Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký je život rozvedených mužů, oddělených naštvanou exmanželkou od stolu, lože a účtu? Jak zapůsobí rozvod na jejich morálku a sebevědomí? Hlavní hrdina Rudolf (Marek Vašut), noblesní šarmantní světák, je po rozvodu způsobeném nerozvážnou milostnou avantýrou nucen přestěhovat se z přepychu velkoměsta do venkovského hotelu, který vlastní se svým prostopášným bratrem Arnoštem (Miroslav Etzler). Rozladěn nastalou situací zmítá se Rudolf mezi odhodláním usadit se v klidném monogamním vztahu, a svody, jež mu denně servíruje notorický flamendr a sukničkář Arnošt. A jako by za trest nestačila kocovina, musejí se pánové vypořádat i s protivnou a všeho schopnou majitelkou sousedního hotelu (Jitka Čvančarová), které tak nějak omylem vyhlásili válku. Díky vytrvalému výchovnému působení hotelové recepční Nikoly (Berenika Kohoutová) se Rudolf ovšem přece jen pokusí navázat monogamní vztah, z něhož se ke všeobecnému překvapení vyvine vážná známost. Svět je ale malý a lež má krátké nohy. Obzvláště když role „deux ex machina" připadne Rudolfově exmanželce Marii (Vanda Hybnerová). Stranou dění ovšem nezůstane ani Rudolfův a Mariin podivínský syn Bohdan (Vincent Navrátil), který svým rodičům nedaruje vůbec nic. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Rada odpad!

všechny recenze uživatele

Když si chci postavit v městské zóně dům, musí mi to schválit městský architekt, člověk, který tomu rozumí, ... tak mě napadlo, nemohl by někdo schvalovat filmy, které se pustí mezi lidi? aby takový póvl nekoukatelný nikdo neviděl? ... ale to vlastně nejde, byla by to cenzura. Já bych film nejprve pustila minimálně deseti divákům a když se nikdo nepoblije, může to putovat ven, vsadila bych se, že u tohoto hnusodíla by se jich poblilo jedenáct. Vy všichni co jste se na této trapárně podíleli STYĎTE SE ! ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé sledovat stádovitost hodnotitelů. Ptám se v čem je tenhle "Román" horší než předchozí odnože Románů pro...? V ničem. Dokonce mi příjde poctivější, taková plytká komedie s prvoplánovým dějem, která je pojatá velmi levně a lowcostově. Aspoň si nehraje na nějaké umělecké dílo. Když to natočil Renč, mělo to o 30% více. Asi významný vklad režiséra. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Pokud Román pro pokročilé není nejvíc sexistickej film české kinematografie vůbec, je to rozhodně nejsexističtější českej film, kterej jsem kdy viděl. Ze všeho nejvíc v tom vynikají samozřejmě Etzler s Vašutem, jejichž postavy jsou vyloženě slizce oplzlé a vzbuzuje to ještě nechutnější dojem než u gerontofilního letošního Léta s gentlemanem, kde ten sexismus byl jenom hloupý. Marek Vašut opět hraje svoji jedinou roli světáckého chlapáka, kterému k nohám padají všechny ženy, akorát je to pořád na jedno brdo (kdy jste naposledy viděli Vašuta v jiné roli?). Film je ale průšvih i z jiných stránek. Třeba hudební, kterou zajišťoval Martin Maxa (taky mě překvapilo, že - minimálně umělecky - ještě žije. A zní pořád stejně unyle jako před skoro dvaceti lety v dobách největší "slávy" písně C'est la vie), nebo co se týká scénáře, protože postavy jsou špatně napsané karikatury v čele s ožrale-oslizle-nechutným bratrem hlavního hrdiny v podání Mirka Etzlera, děj celkem vykrádá zahraniční romantické komedie třeba s Tomem Hanksem a Meg Ryanovou a snaha o hlášky a humor je zoufale křečovitá. Buď to jsou otřepané staré vtipy, které všichni znají, nebo jsou šroubované a komplikované a nefungují, protože timing se taky musí umět. Kapitolou samou pro sebe je product placement, kterej zoufale nenávidím (pořád tvrdím, že když někdo nemá peníze na to, aby točil bez něj, tak ať radši netočí vůbec). Tady PP vedle mnoha dalších reklam dosahuje vrcholu, kdy na svatbě chválí ženichův oblek vyloženě reklamním sloganem, což vyvolává úplný WTF dojem. A být majitelem hotelu Monínec, jsem zděšen, protože po takové reklamě bych na to místo nepřijel, ani kdyby mi za pobyt chtěli sami zaplatit. Takže za co ta jedna hvězda? Jednak existují i horší české filmy a škála pěti hvězdiček neumožňuje takový rozptyl, jednak je na filmu sympatické to, že si na nic nechce hrát a má to být jen nevázaná taškařice bez jakékoli ambice (ovšem jasně, i taškařice se musí umět), jednak za některé scény, které se docela povedly a jako kdyby vypadly z vaudevillů francouzského typu (třeba když v závěru dojde k profláknutí jedné zápletky, vedle sebe stojí hrdina, jeho exmanželka, bratr, syn a hotelová recepční, všichni melou jen to svoje a vzniká nádhernej chaos jako třeba od Feydeaua nebo Vebera). Víc mě ale už nenapadá. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Filmový diktát sexy starců a stařen je neúprosný, ale když už na to jejich vládnutí světu musíme znovu a znovu koukat, tak ať to vypadá aspoň takhle. Ať to má určitou noblesu, ať to má vtip, ať je to slušně zahraný, což se tady taky povedlo- byť je herecký projev Marka Vašuta opravdu velmi specifický a ne každému musí sedět. Osobně bych taky všechny hlavní aktéry o 10 let omladil. Místo šedesátníků nadcházející padesátníci, místo zavalité pětačtyřicítky pětatřicítka a nemohlo by to mít jen 27 procent. Protože tohle bylo vážně poměrně vtipný. Ale těmi deseti lety navíc už to překračuje únosnou hranici vkusu, nedivil bych se, kdyby se u toho mladším a citlivějším divákům dělalo lehce šoufl. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pokud vás nevyděsí hodnocení, skryté poprsí Jitčino by mělo. Jenomže říkám to nerad, existují i horší věci. Totiž filmy české provenience. Dát do filmu Evu pornoCastelu a Dominiku Myslivcovou, to chce odvahu. Kromě vtipného Etzlera tu nejlíp vychází Vincent s Berenikou, oujé. A Maxa nám k tomu pěje. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Vo filme môžeme vidieť aj odkaz na predchádzajúci film od režisérky. Konkrétne sa tam objavuje logo Sezn@mka. (Johnny.ARN)
  • Film se natáčel v Poděbradech, konkrétně v hotelu Bellevue Tlapák a Libenský. (TheSlezy)

Reklama

Reklama