Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Intergalaktická policistka Melanie Ballard se svým týmem dostala za úkol přepravit nebezpečného zločince zvaného Desolation Williams do vězení u města Chryse na planetě Mars. Ocitáme se v budoucnosti vzdálené dvě stě let, kdy kolonizace Rudé planety už není jen snem. Jenže posádka na Marsu náhodou vykopala pradávný marťanský obranný systém a ten přiláká válečné duchy původních obyvatel planety, kteří ovládnou většinu lidí. A když Melanie a její tým přistanou, pochopí, že všichni, včetně vězně, musí spojit své síly, aby přežili útok pomstychtivých duchů, toužících po jediném - zničit na Marsu vše, co pochází ze Země. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (296)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem si pamatoval jako neskutecnej masakr, takze jsem se na nej dost tesil a i kdyz me tentokrat uz tolik neoslnil, presto to je slusne odvedeny becko. Carpenter se pokousi o podobne schema jako u Veci, ale kdyz mu to tam vyslo, tak proc ne. Opet tu je opustena zakladna, tentokrat ne nekde v Antarktide, ale na Marsu a opet tu je skupinka vojaku bojujici proti namakanymu nepriteli. Akorat ze tady nich je krapet vic. Vsichni "duchove marsu" jsou naliceny docela slusne a nektery i vcelku nechutne a jejich sef je spravnej krutak, ale stejne trosku vypadaj jak banda nakejch krovaku. Triky sice nejsou spatny, ale misty prostredi pusobi trosku umele, nicmene jsme na Marsu, takze je vse do cervena a to film aspon krapet ozivi. Hudba je spravne drsna, ale mohla by hrat castejc a herci hrajou prumerne, i kdyz takovej Statham je docela borec. Celkove se jedna o povedenej akcni film, kde by mohlo bejt vic akce, ale ta co tu je, je dobra a spravne krvava, ale jinak si v podstate nemam na co stezovat, i pres slabsi pribeh, kterej ale splnuje svuj ucel a to davat zaminku k boji. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Velmi nepovedený film naprosto o ničem. A je mi opravdu líto některých opravdu dobrých herců, kteří v této blbosti opravdu podle tak strašného scénaře absolutně nemají co hrát. Vampires byli slabší, ale tohle se Carpenterovi opravdu velmi nepovedlo. 1*, jen tak z nostalgie. Tento režisér kdysi točil opravdu dobré filmy. ()

Reklama

Anthony odpad!

všechny recenze uživatele

Zpětně se sám divím, že jsem film dokoukal do konce. Vůbec nic tu nefunguje - nekoná se žádné napětí a přijde-li akce, je velmi špatně natočená. Odporný je soundtrack, nezajímaví herci. Vůbec celý film vypadá, jako by ho natočila parta ochotníků a ne kdysi tak zajímavý režisér: Carpenter je hodně nespolehlivá značka - v jeho filmografii jsou filmy výborné (Věc), slušné (Starman), ale je v ní i dost průserů (Jsou mezi námi nebo toto). ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Kdybych si nepřečetl, že se jedná o snímek stejného režiséra, který natočil i mou veleoblíbenou The Thing (1982), nevěřil bych tomu. A ani tak tomu úplně nevěřím. Tento film měl totiž obrovské množství nedostatků a byly chvíle, kdy jsem sebou při sledování až trhnul. Ne, nebylo to leknutím, to mě jen zasáhla nějaká opravdu nepovedená scéna s podivnou akcí nebo až příliš domrvenou logikou. Schválně píšu ’až příliš’, protože logika tady dostávala za uši po celou dobu. Kromě toho vypadala celá řada akčních scén velice nepodařeně, a ani herecké výkony některých zúčastněných nebyly tak úplně na výši, a přesto jsem rozhodil čtyři pěticípé. Proč? Protože šlo o typické akční béčko bez jakéhokoli nadbytečného poselství, kterých je už dnes ve filmech více než samotného děje, nikdo se mě nesnažil ideologicky vést, a ať už jsem měl jakékoli připomínky, příběh samotný nebyl vůbec špatný, takže jsem se navzdory všemu negativnímu dobře bavil. / Poučení: Naštvaná skupina horníků je nebezpečná už sama o sobě, doping tedy není nutný. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Carpentrovy filmy mám rád a proto sem se těšil i na tento, i když jsem podle hodnocení ostatních uživatelů nečekal žádný zázrak. Ale tohle bylo opravdu velké zklamání. Příběh byl v podstatě hovadina, masky taky nic moc a některé herecké výkony byly tak mizerné a nepřesvědčivé, a některé postavy navíc tak hloupé a nelogické, až sem doufal, že je ty "zlí" vyhrajou a všechny hrdiny pobijou. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (17)

  • Pôvodne sa mal film volať Escape from Mars a malo to byť pokračovanie k filmu Escape from L.A. (1996). Kurt Russell si mal opätovne zahrať úlohu Snakea Plisskena, avšak po veľmi vlažnom diváckom prijatí Escape from L.A., sa tvorcovia rozhodli zmeniť scenár a vytvoriť úplne iný film. (beso74)
  • Herečka Natasha Henstridge nahradila v obsadení kolegyňu Courtney Love tesne pred začiatkom natáčania. Courtney totiž utrpela úraz, keď jej ex-manželka jej vtedajšieho priateľa prešla autom cez nohu. (beso74)
  • Helena Braddock (Pam Grier) má ve filmu zbraň Franchi SPAS-12 ráže 12 Gauge. (dc125)

Související novinky

John Carpenter chystá návrat

John Carpenter chystá návrat

03.08.2008

Hororová legenda John Carpenter, tvůrce filmů jako Halloween, Věc nebo Velké nesnáze v Malé Číně, poslední dobou pracuje především pro televizi (jeho příspěvky do série Mistři hororu patřily k těm… (více)

Návrat Johna Carpentera

Návrat Johna Carpentera

22.01.2008

Seriál Masters of Horror vytáhl z hrobů několik žánrových mistrů a ukázal jim, že fanoušci na ně nejenže nezapomněli, ale pořád stojí i o jejich novou tvorbu. Minulý týden jsme psali, že na vlně… (více)

Reklama

Reklama