Reklama

Reklama

Přežili jsme Ardeny

  • USA Saints and Soldiers (více)
Trailer

V polovině prosince roku 1944 se Hitlerova armáda chystá na bleskovou válku u Ardenského lesa a hrozivou zimní ofenzívu známou dnes jako bitva o výběžek. Desátník Nathan Greer a jeho přítel Gordon Gunderson se octnou v pasti spolu s více než stovkou amerických vojáků na zasněženém poli. Střelba Němců vnese paniku a zmatek do jejich řad. Greerovi, Gundersonovi a hrstce dalších mužů se podaří uniknout před masakrem do blízkého lesa. Bez jídla a zbraní se vydávají do nemilosrdné zimy a pokouší se dostat zpátky na spojenecké území. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

messiah 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem mnoho, dostal jsem málo. Pár zasněžených spojeneckých vojáků utíká před tlupou zanšžených německých vojáků zasněženou krajinou. Po cestě se zastaví na návštěvu zasněženého domu...nicmoc se neděje a to je největší slabinou filmu. Nemá to spád. Nejen že si klidně dojdete na záchod, aniž by jste měli pocit že o něco přijdete, ale můžete si i odskočit ukuchtit něco teplýho do žaludku, nebo pro pivko do džbánku. Od válečného filmu čekám rozhodně víc...a nemusí jít pouze o akci a přestřelky... ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Já nevim. Tenhle film má v sobě obrovskej potenciál. Ač nízkej rozpočet, tak tenhle film tim vůbec netrpí, naopak mám pocit, že chvílema je to jeho plus. Líbí se mi kamera, líbí se mi atmosféra. Navíc se taky konečně nějakej film dotýká Masakru u Malmed. Ale bohužel jako celek to trochu pokulhává. Nevim možná je to koncem, možná mdlejma hereckejma výkonama. Pokaždý když se na to koukám, mám na to jinej názor a pocit z toho. ()

Reklama

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu budu mít celý život svůj specifický vztah, není to kdo-ví jaký velkofilm o bitvě v Ardenách, ale má svoje osobité a tajemné kouzlo. Asi ve svých 16 letech jsme dostali film k Vánocům a viděli jsme ho tu zimu asi 3x a pak ještě mockrát. Svým způsobem je tenhle film přesnou ukázkou tragédie velké Ardenské ofenzívy (Wacht am Rhein) na duších různých příslušníků americké armády v té oblasti. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Film mi nesedl. Většina se odehrává putování lesem hrstky vojáků, kteří utekli němcům a snaží se dostat na svojí stranu. Málo akce, hodně (zbytečných) keců. Příběhy mohly být zajímavější (a neřikejte mi, že by to nešlo líp propracovat). Jsem skutečně ráda, že jsem přežila (i s tou nudou) přežití Arden. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak bohuzel, zadnej zapamatovanihodnej valecnej film se nekona, Ryan Little na to zatim nema. Samotnej napad, ze skupinka vojaku utece nemcum a snazi se dostat s dulezitou zpravou mezi svy, je sice dobrej, ale vyuzitej jen z casti. Par slusnejch prestrelek se tu sice najde, ale vetsinou jde jen o chozeni lesem a kecani vojaku o tom, jak se tesi domu a podobne. Kamera ma sice zajimavy filtry, ale obcas to vypada, jak kdyby jim barva vypadla a lita to z sedy do nahnedly a je to takovy divny. Herci spatny nejsou, ale scenar jim nedava moc prostoru. A az na zaverecnou prestrelku neni film ani moc napinavej. Takovej prumer, kterymu ani nepomuze, ze je udajne podle skutecnejch udalosti. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (24)

  • Na fotografii, kterou ve filmu nosí Deacon (Corbin Allred) stále při sobě, je babička herce Corbina Allreda. Je to fotografie, kterou u sebe nosil Allredův dědeček během druhé světové války. (Langy10)
  • Na začátku filmu je možné si všimnout, že jeden německý voják má útočnou pušku Stg44. (Gordy34)

Reklama

Reklama