Reklama

Reklama

Tengoku-Daimakyo

(seriál)
  • Japonsko Tengoku daimakjó (více)
Trailer 2
Animovaný / Dobrodružný / Mysteriózní / Sci-Fi / Akční
Japonsko, 2023, 5 h 12 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Masakazu Išiguro (komiks)

Kamera:

Kentaró Waki

Hudba:

Kensuke Ušio

Hrají:

Sajaka Senbongi, Gen Sató, Misato Macuoka, Acumi Tanezaki, Masako Isobe, Kazuja Nakai, Tošijuki Tojonaga, Tomojo Kurosawa, Misato Fukuen, Tadaši Mutó (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V roce 2024 je svět v troskách. Japonsko je zamořené podivnými nestvůrami a lidé přežívají, jak jen můžou. Kiruko, která se v Nakanu živí příležitostnou prací, slíbí záhadné umírající ženě, že splní její poslední přání a dovede chlapce jménem Maru na místo známé jako Ráj. Maru je přesvědčený, že tam najde chlapce s úplně stejnou tváří, jako má on. (Disney+)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (17)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem v anime nenarazil na takovou dokonalost, jakou je právě Tengoku Daimakyou! V první řadě se mi líbilo zasazení do post-apokalyptického světa, který se i navzdory sem tam se objevujícím monstrům (nejprve) neznámého původu pomalu dává dohromady a formují se zde nové osudy, jež si lidstvo utváří samo nehledě na následky katastrofy. Neskutečně mi sedlo ústřední duo, kolem nějž se děj točí a s nímž tento zničený svět prozkoumáváme. Dynamika mezi nimi byla funkční a z důvodu jisté „rozpolcenosti“ hrdinky sem tam i dost napjatá a komplikovaná. Eskort misi, v níž jako náklad figuruje šedovlasý chlapec, doplňuje i druhá příběhová linka zabíhající do podivného zařízení plného dětí, jež jsou vychováváni za přísných bezpečnostních podmínek, což jim nebrání objevovat samy sebe a samostatně růst nehledě na to, co jim vedení tají nebo netají. Obecně se v ničem nechodilo okoro horké kaše a co nebylo řečeno, bylo jasně naznačeno, nebo odvyprávěno jinými způsoby, aby to postupem času dávalo smysl a zapadlo do sebe jako jedna velká skládačka. Žádné prvoplánové prodlužování, žádné napínání, vše plynulo jako voda a bavilo. Děj se nebál být i místy kontroverzní a nevyhýbal se jak lechtivějším tématům, tak i násilí, z čehož všechno nicméně servíroval velice elegantně a bez zbytečného tlačení na pilu. S tím vším přišla i značná předvídatelnost, resp. jsem si prakticky všechno snadno domyslel a témeř nic pro mě nebylo překvapením - akorát jsem si vždycky potvrdil svou teorii a cítil spokojenost, že jsem se nezmýlil a vyprávění pochopil do posledního detailu. Nicméně to stále neubírá dílu všestranné kvality, jak po charakterové stránce, tak i v případě scénáře, nebo parádní animace a choreografie letmých, nicméně stále působivých soubojů, které nebyly jen s již zmíněnými monstry, a každý byl velice sofistikovaný. Jedinou vadou na kráse je 10. epizoda, která ohavně šetřila a animace na valnou většinu dílu úplně ztratila na své líbivosti - byl z toho místy až rozpohybovaný obraz. Ale kromě toho? Nemám absolutně co vytknout, nenudila mě ani minuta, těšil jsem se na každý díl a i když tohle normálně nedělám (a z části mě k tomu dotlačila nutnost kvůli videorecenzi), všech 13 dílů jsem zkoukl za jedno jediné odpoledne bez toho, aniž bych s tím měl vážný problém (byť bych si to raději nadávkoval tak po třech denně, jak mám ve zvyku). Pevně doufám, že se dočkáme pokračování a odpovědí na stále ve vzduchu visící otázky. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Tengoku Daimakyou pri každej príležitosti buduje nejaké záhady a viac a viac zamotáva hlavu svojmu divákovi a to je naozaj to zábavné. Keď dešifrujete nejakú záhadu tak sa stane presne to čo sa má stať a anime pred Vás postaví absolútne novú záhadu a ešte viac zamotáva hlavu. Sledujeme vlastne dva rôzne príbehy a prvým je príbeh Maru a Kiruka. Druhým príbehom, ktorý sledujeme je príbeh akejsi veľmi podivnej školy, kde veľa žiakov má veľmi podivné schopnosti a ešte divnejší sú tí čo tam školu vedú. Nie som nejaký veľký fanúšik prestrihov medzi príbehmi, ale tu to