Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesor historie Urbánek je povolán k akutnímu archeologickému případu: Nedaleko místa slavné bitvy u Lipan se našla kostra velitele husitských vojsk. A navíc s kalichem. Ani opatrná manipulace nepomůže a v noci se na archeology snese husitská kletba. Ta netrestá každého stejným způsobem. Někoho straší husitští bojovníci. Někomu zkroutí končetiny. A někomu vyvolá déjà vu, takže dostaneme šanci prohlédnout si celý seriál ještě jednou a pořádně a konečně pochopit i to, co nám dosud zůstávalo skryto. (Česká televize)

(více)

Recenze (25)

I.ball 

všechny recenze uživatele

Za mě velmi povedené finále. Začátek byl trochu zmatečný, ale to už tak s nádory na mozku bývá. Když se časoprostor vrátil k lineárnosti, začalo to do sebe hezky zapadat a nitky se rozplétaly. Hodně povedený díl, i když ani tak nešlo o záhadu jako spíš o pravdu. K tomu všemu musím vychválit hudební doprovod.. to bych si rád poslechnul i opakovaně. Jedinou výtku mám vůči absenci agentů StB. 85%. ()

tata22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, taková bomba jak slibovali to rozhodně nebyla ale koukat se na to dalo. Myslím, že zejména díky hercům. Cina, Fialová, Noha, Pavlovičová, Termerová byli skvělí. Macháček má na víc ale nevím jestli tohle byla zrovna role pro něj. Něco tomu ale chybělo, neví co ale potenciál to mělo, škoda promarněné šance... ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dalo se čekat, že to bude finále série a jako takové se dá čekat, že bude hrát na vážnější notu, aby něco uzavřelo a skrze cliffhangery otevřelo další témata pro druhou sérii. Ono se to jaksi stalo, ale v takové podobě, že to nepřineslo žádné momenty, po kterých by divákovi spadla huba na zem. Líbilo se mi to mindfuckové ladění (které dává smysl), ale zklamalo mě, že tvůrci vše někam posunuli, jakž takž dostatečně, ale na pořádné finále série to bylo málo. I když to celou dobu byla primárně komedie. Lepší 2* ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A to bylo jako všechno, soudruzi? To jste se moc nevycajchnovali. Mankote, od dob seriálu Lost jsem alergický na vysvětlení typu halucinace / nádor na mozku / delirium (doplňte dle potřeby). Tím se dá totiž spláchnout naprosto vše, nemusíte si dělat starosti se zacyklením všech motivů, dokončením všech paralel, nebo aby to dokonce vše krásně zapadlo dohromady, jako když konečně složíte Rubikovu kostku. Tady v tomto dílu vlastně také nevíme, co je halucinace, co je dílem nádoru. Nedočkáme se odpovědi, jak to dopadlo s kalichem a profesorem. Zpočátku to vypadalo alespoň na variaci na žánr „jeden den se opakuje stále dokola“, ale ani to nebylo využito. Ostatně se nevyužily ani nedořečené, nakousnuté věci z předchozích dílů. Třeba Addamsova rodina zůstala nedovysvětlena a nikam dál se to neposunulo, jak naznačoval závěrečný záběr tehdejšího dílu. Pak zde máme pár nelogičností. Třeba proč levitující lidi nevybuchují jako ty žáby, to nějak nechápu. Navíc tenhle díl celou dobu pracuje s otázkou pravdy a lži, nutností říkat pravdu, ale obě holky lžou, a už se to nakonec nijak neřeší a celá naznačené morální dilema se smete pod stůl? Ale co jsem nejvíc nepochopil, jak seriál přešaltroval tak zčistajasna z rozverného pokusu o inťošskou parodii do temné psycho hry skoro ve stylu Seven. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevim, jestli jsem mel prilis vysoke ocekavani, ale od zacatku dost velke zklamani. Ne prilis vtipne, jak by clovek doufal. Zprvu jsem jeste pridaval hodnoceni za zajimave nostalgicke prostredi, ale z toho nemuze vyzit cely serial. V pulce se mozna uroven trochu zvedla, zejmena diky dvojci estebaku, kteri netradicne tahnou cely serial, ale posledni tri dily uz zase mizerie, takze musim snizit pod 50%. Dost nepovedeny vedlejsi pribeh Machackovy dcery a neprijemne prehravani nekterych hercu jako Cina. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama