Reklama

Reklama

Útěk z MS-1

  • Francie Lockout (více)
Trailer 2

Lidstvo našlo způsob, jak ochránit svět před zločinci. Ti nejhorší z nejhorších jsou drženi na místě, ze kterého není úniku. Mimo Zemi, uprostřed hlubokého vesmíru. Prezidentova dcera Emilie Warnock navštíví v rámci humanitární mise vesmírnou věznici MS One. Ale krvavá vzpoura vězňů z Emilie učiní to nejcennější rukojmí. Ven ji může dostat jen jediný člověk. Bývalý špičkový vládní agent Snow je svéhlavý a nekompromisní. Jeho současná pozice na špionážním trhu je, mírně řečeno, špatná - čelí obvinění ze spiknutí proti USA. Od prezidenta dostává jedinečnou nabídku: nový život a svobodu výměnou za záchranu první dcery Spojených států. Jenže v sázce je mnohem více… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (861)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Poslední vesmírný skaut aneb "Bé" jako Besson.. To je přesně ten případ, kdy pohár tuposti přeteče a vy si těch pár kapek, co ho opustilo, vychutnáte na jazyku. Odešlete tedy mozek v záchranném modulu a připravte se na žánrovou laskominu o legračních tricích, absentující logice a vzpomínkách na dobu, kdy člověk "nemohl jen tak chodit a mlátit lidi, aniž by nejdřív řekl něco prďáckého.." Objektivně je to na tři hvězdy, ale postava G.Pearce si to nadhodnocení zaslouží. Věren nápisu na triku (Warning Offensive) je tou správnou esencí trojice Marlowe, McClane, Hallenbeck a kdybych snad někdy potřeboval odněkud utéct (zdravím, pane Carpenter), vyžádám si jeho a Snakea Plisskena. Dali by jsme si na třetinky vakuově balené jablko a pokecali o starých časech.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Guy Pearce mě v tomhle filmu brutálně překvapil! Celou tu dobu jsem věděl, že tenhle film existuje, ale celou tu dobu mě štvaly komentáře, kde se psalo, jak se kamera klepe a celé je to vlastně k hovnu. Nakonec jsem si ale udělal čas a na film se podíval. No a musím říct, že kamera se v tomhle filmu dá vcelku snadno přehlídnout. Co se už přehlídnout nedá, tak naprosto perfektně napsaná postava, kterou naprosto dokonale zahrál právě Guy Pearce. Hned jak jsem jeho postavu viděl, vzpomněl jsem si na ty nejlepší akční role 80. Let. John McClane a tak dále. Guy tady hlásí o sto šest, všechno ho sere, všechno ho rozčiluje. No prostě klaďas, na kterých jsem vyrůstal. No a taky proto jsem z tohoto filmu ve výsledku byl neuvěřitelně nadšený. Takové postavy už se ve filmech moc nevídají. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný sci-fi film s Guyom Pearcom v hlavnej úlohe. Má vydarený príbeh o bývalom agentovi, ktorý je nespravodlivo obvinený zo zločinu, ktorý nespáchal, ale keď sa väzňom podarí získať kontrolu nad najmodernejším väzením nachádzajúcom sa na obežnej dráhe a navyše v čase, keď je tam okrem iných aj prezidentová dcéra, dostane bývalý agent ešte jednu šancu. A tak musí agent urobiť všetko preto, aby ju v tomto prostredí plnom veľmi nebezpečných zločincov našiel a dostal preč. Spracovanie sa mi páči, ale dalo sa z toho získať aj o niečo viac. Túto tématiku s nasadením schopného muža do prostredia plného nebezpečenstva mám veľmi rád a hlavne v tomto prípade ponúka mimoriadny potenciál, keďže je to prostredie so stovkami najhorších zločincov, ale problém je, že práve ich potenciál sa vôbec nevyužil. Určite musím pochváliť, že film má mimoriadne svižné tempo, tu nie je ani najmenšia šanca sa nudiť a tiež si po celý čas udržuje slušnú úroveň zábavnosti, ale v mnohom si to skôr len splnilo potrebný štandard a tak čiastočne cítiť nevyužitý potenciál. Akcie je tu priemerné množstvo a nie je zlá, ale ani ma až tak moc nezaujala. Hlavným problémom je, že dlhšie akčné scény sú len také, ktoré ma v tomto žánri absolútne nezaujímajú, ako úvodná naháňačka na motorke alebo rôzne scény z vesmíru. Inak tu nie je jediná plnohodnotná akčná scéna, tie dva, tri súboje sú len o pár obyčajných úderoch, takže tu nie je o čo stáť, silným sklamaním sú aj prestrelky, ktoré sú bez nápadu a s minimom zabitých a ani o nejakých likvidáciách sa tu moc hovoriť nedá. A chýba tu aj tá správna žánrová gradácia, pri ktorej hlavný hrdina postupuje až ho čaká súboj s hlavným záporákom, tu nič také nie je, iba občas hlavný hrdina náhodou na niekoho narazí, prípadne na menšiu skupinu, ale všetky tieto scény skončia skôr, než začnú. Po stránke akcie ma z celého filmu zaujali iba výbušniny s hlasovým senzorom, ale aj tie sú tu len dve. Herecké obsadenie je na tom dobre, Guy Pearce síce v akcii nie je moc použiteľný, ale zahral to až prekvapivo dobre, do úlohy klasických drsniakov sadol a veľkým plusom je aj množstvo výborných hlášok, až som mal miestami pocit, že celý film vznikol len kvôli tým hláškam. Bez problémov je aj Maggie Grace a chválim aj výborných záporákov, obzvlášť dvojicu bratov, len ako sa dalo čakať, slabý rating nedovoľuje nikomu lepšie vyniknúť a tak aj tí najťažsí vrahovia sú schopní tak maximálne zastreliť rukojemníka. S réžiou a technickou stránkou som dosť spokojný, síce občas niečo zaostáva, napríklad úvodná naháňačka pôsobí príliš lacno, ale inak je vizuálna stránka v poriadku, rovnako aj to svižné a zábavné prevedenie, tu nemám väčší problém. Takže keby mal Útek z MS-1 lepšiu akciu a drsnejšie prevedenie, mohlo to byť prvotriedne akčné béčko, ako zo starých čias, ale aj tak je to vydarená zábava s perfektnými hláškami a skvelým tempom, ktorú si rád občas pozriem. 74% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Přechytřelé děti tu zase pláčou a otylými prsty utírají z klávesnice lupy napadané z prohrabování mastné kštice při úpěnlivém přemýšlení, co erudovaně pohrdavého sem zase napsat. A my, obstarožní otyloňové, s úsměvem vzpomínáme na doby, kdy film býval čistá zábava, protože tyhle egoistické, suchopárné kokotky ještě fotr utíral do záclony. Pohodová odreagovačka s ultrahláškujícím Gayem, založená na "originálním" nápadu Luca Bessona, který určitě neviděl Smrtonosné pasti ani Útěky ze všeho možného... No a co? Příjemně akčně stupidních devadesát minut mi aspoň nezpůsobilo otok mozku při psaní seriózní a strašně chytré filmové kritiky! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Akční slabota. Nebýt hláškujícího sympaťáka Guy Pearce tak téměř nekoukatelné. Nevím čím tento film tolik uživatelů oslnil na 3 a více hvězd. Mě přišel hodně nezáživnej, bez atmosféry a hlavně totálně neakční. Přišlo mě že se pořád něco chystalo, ale ne a ne se k tomu dostat. Chápu že peněz nebylo při natáčení zase tak moc, ale pár kulek by to spravilo. Rozruch tak ve filmu dělá jen jeden pošahanej vězeň se sympatickým účesem. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (23)

