Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York budoucnosti je obrovským vězením, místem, kde si zločinci vytvořili svět s vlastními zákony. Právě sem se zřítí letadlo s prezidentem USA, jenž se stane rukojmím těchto lidí. Na jeho záchranu se vydává zkušený veterán Snake Plisken. Jeho mise nebude nijak jednoduchá a půjde mu o život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (392)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

John Carpenter predostiera v podstate jeho klasické béčko s tradične deravým a debilným scenárom, hlúpymi dialógmi, jednoduchou hudbou a afektovanými hercami. A ako tradične všetko funguje. Carpenterovské synťáky pískajú do rytmu ultimatívneho Kurta Russella, ktorý okamžite stúpa do nebies akčného filmu. Hlavným mínusom je minimum akcie a plazenie sa pod potenciál, ktorý námet a postava Snakea Plisskena ponúka. No dialógy a herci sú tak dokonalo dementní, že nie je možné nebaviť sa. Takéto filmy sa už ale (bohužiaľ) netočia... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Co když se nevrátím? - Nebude Hardfordský summit a nebude Snake Plissken." Neodolatelná nabídka je položena na stůl, neuspokojivé vysvětlení poskytnuto a jednooký bouchač může vyrazit zachránit prezidenta mezi hromadu týpků, kteří v sobě objevili svůj zvířecí původ. To je v pořádku, taková béčka mám rád. Mám prostě slabost pro snímky, které potvrzují, že v přímočarosti je síla, hlášky přitom zavánějí suchostí a hrdina dává jasně najevo, kdo je nezpochybnitelným vládcem Manhattanu. Nicméně ta zábavnost, kterou jsem v tomto útěku kdysi viděl, se s přibývajícími léty nějak vytratila a to mě nutí sáhnout jen po průměrném hodnocení. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Režisér John Carpenter bol na prelome 70. a 80.rokov očividne vo forme a Útek z New Yorku je toho dôkazom. Kurt Russell exceluje v úlohe trestanca Snakea Plisskena, ktorý má za úlohu vyslobodiť v blízkej budúcnosti (1997 - takže dnes v minulosti) prezidenta USA z rúk väzňov žijúcich na Manhattane, z ktorého sa stalo obrovské väzenie, kde trestanci žijú podľa vlastných pravidiel . Výborný, skvelý Kurt Russell ako Snake Plissken, ale hlavne fakt originálny film zo skvelým príbehom. Taká dobrá kusovka, odolné kulisy, zaujímavá kamera, dobová hudba a drsní drsniaci. Námet, z ktorého John vypotil aj napriek viditeľne nízkemu rozpočtu maximum a tak vznikol kultový snímok, ktorý sa stal pre mnohých filmárov vďačnou inšpiráciou. Akčná dráma nikam tempom neponáhľajúca sa dejovo plynule rozvíja a vytvára prehliadku temného a zároveň smutného obrazu ľudského bytia. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře vykreslený post-apokalyptický New York roku 1997. Kurt Russell jako Snake Plissken je dost cool a myslím, že se v roli dost vyřádil a stal se jednou z ikon americké sci-fi. Potěšil mě hlavně i Ernest Borgnine jako sympatický taxikář či Harry Dean Stanton jako Pliskenův kolega Brain. Útěk je velmi nápadité a atmosferické science fiction, vlastně jedno z mých nejoblíbenějších. Carpi se předvedl. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavej film, trochu mi to připomíná starou dobrou pařbu Quarantine. Možná se tady někdo z GameTeku tenkrát inspiroval. Jenže tyhle starý sci-fi filmy, který se maj odehrávat jakoby někdy v dnešní době, jsou spíš k smíchu. Navíc chvílema mi to připadalo až trapný. John Carpenter má na kontě i zajímavější díla. Ale oproti Útěku z L.A. je to asi 100× lepší. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (35)

  • Iba jediná scéna z filmu sa natáčala v New Yorku. Bola to scéna na Ostrove Slobody pod Sochou Slobody. Útek z New Yorku je prvý film, ktorého nakrúcanie povolili na Ostrove Slobody. (matt6)
  • Hlavný hrdina série hier Metal Gear a Solid Snake je inšpirovaný postavou Snakea Plisskena. (matt6)

Související novinky

Scarlett Johansson mezi dinosaury?

Scarlett Johansson mezi dinosaury?

25.03.2024

Čas neúprosně kvapí a nadcházející přírůstek do dinosauří rodinky je blíž a blíž. Další díl Jurského parku nás totiž oficiálně stále čeká už příští rok 2. července, přičemž doposud nevíme nic… (více)

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

25.03.2017

Hollywood se už řadu let snaží zremakeovat Útěk z New Yorku. Béčková uberklasika nedávno vyhrála soudní spor, v němž vytřískala peníze z Útěku z MS-1 (prý šlo o neautorizovanou předělávku), a teď ji… (více)

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

18.02.2016

Akční legenda z Hvězdné brány, Útěku z New Yorku nebo Tanga a Cashe ulovila další velkou roli. Kurt Russell se po Rychle a zběsile 7 objeví i ve druhých Strážcích Galaxie, kde si zahraje otce Petera… (více)

Kdo uteče z New Yorku?

Kdo uteče z New Yorku?

30.08.2014

Hollywood se snaží Snakea Plisskena vzkřísit už nějaký ten pátek. Slavný tvrďák z Útěku z New Yorku a Útěku z L.A. by ale nadále neměl disponovat tváří Kurta Russella. Na scénu nastoupí mladá tvář,… (více)

Reklama

Reklama