Reklama

Reklama

Na ostří nože

Trailer

Obsahy(1)

Havárie letadla v mrazivé divočině Aljašky postaví proti sobě intelektuála a miliardář Charlese Morse a sebevědomého módního fotografa Roberta Creena v brutálním boji o přežití. Každý z nich brzy zjistí, že největší nebezpečí se neskrývá v přírodě, ale v lidském strachu, proradnosti a schopnosti vraždit. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (467)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Králík s dýmkou, co neumře v lese hanbou, se ukáže mazanější než panter, jenž mu spí s mladou králičicí.. