Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Rudolfinská Praha šestnáctého století. Filip, podobně jako řada dalších alchymistů té doby, experimentuje s elixírem věčného života. Na rozdíl od ostatních se mu – také díky mytickému Golemovi – podaří stát se v podstatě nesmrtelným. Se svými potomky Lucií a Tomem tak mohou proplouvat staletími, živeni pouze zlem a negativní energií. Aby se zbavili staletého prokletí této závislosti, touží po přechodu do dimenzí, kde už nikdy nebudou potřebovat fyzické tělo. Jediné, co k tomu potřebují, je dostat se k přechodovému portálu. Ten je ale střežen Vědmou. Nastává odvěký souboj dobra se zlem, světla s temnotou. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

meda2016

všechny recenze uživatele

Nemohu hodnotit protože jsem tohle "nedal". Jedna epizoda a dost. ... První chyba, že obsazení je s herci, kteří nadpřirozené moci věří i mimo scénář. Druhá, že schopnosti postav jsou prvoplanově určeny vzhledem a ne hraním. Potom to stredoslovanské duševní trnutí v čase, které má vyjádřit myšlenku. .... Už nechci slyšet slovo čakry! A přitom každá pohádka je fantasy. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Vědma je zatím jednoznačně nejhorším projektem, který jsem v rámci Voyo produkce viděl. Těžko říct, jestli byl celý projekt pro  tvůrce prostě příliš velké sousto, nebo opravdu chtěli prezentovat toto. Každopádně celá fantasy mytologie je prezentována jen skrze dva typy postav, kdy jedna strana je prostě dobrá, druhá zlá a tím to pro diváka končí, nic víc se nedozví. Stejně tak to, že existují nějaké další dimenze je jen naznačeno a mimo náš svět se vůbec nepodíváme. K tomu je série provázána ještě nějakou rádoby ezo linkou, které kraluje Čtvrtníček a jeho banda věřících, kteří "znají pravdu." Dvě věci jsou bohužel neodpustitelné. Annet Chartinova je obrovský castingový omyl, a se svými hereckými schopnostmi neměla být vůbec do tak velká role obsazena. Druhá velká výtka jde asi spíše směrem k Nově, či Markíze. Postsynchrony...Tady to někdo opravdu podělal. Aby se slovenští herci v některých dílech mluvili do češtiny sami, a v některých je přemluvili čeští herci, to je prostě neskutečný bordel. Nemluvě o tom, že i zvukově to byla odfláklá práce a přechody na studiový zvuk byli jak rána pěstí. Každopádně, i-kdyby to jakž takž drželo pohromadě počas celé série, tak posledních deset minut to tvůrci poslali kompletně do háje, a začali chrlit dialogy typu: "Nechápu, proč si mysleli, že je z hlíny - To proto, že si pletli hlínu a prach," či závěrečný magický souboj, natáčený jak v nějakém anime, tak jsem se musel málem až smát. ()

Reklama

quokam odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslel jsem si, ze v ideologicke propagande nic neprekona 30 pripadu majora Zemana. Ale rekordy jsou od toho, aby se prekonavali a zadne dno neni tak hluboke, aby se nenaslo dno jeste hlubsi. U Zemana lze hovorit o nejakem herectvi, zde nikoliv, v takove mizerii i Zito zazari. Ezo hlasky ktere sice zni libezne, ale jsou nebezpecne jak strakaty poudkast. Zaverecny dil mne nakonec minul a asi neni duvod, proc bych mel s tercem hybat. 0/10. Upd 10012024. Udilim cenu pozlaceny hejt za nejhorsi dilo, ktere jsem v roce 2023 premierove videl. Udilim pozlaceneho hejta panu Duskovi za nejhorsi herecky vykon ve vedlejsi dramaticke roli, pani Havlove za nejhorsi seniorskou roli a pani Marcinkove za nejhorsiho dramatickeho padoucha. Pan Kroner si symbolicky odnasi cenu za nejhorsi rezii. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem se těšila. Asi ta mediální masírka. Oceňuji nápad. Ovšem potenciál byl trestuhodně nevyužit. Dalo se z něho vytěžit mnohem víc a tady se to nabízelo úplně zadarmo. Efekty hezké. Bohužel jich bylo málo a brzy se okoukaly. Nevím, proč někteří  slovenští herci byli zbytečně předabovaní. Docela to tahalo za uši. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Ať tvůrci dělali, co chtěli, ve Vědmě žádnou filmařskou magii nezanechali. Postrádá vše, čím by ve svém žánru (tedy alespoň v tom, v němž je prezentována) mohla zaujmout. Místo toho Voyo divákům naservíruje prostě jenom další naprosto nezajímvou telenovelu v úplně stejných reálných kulisách, jen se tady míří na (o něco) mladší cílovou skupinu. Zároveň mám neblahé tušení, že se tady zadělává na ságu, která může běžet celé roky, přesto její fantasy svět nevypadá bůhvíjak promyšleně. Bohužel celá první řada je natolik prázdná, že svou existenci nemá šanci obhájit. Nápad je skvělý a v rukách zcela jiných a šikovnějších tvůrců by jistě mohl náramně fungovat, ale tohle provedení je prostě mizerné. Pilot mě sice dokázal lehce a nikterak přehnaně nahypeovat, nakonec to dopadlo jenom tak, jak jsem očekával - podprůměrným nezajímavým zbytečným seriálem. Více zde, 40 %. ()

Galerie (129)

Související novinky

Comic-Con Prague už o víkendu!

Comic-Con Prague už o víkendu!

11.04.2023

Už od pátku do neděle hostí pražské O2 universum svátek nadšenců do filmů, seriálů, komiksů nebo her s primárně sci-fi, fantasy či hororovou tematikou. Comic-Con Prague, vyhlášený český festival… (více)

Reklama

Reklama