bolo dokonalé a tak som si to striedanie príbehu v ten najvhodnejší okamih, aký sa vôbec dal užíval a musím povedať, že v tomto ohľade je toto anime naozaj skvostom, že zakaždým urobilo prestrih v absolútne najlepší moment. Maru a Kiruko sú neuveriteľne dobrá dvojica hlavne ak si spomenieme tajomstvo Kiruko kým ona vlastne je. Táto dvojica cestuje zničenou krajinou spolu a môže sa zdať chvíľkami, že zdanlivo zbytočne, ale nie je to tak. Ich cesta je vlastne cesta zdevastovanou krajinou nejakého post apokalyptického sveta, ale s črtami zachovanej civilizácie na nejakej úrovni. Je veľmi jasné, že spolu cestujú za určitým účelom a vlastne je každému jasné, že ten druhý príbeh o škole sa má z ich príbehom prepliesť. Táto dvojica je vynikajúca a vynikajúco sa doplňuje aj vo svojich schopnostiach a tak isto svojimi osobnosťami. Bohužiaľ v školskom prostredí som si neobľúbil nikoho hlavne pre veľké množstvo postáv a aj pre to, lebo všetky postavy tam boli vlastne vedľajšie. Je jasné, že v tej škole dochádza k istým pokusom a ja vlastne nemôžem s úplnou presnosťou povedať na kom či čom. Vo svete sú aj naozaj zvláštne monštrá, ktoré požierajú ľudí a každé monštrum má nejaké špeciálne schopnosti a súboje s týmito monštrami, ktoré predvádza Kiruko a Maru sú vlastne súbojom na život a na smrť a aj keď obaja majú isté schopnosti tak stále som mal pocit, že majú veľmi blízko smrti a nikdy som nemal pocit dopredu vyhraného súboja pre žiadnu z zúčastnených strán. Počas anime sa dočkáme aj príbehov nejakých ďalších postáv a musím povedať, že všetky sú zaujímavé. Kvalita animácie je na vysokej úrovni a tak isto kvalita openingu a teraz už len dúfať v druhú sériu. ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl Heavenly Delusion popsat jen jedním slovem, tak by mi stačilo tohle – znepokojivý. Je to kombinace dvou dějových linek, kde jedna může někomu připomínat nedávno vysílané The Last of Us, ale já bych to, díky té bizarnosti a absenci zombíků, spíš přirovnal k herní sérii Fallout a druhá linka se školou je zase něco mezi Promised Neverlandem a From the New World a obě linky divákovi přijdou už během prvního dílu vážně hodně znepokojivé. Stačí jeden pohled na zdejší školu a už tušíte, že je tu něco hodně špatně, stačí jedno setkání Kiruko a Marua s podivnou příšerou a už jste zase jak na trní, plus hned z prvních náznaků začnete mít nepříjemný pocit i o tom, jak by mohli být obě linky provázané. Každou chvíli přichází nové znepokojivé otázky, odpovědi na ně jsou však ještě znepokojivější. Kiruko má tajemství, její tajemství je krajně znepokojivé, navíc v momentě, kdy sledujete, jak si Kiruko prohlíží vlastní tělo a spojíte si to s jejím tajemství, je to celé vlastně až nepříjemně znepokojivé. Děti ve škole jsou zvláštní, celá škola je zvláštní, vše tu působí velmi znepokojivě a když se začne ukazovat, jakou agendu má zdejší vedení, je to zase krajně znepokojivé. V momentě, kdy vám začne docházet, jak spolu obě linky souvisí a začnete přemýšlet nad tím, jestli jste v epizodě s názvem Kuku neviděli onu Kuku vlastně dvakrát, je to celé ještě znepokojivější. A pak je tu samotný závěr, kdy nastávají i chvíle, které už vlastně nejsou znepokojivé, které už mi začínají být až nepříjemné, ovšem to, jak se s nimi některé postavy vypořádávají je opět velmi znepokojivé. Konec? Ani náhodou, já chci vědět víc, nechat mě bez všech odpovědí je pro mě – ano – znepokojivé! Zkrátka musím tenhle seriál pochválit, pořád se tu něco děje, pokaždé se tne do živého, skvěle to vybudovalo můj zájem o zdejší svět a jeho postavy a všechno působí promyšleně, jak v rámci příběhu, tak i v efektu, který to má na diváka mít. K tomu bych přidal vysoké produkční hodnoty, kdy animace určitě patří k tomu nejlepšímu v sezóně a až na jeden díl, kde se viditelně změnil styl, byla poměrně konzistentní. Takže to byl zážitek, sice ne vždy úplně příjemný, občas i mírně za hranou toho, co bych potřeboval vidět, ale i tak jsem zvědavý co bude dál, i když je mi jasné, že to i dál bude hodně znepokojivé. 8/10 ()

ricmont 

všechny recenze uživatele

Toho bylo pro mě opravdu překvapení. Nečekal jsme že mě toto anime tak chytne. Ono se nejedná zrovna o žádné velké dílo v rámci anime. Ale má za mě úžasné ústřední postavy které jsem si oblíbil od prvního dílu. Příběh je rozdělen na dvě dějové linie. A i když to vypadá že každá jde kino cestou tak postupně se propojují. Za mě rozhodně překvapení. ()

Ronkar 

všechny recenze uživatele

Nádherná animace. Zajímavý svět i charaktery. Dobře vystavěná mystery linka kolem postav i mytologie světa, která nutí zkouknout až do konce. Akce není mnoho, ale když přijde na řadu je výborná a také brutální. Celou sérií se táhne velmi nepříjemná atmosféra, která nutí k přemýšlení. Jenže čím víc jsem nad tím přemýšlel, tím jsem si začal uvědomovat, že mi tohle dílko k srdci fakt nepřiroste a místy je mi až odporné. Mám rád scifi, miluju postapo a užívám si objevování nových světů i různých témat, která probádává. Jenže v Heavenly Delusion je celé to vymyšlené universum pouhá berlička, jak probádat tématiku sexuality a vztahů (kvalitních i těch toxických). A to mě u scifi žánru fakt vůbec nezajímá. Je to přesně tak úchylné, jak byste mohly čekat. Zmatek v sexuální orientaci; preference, které pohlaví je lepší osouložit (a že je to vlastně jedno); motivy, jestli by nebylo prima třeba osouložit vlastní sestru; tematika transgenderu; (malý spoiler: znásilnění od osoby, které důvěřujete); nějaké to téma rodičovství a co z toho plyne... V rámci zvolené tématiky to dělá Heavenly Delusion chytře a nápaditě. A díky světu, do něhož tyhle myšlenky vložil, k tomu má fajn prostředí. Ale celkově jsem zklamaný. Začalo to výborně, a kdyby se příběh primárně nesoustředil na výše napsané a zakomponoval to do myšlenkově komplexnějšího tématu, možná by si mě získal. Takže ne, cílovka nebudu. Přesto umím ocenit kvalitu za produkcí, protože tohle anime vypadá nádherně, animace je skvělá a moc příjemně se na ni kouká. ()

Reklama

Reklama