Reklama

Reklama

Na ostří nože

Trailer

Obsahy(1)

Havárie letadla v mrazivé divočině Aljašky postaví proti sobě intelektuála a miliardář Charlese Morse a sebevědomého módního fotografa Roberta Creena v brutálním boji o přežití. Každý z nich brzy zjistí, že největší nebezpečí se neskrývá v přírodě, ale v lidském strachu, proradnosti a schopnosti vraždit. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (467)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Zábavný přírodopisný film z Aljašky, šmrncnutý manželským trojúhelníkem a téměř vůbec neohlodaný zubem času. Volné pokračování zvířecího sociálního dramatu Medvědi. :-) Ovšem z nezbedného medvíděte zde vyrostla šelma, z nejlepšího milionářova kamaráda se vyklubala svině a z distingovaného intelektuála divoký pračlověk. Tak není divu, že z naříkání jehňátek se stalo spíš mlčení medvědů. Tedy zde jednoho. Kardinální otázka filmu tedy není „Sežrat či nesežrat?“, ale „Co nebo koho sežrat?". Med, borůvky, lososa či jelena? Nebo nějakého vypasenějšího paroháče? No nic. Jako předkrm sežereme tu černou jednohubku a pak se uvidí... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jeden postarší milionář, jeden ještě ne úplně bachratý obšourník, jeden podrážděný méďa a jejich vzájemné laškování v zasněžených lesích Aljašky. Viděno v dávnověku, kdy se mi to až na posledních cca 15 minut docela zamlouvalo. Závěr zklamal a ani na zbytek nemám potřebu někdy koukat znovu - nějaké clustery mé mozkové kapacity totiž film navzdory dlouhé době (kombinované s děravou pamětí) stále okupuje a už tehdy žádné velké překvapení a originalitu nenabídnul. Hezké prostředí, solidní herecké výkony a super huňatý mazlíček, co by se nejednomu občanovi hodil k ostraze soukromého pozemku... pravda, já bych po Bartovi hovna ze zahrady uklízet nechtěla a nevýhodou by byla jeho snížená bdělost v zimním období. Současný dojem z "Na ostří nože" by byl pravděpodobně nižší, ale zůstanu u toho dávného: 70% ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Výborná dobrodružná zábava. Hopkins s Baldwinem se skvělej doplňujou a vůbec, mám slabost pro filmy, kde je v hlavní roli nespoutaná syrová příroda a pár nedobrovolnejch tuláků. A přesně to jsem v The Edge dostala. Plus navíc dobrou hudbu Jerryho Goldsmitha (i když mi kolikrát víc než dost připomínala hudbu k Vikingům) a další skvělej výkon Barta the Beara, kterej jako krvežíznivej medvěd zabiják působil fakt autenticky. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Další film s mojí nejoblíbenější herečkou - Přírodou. Bohužel, spousta režisérů si ještě pořád vztah s ní představuje jako Hurvínek válku, takže člověk musí krom záplavy neobyčejné krásy skousnout i náruč pořádných hovadin a nesmyslů. Ani MacGyver s Chuckem by nezvládli to, co tu občas předváděla Dvojka A+A. Všemu navzdory je ale biják Na ostří nože dalším případem, kdy láska k přírodě předčila tu k filmu, takže ve finále jsem se bavil dobře. Jakpak se asi mezitím měla Ellenka? ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Podle mě se nejedná o žádný béčko a tenhle dobrodružný survival vyniká nejen herci, divočinou a napětím s medvědem, ale i mezi samotnou hlavní dvojicí. Ušlechtilý charisma versus závistivý okno do duše, břímě bohatství, prkotiny tváří v tvář s přírodou. Kam se hrabe REVENANT, tohle bylo dějově i psychologicky zajímavejší a nějak mi doteď unikalo. Obrázky jedna radost. "Never feel sorry for a man who owns a plane." ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Anthony Hopkins se během natáčení potýkal s vyhřeznutou plotýnkou a využil toho, aby svou bolest promítl do hereckého výkonu. (HellFire)
  • Nôž, ktorý má Charles Morse (Anthony Hopkins) vyrobil Brian Lyttle. Dĺžka čepele je 103 mm s rukoväťou zo slonoviny. (ThomasCrown)
  • Film je inspirován televizní reality show z Brazílie, kdy byli lidé ponecháni v divočině Brazílie a museli přežít, používajíc při tom technik, které ve filmu zmiňuje postava Antonyho Hopkinse. (HellFire)

Související novinky

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

16.05.2023

Oznamování velkých projektů těsně před začátkem festivalu v Cannes pokračuje a po novince Rona Howarda tak dostáváme zprávy také o chystaném a poměrně unikátním filmu amerického režiséra a dramatika… (více)

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Bradley Cooper je k sežrání

Bradley Cooper je k sežrání

15.02.2010

Každý druhý producent v Hollywoodu chce do svého filmu Sama Worthingtona... a ti ostatní chtějí Bradleyho Coopera. Po tomhle víkendu, kdy Na sv. Valentýna utržilo 52 milionů dolarů a připsalo si tak… (více)

Reklama

Reklama