že kontakt filmařům zprostředkovala pacientská organizace Fuck Cancer. Záběry s jejich otevřenými výpověďmi natočila režisérka Tereza Kopáčová u sebe doma. Chtěla tím tak pro ně vytvořit co nejkomfortnější atmosféru před kamerou. (Česká televize)

Reklama

Reklama