Reklama

Reklama

Upíři

  • USA Vampires (více)
Trailer

Obsahy(1)

Parta Jacka Crowa (James Woods) pracuje jako zvláštní komando na vyhledávání a likvidaci upírů. Po úspěšném zničení jednoho z upířích hnízd se však na oslavu v malém motelu dostaví nezvaný host v podobě vůdce upírů, který vyvraždí většina Crowova týmu. Přežijí pouze Jackův kamarád Montoya (Daniel Baldwin) a Katrina (Sheryl Lee), kterou ale vůdce kousnul do nohy a ona se postupně mění v upíra. Odpověď na obrovskou výdrž a rychlost vůdce upírů dostane Jack na setkání s biskupem, který mu řekne, že se jedná o Jana Valka (Thomas Ian Griffith), kterého církev téměř upálila před několika stoletími. On však přežil a vrátil se jako upír. Jack musí začat rychle jednat, protože Valek chystá vlastní plán, který mu má dopomoci k tomu, aby se mohl pohybovat i ve dne. Dostane k tomu neobvyklého spolupracovníka, kněze Adama Guiteaua (Tim Guinee), ke kterému Jack chová značnou nedůvěru a dává ji chvílemi dost najevo. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (185)

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Večne nabudený, zakrslý upírobijec s veľmi krátkou zápalnou šnúrkou (Woods) sa spolu so svojim naducaným parťákom (Baldwin) snaží vystopovať českého upírskeho šéfa a zabrániť mu, aby sa dostal k relikvii a použil ju na svoj tuning. V tom im má pomôcť pokúsaná "spoločníčka" (Lee), ktorá sa dokáže s upírom telepaticky spojiť. Lenže, aký by bol záťah na upírov, keby v partii chýbal nejaký duchovný? Dobrých filmov s upírskou tématikou je tak zúfale málo, preto sa vyžívam v každom vydarenom kúsku a tento medzi ne rozhodne patrí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

To lepšie, čo Carpenter nakrútil v 90. rokoch. Ak porovnávame s MESTOM PREKLIATYCH, nie sú UPÍRI už takí fádni a ak to porovnáme so ŠIALENSTVOM, aspoň sa na nič nehrajú (o NEVIDITEĽNOM NA ÚTEKU radšej ani nehovoriac). Oproti kultom, aké kedysi robil (HMLA, VLÁDCA TEMNOT), je to urážka vkusu jeho fanúšikov (môjho určite), no na strane druhej, jeho nasledujúci DUCHOVIA MARSU dokázali, že sa dá klesnúť ešte oveľa hlbšie. Takže problém UPÍROV nie je ani tak v tom, že sú len solídnym béčkom s malým rozpočtom (čo je u tohto režiséra samozrejmosť, hoci v takej VECI to bilo do očí menej), ale že mohli byť niečím viac. Dosť tomu dáva James Woods (bohvie, ako ho Carpenter na takúto kravinu prehovoril) v sviežo kladnej úlohe. O jeho kolegoch sa už toľká chvála spievať nedá, parťák Daniel z prekliateho hereckého klanu Baldwinovcov je na tom paradoxne ešte najlepšie. Podstatne horšie je na tom prostitútka a ústredný nudný zlosyn, akčné scény slabé (malý rozpočet sa v horore utajiť dá, nie však v AKČNOM horore), masky neveľmi pôsobivé, gore nudné... a asi musí byť divák hororovo naivní, aby sa u tohto "seriózne" bál tak, ako kedysi pri prvom HALLOWEENE. Viac v mojej (užívateľom „movie" do češtiny preloženej) recenzii na Studna.net: http://www.studna.net/reviews/89/ ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Pro béčkový tah na branku Johna Carpentera mám slabost i v jeho novějších, většinou proklínaných filmech (Duchové Marsu se mi úchylným způsobem dost líbily), ale tady to není úplně ono, protože v Upírech se Carpenter vykašlal na budování atmosféry, což mu dříve tak dobře šlo (Jinak by taky The Thing nikdy nebyla tak dobrá věc:-). Místo svíravé atmosféry strachu si Carpenter vyhrál s vizuální stránkou filmu, kdy se mu ty filtrované záběry krajiny opravdu povedly, ale občas se místo na vizuální kudrlinky mohl zaměřit alespoň na akci, které je ve filmu také poskromnu. Sice úvodní vyhlazení hnízda a následné pobití týmu stojí opravdu za to, ale v prostřední části se skoro nic neděje a film tak působí rozvlekle, alespoň částečně to zachrání závěrečná akce. Pochválit můžu Jamese Woodse, kterému role upíro-bijce sedí stejně jako ta jeho kožená bunda a který se opravdu snaží, aby vypadal jako drsňák, to, že to občas roztomile přežene, mu s klidem odpouštím. A ještě bych mohl vyzvednout zajímavou hudbu, ale to je asi tak vše. Takže za 3* ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Neni to špatná, ale ani žádná převratná upířina, trošku tomu chybí nějakej zajímavej nápad, všechno je už nějaký takový ohraný a nedokáže to výrazně zaujmout, ovšem James Woods je skvěle drsnej, Daniel Baldwin nevadí a co je hlavní, pan velkej super upír neni vyloženě trapnej, očas zapůsobí vcelku nebezpečně a porcuje tam ty lidi zajímavě, mimoto celkově to lovení upírů je zábavný ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ono sa to snaží byť strašne cool a hype, ale to by tam nemohlo hrať ústredné duo Woods a Danny Baldwin. Film pracuje so zaujímavou premysou a aj prostredie je funkčné. Ale Carpenter nevie točiť akciu. Nevie pracovať s charaktermi. Vie pracovať s atmosférou. A tej tu veľa nie je. Je to béčko ako vyšité a čo je najsmutnejšie, ukazuje tvorcu bez režijného nápadu. Je to spravené veľmi rutinne. Scény typu - idem zbiť kňaza, postrčím prostitutku na ceste nech spomalene spadne - akože na efekt, alebo mám kopec dick jokes, ktoré sú dosť trápne, môže fungovať ak máte dvanásť rokov. O vyspelosti tu nemôže byť ani reč. Ale aj napriek výčitkám som sa celkom bavil. Má to v sebe taký ten guilty pleasure vibe. Asi to už nebudem vyhľadávať, ale ak to niekde uvidím, asi to dokukám. Každopádne s tou upirskou tématikou to pracuje fakt divne. Najviac potešia samotní upíri, ktorý sa pohybuje pomalšie ako dvadsať tučných ľudí idúcich po schodoch. A to bol svojho času Carpenter symbolom desu a hrôzy. , ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • Film je natočen na motiv knihy "Vampire$" od Johna Steakleyho. (Mr.Bulanek)
  • Symbol na náhrdelníku, ktorý patrí Anthonymu (Daniel Baldwin), je nordickou runou s významom ochranca. (beso74)

Reklama

Reklama