Reklama

Reklama

Silo

(seriál)
  • USA Silo
Trailer 1

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Ve zničené a toxické budoucnosti přebývá v obrovském podzemním silu společenství, které zabírá stovky podzemních podlaží. Muži a ženy tam žijí ve společnosti plné nařízení, o nichž věří, že je mají za úkol chránit. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (104)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada: *** Další nafouknutá bublina ovocné TV. Série v prvních dvou epizodách povalí pointu, sdělí spoustu informací a… tím to vlastně končí. Zbytek série se děj věnuje úplně něčemu jinému a se sdělenými informacemi nijak nepracuje (ani do samotného závěru). Cca 5 minut poslední epizody prakticky jen potvrdí to co všímavý divák zjistil už dávno a to je celé. Tedy po deseti epizodách se nedozvíme zhola nic, hlavně že v každé epizodě se děje spousta vedlejších dramat. Druhá řada: TBD ()

catt 

všechny recenze uživatele

První dva díly jsou tak 20 %, zbytek řekněme na tak na 70 % pokud zavřu obě oči. Výsledek mě nakonec tolik neznechutil, jak jsem si na začátku říkal. Ale nutné je zavřít oči a ignorovat všechny nelogičnosti, které se postupně vrší a hrozí, že zabijou celou dějovou linku. Myslím, že závěrečný cliffhanger je ideální pozvánka do druhé řady. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„NEVÍME, PROČ TU JSME. NEVÍME, KDO SILO POSTAVIL. NEVÍME, PROČ JE SVĚT MIMO SILO TAKOVÝ, JAKÝ JE…“  Rozbíhá se to pozvolna. Vstřebávám informace, získávám si sympatie k postavám… Ale vono je to celkem roztahaný furt! A místy ukecaný. O sci-fi jde hlavně prostředím, jinak je to spíš detektivní drama. Ten svět je zajímavej, ale o jeho fungování se toho moc nedozvím. Vlastně se toho dozvím celkem málo, na to, jak je to dlouhý. Ale chápu, že k pochopení toho, co jsem viděl teď, budou třeba ještě další série. Každopádně jsem čekal víc.    /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Seriál je natočen podle třídílné knižní série Hugha Howeyho (1.Silo, 2.Turnus, 3.Prach). 2.) Filmová práva už v roce 2011 koupila společnost 20th Century Fox. Producenty byli Ridley Scott a Steve Zaillian. 3.) Thx za titule „Veronika Ageiwa“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Totální Nářez a TV událost roku. Už od prvního traileru jsem věděl, že Silo bude má parketa a ikdyž nejde o žádný akční nářez narvaný násilím, tak mne Silo absolutně pohltilo a nadchlo v jednotlivostech i v celku. Last of us tedy dostalo slušnou kopačku mezi oči. Silo je směsice vícero žánrů. Je to především Postapo-Sci-Fi, které je řízlé noirovou Krimi, hutným Mystery, napínavým a atmosférickým Thrillerem a taky nervydrásající Drama. Tenhle koktejl funguje ve všech ohledech a v žádné poloze není slabý. Žádný díl z 10 epizod není slabým článkem a druhá půlka série graduje opravdu epickým stylem. Celý příběh se odehrává v podzemním Silu, jelikož venkovní svět je zničený a toxický a fungují zde zajímavá pravidla i řád. Seriál je plný mysteriózních záhad, které pomalu, šikovně a chytře divákovi odkrývá. Trochu zamrzí, že jednotlivé odhalení víme dříve než postavy v Silu, takže ten šokující impact není tak působivý, ale nevadí to. Celý seriál neskutečně táhne Rebecca Ferguson, doteď jsem ji jako herečku příliš nevnímal, ale co tady předvádí bere dech. Emocionálně a empaticky jsem se s ní naprosto ztotožnil a prožíval jsem to díky jejímu hereckému talentu neskutečně. Opravdu tady září jak na výsluní. Z herců potěší i Common, který je klasicky nepříjemný a Tim Robbins má taky velmi působivou úlohu. Vychválit musím i samotný sountrack ( úvodní znělka TOP) a jakmile se začlo v seriálu přituhovat, tak sountrack se opravdu dokázal zažrat pod kůži. Taková oprava reaktoru ve 3. díle je tak silný atmosférický nářez, který ve mne evokoval i slavný Chernobyl. Povedlo se i finále, kde očekávané otázky byly zodpovězeny a naopak přibyly další. Čtenáři knih však mají trochu nevýhodu, že se připravují o všechna ta překvapení a odhalení. Letos nic intenzivnějšího už v seriálové produkci neuvidíme. Nádherně návyková a inteligentní záležitost.10/10. ()

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

Obecně moc post apo nejedu. Jen když je zajímavý námět, např. film Snowpiercer nebo I, legend. Zde mě natáhlo jak téma (několika podlažní silo, ve kterém se žije), tak zajímavý cast. Takže vracečky, gradující tempo, krimi zápletka plus vykreslení postav bylo na jedničku a bavila mě vlastně každá z nich. Hudba perfetkní a to jak se zvládl závěr? Uf.... Jen tato záležitost je za mě důvod, proč mít Apple TV. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (4)

  • Silo mělo původně vzniknout jako film. Společnost 20th Century Fox získala práva na román Hugha Howeyho. Na projektu měli pracovat Ridley Scott a Steven Zaillian. Film byl odložen z důvodu akvizice společností Disney. AMC Studios se mělo postarat o novou verzi, ale projekt později přešel pod Apple TV+ a Graham Yost se postaral o finální scénář. Mezi prvotním nápadem o zfilmování a výsledným seriálem uběhlo téměř deset let. (dan4815)
  • Tři knihy z trilogie „Silo“ od Hugha Howeyho nesou název „Wool“, „Shift“ a „Dust“. První série zahrnuje prvních 30 kapitol z knihy „Wool“. Kniha má 82 kapitol. (Dalfor)
  • Přilby skafandrů, v nichž jsou ti, kteří jsou posláni ven „uklízet“, jsou téměř totožné s přilbami používanými na skafandrech ve filmu 2001: Vesmírná odysea (1968). (Dalfor)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Reklama

Reklama