Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V čase mezi druhým a třetím Rockym natočil Sylvester Stallone akční pecku, která je svým tématem terorismu žhavě aktuální právě v těchto dnech. Deke DaSilva (Sylvester Stallone) a Matthew Fox (Billy Dee Williams) jsou partnery u newyorské policie a hlavní náplní jejich práce je potulovat se v převlecích po nocích jako návnada pro drobné násilníky a zlodějíčky, které pak společně nepříliš vybíravým způsobem lapají. Velmi brzy se však mají střetnout se zločincem daleko většího formátu. Jmenuje se Wulfgar a na scénu vstupuje bezcitným teroristickým útokem na londýnský obchodní dům. Zatímco Interpol školí oba svérázné policisty, aby dokázali proti Wulfgarovi účinně zasáhnout, terorista zajme jako rukojmí skupinu zástupců OSN. Je třeba zasáhnout a DaSilva s parťákem jdou do akce. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu typické béčko. Dva parťáci u policie, jeden bílý a druhý černý, patrájí po mezinárodním teroristovi. Dvojka Sylvester Stallone a Billy Dee Williams jsou docela dobrá dvojka. Ruther Hauer coby terorista je pro mně nezapomenutelný, protože to zahrál skvěle. Určitě by každý čekal, že Stallone bude běhat po New Yorku a bude tam střílet padouchy jednoho po druhém a dost možná by někdo čekal, že sem tam zastřelí i nevinného člověka a řekne, že jsou to vedlejší ztráty. Jenže, ten kdo si to myslel se dost spletl. Já jsem se velmi spletl!! Stallone váhá jestli vystřelit a nakonec zachraňuje lidi, takže se jedná docela o netradiční film s tímto " Rambem ". Film má celkem pomalé tempo, ale vše vyvrcholí závěrečnou akcí na lanovce a akcí po ní. Ve své době asi skvělý film. Dnes už jen obyčejný kriminální film! ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný krimi thriller so Sylvestrom Stallonom. Má dosť dobrý príbeh o dvojici schopných policajtov z New Yorku, ktorí sú pridelení do novej jednotky určenej na zadržanie veľmi nebezpečného európskeho teroristu, ktorý práve prišiel do New Yorku. A keďže ho najviac ohrožujú práve oni, tak sa tomu prispôsobí. Spracovanie pôsobí priemerným dojmom, väčšinu času má film dosť pomalé tempo a hlavne zo začiatku, ale v druhej polovici sa to už vylepší, síce ani potom sa nekoná nič výnimočné, ale už sa aspoň stále niečo deje, dej sa stáva osobnejším a tak je to už celkom slušná zábava. Akcia je samozrejme úplne prispôsobená žánru, žiadna výrazná akcia sa tu čakať nedá, policajti stoja len proti jednému protivníkovi, ale nájde sa tu pár slušných výbuchov, niekoľko maličkostí, ktoré potešia a v druhej polovici aj niekoľko slušných dlhších scén, či už naháňačka v metre alebo celá situácia s rukojemníkmi. Len neviem, čo si mám myslieť o prvej zásadnej scéne filmu, stretnutí na diskotéke, kde je pasivita policajtov až neskutočná. Herecké obsadenie je dosť dobré, Sylvester Stallone v hlavnej úlohe a výborný Rutger Hauer v zápornej, hlavne táto dvojica ťahá film. Réžia je skôr sklamaním, ale za to môže aj rok vzniku filmu, tento námet by potreboval dynamickejšie prevedenie, ale technická stránka je vydarená. Noční dravci stoja za pozretie hlavne kvôli spomínaným dvom hercom, inak je to len priemerný film na jedno pozretie. 57% ()

Reklama

5150 

všechny recenze uživatele

Dávno zapomenutá a bohužel jen průměrná akční krimi se Stallonem. Za zmínku stojí snad jen slušný záporák v podání Rutgera Hauera a hudba. Tu zkomponoval Keith Emerson, známý zejména coby klávesák artrockové partičky Emerson, Lake and Palmer.. Závěrečné finále silně připomenulo slavnou scénu z PSYCHA. ()

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

průměrné...dívat se na to dá...má to příjemně postsedmdesátkovou patinu...zdůrazňování motivu osamělosti ve městě a střetnutí muže proti muže...bohužel z hlediska vykreslení postav a jejich psychologie je to značně povrchní a nedotaženýl...akce tu taky příliš mnoho není...několi zajímavých scén, zejména z hlediska jejich vizuálně - dramatického pojetí a výstavby bapětí...scéna na diskotéce, honička v metru, finále v tísnivém prostředí bytu...solidní kamera ( funkční používání menších záběrů - detaily, polodetaily)...teatrální a přitom výborný Hauer...jinak poměrně zapomenuté a zapomenutí hodné... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Sylvester Stallone a  Rutger Hauer jsou oba mí oblíbenci, no a když už se objevili společně v jednom filmu – tak neber to. Oba sice během své kariéry podali lepší výkony, ale líbili se mi i tady. Místy to mělo slušnou atmosféru, zvláště pak při teroristických akcích – nelítostný zabiják versus dva drsní poldové… Persis Khambatta byla vážně pěkná ženská, ani se nedivím, že jí oba hlavní hrdinové podlehli a v reálu s ní měli krátké románky. Škoda jí, byla to celkem pohledná a dobrá herečka, škoda že umřela celkem mladá. Když jsem pročítal některé zdejší komentáře, tak nemůžu souhlasit, že by šlo o promrhaný potenciál. Osobně to vidím na lepší průměrnou podívanou. 60% ()

Galerie (76)

Zajímavosti (3)

  • Film kvôli prístupnosti prešiel úpravou v strižni. Necenzurovanej verzie sa nedočká ani 19.7.2016, kedy vychádza prvýkrát na blu-ray nosiči. (Paldiny)
  • Tento film vydělal 14 905 000 dolarů. (McLushi)

Reklama

Reklama