Reklama

Reklama

Malum

  • USA Malum
Trailer

Obsahy(1)

Policejní nováček dobrovolně nastoupí na poslední směnu na nově zrušené policejní stanici, aby se pokusil odhalit záhadnou souvislost mezi smrtí svého otce a krutým kultem. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Režisér si asi po letech osvěžil svůj Horor a po zhlédnutí si musel klepat na čelo, co že to tenkrát natočil za sračku a tak se do toho pustil se scénáristou znovu. Já si Last Shift pamatuji moc dobře, jelikož jsem to hodnotil odpadem. To co tam zažívala hlavní postava a jak se k tomu vždy postavila - šla si číst knížku a pít kafíčko, to bylo fakt kreténský. Tady už se policajtka nechovala natolik debilně a dalo se v mnoha momentech jejímu chování uvěřit. Každopádně, celkově se Malum opravdu povedl a bylo vidět, že teď si na tom dali záležet (vyšší rozpočet je samozřejmě znát). Je to napínavé, temné, krvavé, strašidelné a finále doslova dechberoucí. Ta scéna s oběšenou dívkou, kdy ji puknou oči a vzápětí praskne hlava, to bylo fakt povedený ! Nečekal jsem, že to bude tak dobré, jsem překvapený. Slušný Horor. (179. hodnocení) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Výborný začátek, slušný konec. Fanatická sekta přivolává pohanského boha, akorát nevím jakého, k čemuž potřebuje řadu lidských obětí. Nemalou roli zde hrají také prasata, oblíbené to likvidační zvíře italské mafie. Na rozdíl od předchozího mizerného počinu mě tohle alespoň tak nějak bavilo, především pak vizuální stránka se slušným gore - vede utržená hlava. A vůbec krve je tu hned několik pořádných věder. Masky solidní, démon připomínající cenobity a škoda, že tvůrci v závěru nepovolili ještě více otěže fantazii. Ani surrealistický mišmaš mi tolik nevadil, rovněž hudba dobrá. Největší slabinou filmu je tedy hlavní postava. Jessica není normální blbka, nýbrž ultrablka. Pobíhá a ječí, nechá si nadávat od kolegů, vystřílí zásobník do díry ve stropu, pálí brokovnicí nazdařbůh...prostě tragédie. Poprvé jsem protočil oči, když se zabouchla v cele. Může člověk takovému teleti držet palce? Ne. Ještě že to skončilo dobře. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prerábka z 2014, čím sa líši, netuším. Malum, teda Zlo, neprinieslo veľa toho zla, teda okrem samotného filmu, ktorý určite dobrý nie je. Aj tento film je jeden z dôvodov, prečo ľudí už ten ýáner tak neláka. Je toho tak veľa, každý sa už tvári, že vie natočiť horor, ale v konečnom dôsledku dostane na 90% len nejakú kašu, kde dáme krv, a od diváka sa čaká, že to zmlsne aj s navijakom. Nie, z tohto som hrôzu nemal. To už viac z tlačovky Hegera s Naďom. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Opět se potvrzuje, že méně je někdy více. Zatímco originál byl správně komorní, syrový a nervydrásající, remake vypadá líp a posouvá příběh dál, ale nemůžu říct, že by byl zábavnější nebo nedej pohanský bůh děsivější. Začátek dobrý, ale zhruba od poloviny se už jedná jen o sled psycho vyjevů, mezi kterými hlavní hrdinka náhodně popobíhá a které mi často kazil podivně amatérský střih a nedomrlá zvuková stránka, která i přes celkem hezký vizuál dává najevo, že je to prostě jen trash horor. Původní film zbytečně kazil trapný konec, tady je to přeci jen o něco lepší. Ale ta atmosféra a lekačky ani zdaleka už tak dobře nešlapou. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ako fanúšik pôvodnej verzie ani nemôžem hodnotiť ináč, zatiaľ čo Last Shift bola prekvapivá pecka s nízkym rozpočtom, Malum je očakávaná pecka, ktorá je finančne niekde inde. Obsahovo síce veľmi podobné (na chuderku policajtku sa na opustenej stanici valí jeden "šok" za druhým), Malum však ide trochu viac do hĺbky, omnoho detailnejšie nás zoznamuje s pozadím celého príbehu, plus pribudne viac krvi a gore, dokonca nabehne aj jeden pekný démonik, za ktorého by sa nemusel hanbiť ani najnovší diel Hellraisera. Samozrejme, rozlíšiť fikciu od reality je trochu problém, ale tým "trpela" aj pôvodná verzia, a ťažko jej to vytýkať, pokiaľ je to jeden z účelov hororu, pretože režisér mal iba jeden cieľ - priviesť diváka do úplného šialenstva a psychologického pekla. Intenzívna hororová jazda od začiatku do konca, navyše tento démonický ľakačkový štýl režiséra je presne podľa môjho gusta. ()

Zajímavosti (1)

  • Hlavné natáčanie sa odohrávala na mieste v opustenej väznici v centre Louisville, Kentucky, od augusta do septembra 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama