Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V den své plánované popravy se odsouzený sériový vrah setkává se svým psychiatrem. Během sezení vězeň prohlásí, že je démon a uvádí, že než jejich čas skončí, psychiatr sám spáchá tři vraždy. (geofre)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (49)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Úvodné putovanie po väzenských chodbách pripomenie Mlčení jehňátek. Následne sa odohrá dvojmužný súboj viery a logiky. Bavil ma ten civilný prístup k existencii démona. Jeho argumenty, uvažovanie, všetko to dávalo zmysel. Pripomínalo mi to film Pozemšťan (2007). Sean Patrick Flanery tu predvádza presvedčivý výkon. Keďže však táto konfrontačná cesta má finále bez akejkoľvek nadstavby, tak sa všetky nazbierané dojmy zrazili o level nižšie. ()

FromHell odpad!

všechny recenze uživatele

Flanery ako tak ušiel, ale v žiadnom prípade nejde o nejaký extra herecký výkon, keď je reč o filmoch s touto tématikou. Na prvý pohľad aktuálne dialógy sú len zásterkou pre sfanatizovaných tvorcov, ktorí do nich nasúkali svoje manipulatívne stredoveké kacírske myšlienky. Neuveriteľná kopa hovien, čistý kresťanský fanatizmus a katolibanské bludy. Stačí si pozrieť, čo sú zač tvorcovia a aké sračky doteraz natočili, kto napísal knižnú predlohu a máme tu čistý sektársky odpad. ()

Reklama

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

To si takhle člověk stáhne film co vypadá podle námětu zajímavě a místo toho dostane posranou konverzačku mezi dvěma debily jedním narušeným a jedním normálním. Psychiatr jde do věznice dělat rozhovor s vězněm co má být popraven následuje hodinová konverzačka o hovně a pak zjistíme , že se ten vězeň na tu popravu těší jelikož je to démon a nemůže zemřít samozřejmě , že psychiatr mu nevěří tak mu démon/debil dává důkazy mluví   2 osobami jedné co je člověk a na popravu nechce a druhé co je démon a je mu to jedno. Pak mu řekne, že chce , aby o něm napsal knihu psychiatr nechce a pak  se zjistí, že ta kniha už je napsaná a ten vězeň/debil ví informace o jeho životě ačkoliv je pořád ve vězení (tohle nikdo neřeší a nikoho to ani nezajímá). Nakonec ho popraví lepší poprava je i tady Ted Bundy (2002) a ten démon chvilku vleze do toho psychiatra ten se chce zabít, ale nepovede se mu to a pak napíše tu knihu, že byl asi posedlý.  Osobní hodnocení 40 procent ,ale já chtěl horor ne psychologické drama říznuté mysterióznem (neměl by být i žánr mysteriózní?) tak, že 0 procent ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Oční bulva vařená, mozek už se škvaří! Mysl peklu zavřená, ďáblův úklad zmaří?“ Ha! Peklo zamrzlo! Jedině to by vysvětlovalo, proč démon Nefarious, s ďábelským tikem v oku a s grimasami, že by i Eli Wallach coby Tuco záviděl, při své teologické disputaci klouzal (!) jen po povrchu, místo aby šel víc do hloubky a otevřel PEKELNÉ OKÉNKO: [][] Co ani náš farář neví: 1) Co bylo dřív? Božská slepice nebo vesmírné vejce? 2) Má Bůh svobodnou vůli? Nebo prostě MUSÍ být imrvére hodný a nemohl by nikdy ani ukrást čokoládu v sámošce, natož zprznit jeptišku, i kdyby stokrát chtěl? 3) Dtto ďábel. Má svobodnou vůli? MOHL by se např. nechat pokřtít? A MOHL by tu nebohou jeptišku před chlípným vousáčem bránit? 4) Nebo oba, ten na obláčku i rohatej, se MUSÍ chovat jedině tak, jak jim diktuje Vatikán? [][] Tu 1) už vím. Kolega Nefarious mi u piva prozradil, že Bůh a Satan spolu pekli už dávno před Velkým třeskem. Hegelovská dialektika a nudné šermování ocasy, pekelným a ateistickým. V závěru grilování spravedlnosti, pečeným masem vonící. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

KOnverzačka, ve které se odsouzenec na smrt snaží přesvědčit psychiatra, že je posedlý démonem. Ten odsouzenec. Ne psychiatr. Většina filmu je vlastně dialogem obou hlavních aktérů,, přičemž prakticky od začátku dominuje Sean Patrick Flanery fantasticky střídfající dvě polohy. Navíc to, co údajný démon vypouští z pusy, má hlavu a patu a je to dostatečně zábavné. Částečně se i daří držet diváka v nejistotě, jestli se jedná o opravdové posednutí, nebo jen o duševní nemoc či snahu zachránit si život. Nicméně na tom by se dalo ještě zapracovat. Poslední cca třetina trrošku ztratila na zajímavosti a konec se úplně nepovedl, ale i tak se jedná o zajímavý kousek, na který se vyplatí kouknout už jen kvvůli Flanerymu. 70% ()

Galerie (129)

Zajímavosti (11)

  • Podľa spoluscenáristu/režiséra Caryho Solomona bolo jedným z dôvodov, prečo sa rozhodol nakrútiť tento film, prieskum, podľa ktorého 7 z 10 ľudí verí, že majú nejakú formu duševnej poruchy, pričom 4 zo 7 veria, že je to spôsobené "démonickou" entitou. (Arsenal83)
  • Podľa rozhovoru s vatikánským exorcistom otcom Garym Thomasom ide o realisticky najpresnejší film o démonickom posadnutí, aký kedy videl. (Arsenal83)

Reklama

Reklama