Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (726)

plakát

Temná hmota - Série 1 (2024) (série) 

Temná hmota je módní materie. Výchozí myšlenkový experiment Schrödingerova kočka je nekonečně vzdáleným příměrem kvantového světa. .... Co se rozjede jako Sci-Fi rekvizity, později usíná v rutině a mění se na příběh o vlastnostech jednajících osob, o dominanci. Začíná postiženou rodinou. Vnímate to ale zjistíte až později. Různost osudů se prolne do buď projevených nebo pominutých rozhodnutí. Setkají se dva empatičtí a kupodivu hledají své méně-empatické protějšky. .... Část seriálu může být až otravná, stejně jako jsem nenavázal divácký vztah ke dvou hlavním osobám (Jennifer Connelly). .... Speciální triky jsou střídmé a kde musí být výrazné, jsou přijatelné. Předlohu neznám a tedy jsem neměl očekávání. Poslední díly mají být povinně dechberoucí. Podívám se na další sérii? Možná ze zvědavosti. První znovu určitě ne. ... Zmnožení hrdiny posledních dílů je vysvětleno ledabile, nekonečná chodba (superpozice) efektní ale zbytečná: Vždyť nezáleží na počtu bran ale na myšlenkovém vkladu. .... Ve dvou předposledních dílech příběh nabere dech, aby se v posledním kýčovitě přemaloval. Měl jsem pochopit, že teorie paralelních existencí je o mnoho-tvářích  lidstva, o vrstvách dobroty a zla, chtivosti?

plakát

Konstelace (2024) (seriál) 

Dalši příběh zahrávajicí si se superpozicí existence, zde přimo duchařské situace a citová vydírání. Obsazení velmi dobře drží kvalitní střed; Noomi Rapace lepší, u James D'Arcy nevím, jestli je šablonou nebo tápe. První tři díly studené jak švédská manželka ...a začneme tušit. Volají si o sestřih. Čtvrty a pátý to konečně roztočí a šestý opepří jak se patří. Poznáváme styčné nebo výchozí body, chceme být potěšeni ale nejsme si jistí, že je to náš šálek Sci-Fi. Nebe těch, o které jsme přišli, není v nebi ale na dosah ruky.

plakát

Policajt v Beverly Hills: Axel F (2024) 

Není důvod hodnotit, spíš varovat. Eddie Murphy v roli čpící jistotou, že mu bude odpuštěno. Spousty rozmlácenych aut, spousty hloupých a ošoupanych řečí - ale pokud jsme chtěli, smáli jsme se. Všichni dostanete, co očekáváte, jen poněkud orezlé ale pokryté místy čerstvou barvou. Schéma scénáře daleko za hranou trapnosti.

plakát

O princezně na klíček (1987) (TV film) 

"Pohádka" je soubor dobrých a skvělých skečů, které jejich představitelé předvádějí s chutí. Je to kabaret lidských přirozeností s vyhlídkou na postavení a štěstí. Bláznivost? Dětem takto připadáme. ... Přední straníci zachraňují republiku.

plakát

Resident Evil (2002) 

Toto rudou AI tvořené zlo vidím s velikým zpožděním. Předpoklad zábavné šablony se zužuje pouze na šablonu, na hesla hrdinů, na důležité podmračené pohledy. A samozřejmě koumácké vraždění typu řezničina. Měl jsem si dát původní audio, protože dabing, především ženský, je zpomalené bezvýrazné předčítání. Výkony hereckých es (jo, jsou to známá jména) odpovídají tomuto žánru - nikdo si nedělá hlavu z nesmyslných gest, výrazu tváře, vývoje situací. Tady se prodává hnus, střelba, oheň. ... Vzhledem ke vzniku dalších "dílů" zřejmě úspěšně.

plakát

Román pro pokročilé (2019) 

Příběh postavený na jednoduché vtipné situaci. Důležitou volbou proti neúspěchu byl výběr představitelů. Bratr Etzler jako požitkový čuňas, bratr Vašut jako vyladěný playboy. Sousedka Čvančarová jako velké poprsí, redaktorka Hýbnerova jako saň. Předvídatelné schéma celkem bavilo a jazyk scénáře pasoval. Jen s přímočarým závěrem si mohli vyhrát. Pokud vás jmenovaní protagonisté neosloví, máte problém. ... Jo a prosím, v názvu "pro pokročilé" znamená pro stárnoucí - nic obdivného.

plakát

Kdo se ptá? (2024) (pořad) 

Nechat moderovat Dejdara zavání průšvihem - ale jsou tací, kteří ho milují. Pozvat do prvního dílu Koháka zavání trapností - ale jsou tu jeho obdivovatelé. Pazderková ráda utrpěla a mladí Tomešovi nezachránili. Vydržel jsem dvě kola a pak až vyvrcholení této nízkoúrovňové "zábavy". ... Nahradit sebestředného ale chytrého Boučkova kamaráda Prachaře v Máme rádi Česko dočasnou plytkostí zřejmě ušetří 9/10 nákladů. Také tolik hodnocení a posluchačů.

plakát

Nadace - Série 2 (2023) (série) 

Nebudu už hodnotit počtem hvězdiček. ... Série dva zaujme. Obrazová složka, i když proti první méně bombastická a častěji nedávající smysl, funguje. Logika děje a okolností, a zvláště v kratších scénách, bije do očí hloupostí scénáře - umě skryto za konfliktní situace. Opět hrstka lidí představuje celou populaci. ... Zřejmě by šlo odvodit, podobně jako ze Star Wars, boční linie a nadělat produkci spoustu peněz. Už teď z místa na místo a časem děj skáče a omlouvá skečovitost. ... Ale odpověď, proč se na to dívám, je - zvědavost. Dokázali přitáhnout diváky na zvědavost hned po prvním dílu. A na plastické barvité počítačové animace.