Reklama

Reklama

Hlídka v Ardenách

  • Česko Půlnoční přepadení (více)
Trailer

Děj skvěle obsazeného válečného dramatu, natočeného podle stejnojmenného románu Williama Whartona, je situován do Francie, do ardenských lesů v prosinci roku 1944. Právě v té době sem byla vysazena elitní skupina šesti průzkumníků, jejichž úkolem je pod vedením rotmistra Knotta zajistit strategicky význačnou budovu, lesní usedlost, a vyšetřit, co se stalo s předchozí hlídkou, jež se nehlásí. Původně banální akce se ale zkomplikuje v momentě, kdy mladí američtí vojáci pochopí, že je celou dobu má na mušce jednotka zvědů Wehrmachtu. A ještě více je překvapí, že Němci neútočí. Jedná se snad o nějakou novou strategii psychologického boje? Nebo nacisté odmítají vystřelit jen proto, že se blíží Vánoce a v takový čas by neměl nikdo umírat? A nebylo by dobré zjistit, o co se vlastně jedná? Na spadnutí je dohoda, o které nadřízení nesmějí vědět, ale díky níž bude ušetřen nejeden lidský život. Tedy pokud někdo něco nepokazí... V hlavních rolích se můžete těšit na Petera Berga, Kevina Dillona, Ethana Hawkea a Garyho Sinise. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tenhle film fabuluje hned ve dvou věcech- kdo kdy viděl hodné, mírumilovné a zbaběle neschopné vojáky wermachtu? A kdo kdy viděl nadprůměrně inteligentní jednotku US Army s IQ nad stopade? Haha... Ale jako takový hezký vánoční román ze zasněžených Arden (kde se společně zpívá Silent Night/Stille Nacht, věší se granáty na vánoční stromek, Němci se s Američanama koulují, Amíci se tam koupou v teplé koupeli, popíjejí, ohřívaj se u krbu a vůbec tak příjemně zevlujou... ne, fakt jsem si to nevymyslel, tohle všechno tam je, ta válka musela být slušná prdel...) to celkem funguje, pěkné fantasy, jen ti elfové a orkové chyběli... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Podobně jako u Pollackova Hájili jsme hrad z toho úplně čiší ten literární původ, což těm, kteří čekají na kulometné palby a vyhřezlá střeva na dně zákopů, nemusí dvakrát vyhovovat. Stejně jako ve Whartonově novele se ošklivost války připomíná spíše radostmi života a zároveň vše směřuje k důkazu o absolutní nevyzpytatelnosti válečného šílenství, kdy se dobrá vůle a úmysly rychle mohou zvrtnout v něco strašného. Co pro Tenkou červenou linii udělala hudba Hanse Zimmera, to umí tady ta Marka Ishama. Její magičnost to pozvedá o úroveň výš.. ()

Reklama

PanZahadnyCZ 

všechny recenze uživatele

Moc hezké drama z prostředí chladných ardenských lesů, které ve mně určitě něco zanechá díky své originalitě a hlavně krásné myšlence míru na bojišti. Tímto jsem dokoukal všechny válečné filmy z Arden a tento se u mě asi přesunul na první místo, a to padlo jen pár výstřelů. Né moc známý film, ale určitě stojí za to! ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Hlídka v Ardenách je zřejmě ten nejzvláštnější válečný film, jaký jsem kdy zhlédla. Neznámý a opomenutý, o to více však zajímavý. Poměrně malé množství krve ve válečném filmu (nejen) americké výroby je úkaz vskutku zajímavý. Nejvíce mě zaujal mladý Ethan Hawke, kterému to, coby vojákovi s helmou a puškou v ruce, náramně seklo:) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ohúrenie príde hneď na začiatku, preniknutie priamo do deja je veľmi pútavé, svižné, dobre zakotvené. Dojmu neuberajú ani obávané spomínacie scény. Tie práve sú na vyzretej úrovni ako viac a kvalitnejšie ozrejmiť psychologické rozpoloženie postáv. Prekvapením bola aj mrazivá, až thrillerová atmosféra a pointa na nevyslovenie. Nebojím sa dať plné hodnotenie, pretože keď si spätne prejdem film a rozmýšľam, čo tomu chýbalo nenapadalo ma okrem pár škrabancov na celkovom vzhľade vôbec nič. 95%. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Interiéry sídla, ve kterém se skupinka vojáků ubytuje, byly ve skutečnosti postaveny v tělocvičně místní střední školy. Jako půda sloužilo jeviště školního divadla. (villain)
  • Během natáčení řádila v Utahu nejstudenější zima za posledních 83 let. (mi-ib)
  • Produkce zvažovala natáčet na franzousko-německých hranicích nebo v Polsku. Z důvodů snižování nákladů se natáčelo v Utahu. (mi-ib)

Reklama

Reklama