Reklama

Reklama

Příběh popisuje události následující po tragické nehodě školního autobusu, při které zemřelo mnoho dětí. Malé město British Columbia zažije díky nehodě šok, ze kterého se jen tak nevzpamatuje. Ian Holm přijíždí z velkého města jakožto právník Mitchell Stephens a má v úmyslu pozůstalé přesvědčit o nutnosti žaloby a soudního sporu s viníkem nehody. Jeho neobratné manévrování a nevhodné chování však obyvatele města vzájemně ještě více oddálí, otevře staré rány a zhatí veškeré naděje na zahojení šrámů způsobených hlubokou ztrátou. V této nepříjemné atmosféře plné podezřívání a pochyb se dospívající dívce, kterou nehoda odkázala na invalidní vozík, podaří obyvatele města znovu sjednotit. Díky její odvaze a kuráži najdou zlomení pozůstalí obětí víru v posmrtný život, jenž je stálou nadějí pro ty, kteří nepřestali věřit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

Gaskin 

všechny recenze uživatele

Popsat téměř jakýkoliv Egoyanův film tak, aby se podařilo vystihnout jeho sílu, kvalitu a průraznost, a přitom tyto jeho vlastnosti nezrušit prozrazováním - to je téměř nadlidský úkol. Narace probíhá tak plynule s důrazem na nejmenší detail, že by jí jenom mé zasazení do děje narušilo. Samotné vykreslení charakterů diváka nadchne natolik, že i jakákoliv konkrétní informace dopředu je na škodu. Co vám o tomhle filmu tedy vlastně můžu říct? Můžu vám říct, že je to jeden z nejlepších filmů, co jsem měl kdy čest vidět. A jestli mi to nevěříte, podívejte se na něj, prostě. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Možná si budu muset připustit, že rostu - nebo možná spíš odehnívám - do natvrdlého blbce. Hodnotu tohoto díla jsem nepobral. Je to mozaika momentek za života lidí postižených tragédií v rodině. Žádný z těch mikropříběhů není rozveden, nepoznáme ty lidi, nevidíme žádný vývoj, jediné co je jasné, že jim není do smíchu. No nestačil jsem se divit... ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

[8/10] (Alliance, Canadian Film and Video Production Tax Credit, Ego Gort, Harold Greenberg Fund, TMN, Téléfilm Canada) (Barevný /// Produkce: Atom Egoyan, Camelia Frieberg /// Scénář: Atom Egoyan podle románu Russella Bankse /// Kamera: Paul Sarossy /// Hudba: Mychael Danna, Sarah Polley /// Nominace na Oscara: Atom Egoyan (režie), Atom Egoyan (scénář) /// MFF v Cannes: Atom Egoyan (Cena FIPRESCI, Hlavní cena poroty, Cena ekumenické poroty)) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Sladké (shledání) na věčnosti. Proč je název filmu něčím jiným než název knížky nebo sochy nebo obrazu? Proč se s ním zachází tak svévolně a matoucně? Tak i "Sladké zítřky je nesmysl, a dokonce totální. Každé děcko přece ví, že "hereafter" je "onen svět" a žádný zítřek. Do takového zítřka by se tak akorát mohl probudit "překladatel" názvu tohoto filmu... A poslání filmu? Nevěřím, že se "dospívající dívce, kterou nehoda odkázala na invalidní vozík, podaří obyvatele města znovu sjednotit. (z oficiálního textu distributora)" Nemyslím si, že by o tuto dívku (Nikol) vůbec nějak šlo - je jednou poškozenou osobou z mnoha (ze všech). Myslím si, že film je obecně o "ztrátě dětí". Jeho středem je právník Mitchell Stephen, který rovněž utrpěl ztrátu dítěte, i když ne přímo fyzickou. Tím, že se rozhodne (za každou cenu) vést proces proti domnělému pachateli, proti tomu, kdo "špatně utáhl šroubek", doufá, že vyhraje i svůj rodinný proces, že se mu tím i jeho šroubek podaří dotáhnout... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tohle drama takřka s lehkým nádechem mysteriózna zaujme především filmové fajnšmekry, i když příběh je natočen srozumitelně pro všechny typy diváků. Minimum známých tváří filmu jen prospívá a mistrovsky zvládnutý scénář i režie z něj dělají dílo, které se vám po shlédnutí rozhodně nevykouří z hlavy. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (2)

  • Film byl zvolen časopisem Premiere do žebříčku "25 nejnebezpečnějších filmů". (Botis)

Reklama

Reklama