Reklama

Reklama

Ježek v mlze

  • Sovětský svaz Jožik v tumaně (více)
Mysteriózní / Animovaný / Krátkometrážní / Drama / Horor
Sovětský svaz, 1975, 10 min

Obsahy(1)

Príbeh malého ježka, ktorý ide ako každý večer starou známou cestou navštíviť priateľa medveďa, nesie mu malinový džem a teší sa, ako budú spolu počítať hviezdy, popíjať čaj. Nebolo by na tom nič zvláštne, keby sa cestou nestratil v hmle a všetko nebolo zrazu inak... (oficiální text distributora)

Recenze (79)

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Nejlepší animovaný film všech dob. Hodnocení 140 lidí, kteří filmu rozumějí - tomu už se dá věřit. Neviděla jsem moc animovaných filmů, ale ježeček mě opravdu dostal. Poetický film, u něhož jsem se nebála, protože něco tak krásného přece musí skončit dobře! Komentář v libozvučné ruštině mi ještě doplnily slovenské titulky . Nerušily mě, naopak, doplnily jeden jazyk druhým krásným jazykem. Výborná animace, pěkná hudba, jemné barvy...Dojemný ježeček se svým ranečkem, v kterém nese malinový džem pro svého kamaráda. Vyděšený medvěd, který se o svého kamaráda bojí, volá ho, v jeho hlase jsou slyšet obavy. Není to nádherné, že jsme opět spolu? Ta věta mě vždycky spolehlivě rozpláče. Miluju tenhle film! ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že v Sovětském svazu byli opravdu ve všem první a měli všechno nej... Buď největšího ježka na světě, nebo nejmenšího medvěda. Kresba a atmosféra perfektní, jen ten děj se mi jevil poněkud zvláštní, každá postava pobyla na plátně jen chvilku, většinou neměla žádnou funkci pro příběh, prostě se jen tak vynořila a zase zanořila... jako v mlze... jo ahá! ()

Reklama

dANo 

všechny recenze uživatele

Ježko v hmle je podľa mňa najkrajšia rozprávka, akú som kedy videl... Vynikajúca animácia, temný príbeh a strašne sympatický ježko, ktorý sa stratí v hmle pri svojej ceste za medvedíkom, aby si spolu dali čaj a malinový džem, to sú v skratke moje slová k niekoľkonásobne oceňovanému krátkemu filmu od Norštejna. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľne komplexný a atmosférický film. Po dopozeraní som nebol schopný slova. Starostlivo budovaná atmosféra a myšlienková rôznorodosť obaľujú jednoduchý príbeh - ježko cestuje za medveďom aby mohli spolu počítať hviezdy. Nie nadarmo sa o Norštejnovi hovorí ako o básnikovi. Táto animovaná báseň je dôkazom toho, že obraz môže mať rovnakú silu ako slovo. Naozaj odporúčam. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jo Sověti prostě uměli točit pohádky a nejen je. Tento animovaný kousek s kapkou hororové atmosféry na mě udělal velký dojem. V husté mlze se ztratí každý, nejenom ježek a to je teprve potom zážitek. Představivost a hlavně strach pracují na plné obrátky, vznikají děsivé obrazce…Atmosféra byla dobrá stejně jako hudební doprovod, navíc jsem si procvičil ruštinu. Takže já byl spokojený. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • V Kyjevě stojí socha ježka právě z tohoto filmu. (Puppy)

Reklama

Reklama