Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na samém konci druhé světové války nechce německý dezertér už nic jiného než být doma. Místo toho se ale musí postavit esesákům, kteří pasou po ukrytém zlatém pokladu. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (174)

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Krev a zlato se nehodnotí jako klasický film s duchaplným dějem. Je to "jen" snůška postupné likvidace osob, které touží po zlatém pokladu. A právě to je uděláno přímočaře a tvrdě a záměrně (s nadsázkou) to balí do hávu Tarantina, westernů a filmových melodií. Proč se to tak Němcům podařilo je asi v důkladné české pomoci, včetně lokalit. Zajímavá jednohubka. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

žánrový eintopf, který úplně neví čím by chtěl a tak je chvilku strašně vážný, chvilku zase nešetří černým humorem a jako bonus je prošpikovaný solidní akcí  ovšem dohromady to jako celek překvapivě slušně funguje. Režisér má evidentně hodně rád Tarantina a westerny a na atmosféře filmu včetně velmi dobrého soundtracku je to dost znát. Není to sice úplně dokonalé a hlavně dialogová stránka má do Hanebných panchartů hodně daleko, ovšem v tomhle případě to ničemu nevadí. Žádná žánrová klasika ze Zlata a Krve nejspíš nebude a spadat bude spíš do ranku jednohubek, nicméně na Netflix (s jeho mnoha filmovými přešlapy) jde o nad očekávání povedený kousek...70% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„VÍTE, PROČ TU TI ESESÁCI JSOU? ZLATO! JSOU TU KVŮLI ZLATU…“  Hodně střelby, ale i ruční práce, padouši jsou padouchovatí a dobro… prostě další válečná „špageťárna“. Sonja má v sobě něco z Shosanny Dreyfus, ti, co dělali hudbu, měli v hlavě Ennia Morriconneho, vobčas vyplave na povrch dobrej fór… a jak už to tak na Netflixu bejvá, je to celkem výživná česko-německá spolupráce. Sisu byl syrovější, ale tohle baví podobně. 3 a 1/2! ///   -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Natáčelo se v Česku, na lokacích na Točníku, v Údolí ticha, v Králově Dvoře, v Nižboru, v Líšné, na Křivoklátě nebo na Výsluní. 2.) Na natáčení se podílela řada Čechů, například zvukař Viktor Prášil (nominace na Oscara za Na západní frontě klid). Menší roli má mmj. Josef Trojan. 3.) Thx za titule „Drahomíra Rezková“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  *  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Ještě horší než podobně zaměřenej finskej Sisu. Já vlastně nerozumím, čím chtěj tvůrci těchto filmů zaujmout. Žádnou velkou hloubku či přesah to nemá, takže by to nejspíš mělo hlavně bavit. Jenže nebaví. Dialogy mezi nezajímavými postavami nejsou tahákem filmu a pokud tvůrci nejsou schopni vytvořit postavy, které mají šanci zaujmout, bavit, tak by měl většinu stopáže postavit na něčem jiném - třeba na akci. (Sisu na akci stojí více, ale ta má své vady: protagonisu hraje dědek, kterej se v kontaktní akci nemusí moc hýbat a sám má plot armor). Zde akce sice není nejhorší (Raid, Wick a Kingsmani nastavili laťku dlouhých záběrů a slušné choreografie), ale není jí mnoho a není ani dost strhující. Takovej Hardcore Henry je v tomhle smyslu úplně někde jinde a stál jenom 2 miliony USD. To jen pro srovnání. Já vlastně nechápu, proč tolik tvůrců není schopno látku pořádně vyhrotit a přestřelit. Proč je to rozkročené mezi akční slátaninu a vážné válečné drama? Taková kombinace přece nefunguje, páč jedno znehodnocuje kvality druhého. Hřebík do rakve tohoto otravného filmu nasazují momenty, kdy postavy jednají zcela nelogicky: Jedna bába schytá kultu do hlavy, druhá ženská se z krytu postaví, zakřičí "Né!" a schytá jednu též. Typický případ toho, kdy je ve scénáři něco napsáno, ale režisér to není schopen autenticky zhotovit. ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Likvidace nácků je poslední dobou v kurzu a tak po Britech a Finech přichází s další várkou rovnou Skopčáci. Rozhodně se ale nejedná o takový grindhouse, jak by se na první pohled mohlo zdát. Vizuálně je to sice povedené a samotná akce fajnově béčkově odsýpá, takže je trošku škoda, že jí zase tolik moc není. No a prostor mezi ní je vyplněn spoustou dialogů, kde si na rovinu přiznejme, že se o žádné skvosty nejedná. Ale nejvíc mě zamrzelo trestuhodné nevyužití stylové sajdkáry s lidskou lebkou na řídítkách. Každopádně plusem je i westernový hudební podkres, spolu s německými rádiovými retro hitovkami při akčních scénách, které dotváří zajímavě ulítlou atmosféru. Za jedno podívání ale tahle esesácká honba za krvavým zlatem stojí, nedávný Sisu byl však o krapet lepší. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Kostel, kolem kterého se film odehrává, je kostel svatého Václava ve městě Výsluní. (CumajzCZ)
  • Ve 48. minutě, když padá německý voják z půdy kostela, zazní ikonický Wilhelm scream. (NiWi)
  • Film sa natáčal v Českej republike, hlavne v Prahe a okolí. Využité boli aj miestne štúdiá Barrandov Studios, Prague Studios a Pokrok Studios. Obdobie natáčania trvalo od 12. marca do 25. mája 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama