Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V čase mezi druhým a třetím Rockym natočil Sylvester Stallone akční pecku, která je svým tématem terorismu žhavě aktuální právě v těchto dnech. Deke DaSilva (Sylvester Stallone) a Matthew Fox (Billy Dee Williams) jsou partnery u newyorské policie a hlavní náplní jejich práce je potulovat se v převlecích po nocích jako návnada pro drobné násilníky a zlodějíčky, které pak společně nepříliš vybíravým způsobem lapají. Velmi brzy se však mají střetnout se zločincem daleko většího formátu. Jmenuje se Wulfgar a na scénu vstupuje bezcitným teroristickým útokem na londýnský obchodní dům. Zatímco Interpol školí oba svérázné policisty, aby dokázali proti Wulfgarovi účinně zasáhnout, terorista zajme jako rukojmí skupinu zástupců OSN. Je třeba zasáhnout a DaSilva s parťákem jdou do akce. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Až nezvykle měkoušskej Slyouš, na můj vkus, půl hodiny hypnotizuje teroristu uhrančivým pohledem, že by to trklo i to největší trdlo..." čumí na mě polda,ty vole...musím se zdekovat " ...samo, že se dotyčnej frajer vypaří...." a běhej za mnou ty blbej poldo...když je ti líto bezbranejch civilistů ".... a tak to pokračuje, honička, výbuchy, schovávačka, držení rukojmích, vyjednávání, přežití, moment překvapení...a rozhodující střelba...jejda, správňák nabral dech...to zírám....nasadí si zpět slušivý brýle...a je to. -)) ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[6.5/10] "V čase mezi druhým a třetím Rockym natočil Sylvester Stallone akční pecku..." Síce to nieje akčná pecka, ale stále je to dosť dobré. Zápletka je klasická a dobrá, dvaja policajti musia zastaviť nebezpečného teroristu, ale určite sa dá vytknúť to, že celá prvá polovica je neskutočne pomalá a nebudeme si klamať, že aj nudná. Po takej 40 minúte sa to všetko zvrtne, normálne som mal pocit že tú druhú polku točil iný štáb. Dobrá akcia, príbeh sa poraidne rozbehol a čoskoro bol aj záver. Herci boli dobrí, Stallone aj s jeho kolegom Williamsom ma pobavili, ale najlepší bol aj tak záporák ktorý na mna strhol pozornosť. Keby bola lepšia prvá polovica, filmu by to riadne pomohlo, ale aj tak dávam dobré 3*. ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Serpicovsky upravený polda Stallone a nekompromisní terorista Hauer. Slušný výchozí bod, dále však jen slabě rozpracovaný. Nějaká akce tu je a v rámci doby svého vzniku je ok, nějaký hlubší ponor do motivací jednotlivých postav ale chybí, vše se odehrává v naivní a obecné rovině, což filmu zamezuje větší působivosti a nadčasovému přesahu. 55% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

John Rambo a Lando Calrissian naháňajú šialenca Harleyho Stonea. Priznávam sa, že tento pomerne neznámy film, ale zo známymi hercami mi akosi utiekol. Rozhodol som sa teda, že to dobehnem a aj keď hodnotenie ma odrádzalo znova som rád, že som nedal na radu miestnych expertov. Nehovorím ani ja, že to bola strhujúca detektívka, to nie. Začiatok sa trošku ťahal a trošku mi trvalo kým som sa dostal do deja s démonickým teroristom Rutgerom Hauerom, ale keď pôjde do tuhého a príde na rad akcia, nenudil som sa. Nie je to typická Stalloneovka, kde Sly všetkých vystrieľa a kde na všetko príde ako to býva v jeho scenároch. Tu Sly scenár nepísal a tak sa Rambo šetri na svoju premiéru Ramba až o rok neskor - 1982. Noční dravci sú jednoduchá kriminalka, s kvalitným záporákom, no keby fúzatému Slyovi a učesanému Williamsovi viac zamotal hlavy a podkúril pod kotlom, určite by to bolo omnoho lepšie. Takto sa jedna iba o fajn kriminálku, ktorá obzvlášť v závere ma celkom dobru a napínavú atmosféru. 65% - 3* ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

80. léta, téma o terorismu a Sly s plnovousem. Akční thriller nijak nevybočující od podobných počinů. Jedno pozitivum však přeci jen má. Moralizuje se tu o nutnosti zabíjet zločince i na vzdoru nebezpečí, že to odnese i rukojmí. Pro Slyho trochu nezvyklé. Za zmínku stojí scéna z metra, kdy démonický Ruther Hauer drží nůž pod krkem cestující a Sly nedokáže vystřelit. Později to málem odnese jeho parťák, který mu to náležitě vyčte. Měl tedy střílet nebo ne? Špinavé velkoměsto, všudypřítomná hrozba a temná atmosféra s náležitým napětím. Jsou lepší filmy, ale ani tento bych nijak nezatracoval. Snímek určité charisma má a jako temný thriller vypadá velice dobře. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (3)

  • Film kvôli prístupnosti prešiel úpravou v strižni. Necenzurovanej verzie sa nedočká ani 19.7.2016, kedy vychádza prvýkrát na blu-ray nosiči. (Paldiny)
  • Tento film vydělal 14 905 000 dolarů. (McLushi)

Reklama

Reklama