  • Keď bola stanica zničená prostredníctvom (predpokladá sa) jadrovej hlavice, existuje veľmi malá šanca, že by Snow (Guy Pearce) a Emilie (Maggie Grace) prežili pri náhlej spŕške detritu. Atmosférické hustoty v takýchto výškach sú veľmi nízke, čo znamená, že je ľahké dosiahnuť vysoké rýchlosti v dôsledku nedostatku výrazného odporu. Emilie zasiahol veľký kus kovu do chrbta, a pre porovnanie ISS vykonáva manévre na vyhnutie sa detritu veľkého už 10 cm kvôli kinetickej energii, ktorú nesie. Hoci by ich obleky mohli ochrániť pred vypaľovaním v atmosfére, ich vzdialenosť od stanice v čase výbuchu robí prežitie extrémne nepravdepodobným. (Pat.Ko)
  • Snow (Guy Pearce) poznamenáva: "Na rozdiel od všeobecného presvedčenia, v skutočnosti nie som Houdini." Čo je odkaz na film Iluze lásky (2007). Guy Pearce v tom filme hral Houdiniho. (Pat.Ko)

Související novinky

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

25.03.2017

Hollywood se už řadu let snaží zremakeovat Útěk z New Yorku. Béčková uberklasika nedávno vyhrála soudní spor, v němž vytřískala peníze z Útěku z MS-1 (prý šlo o neautorizovanou předělávku), a teď ji… (více)

Reklama

Reklama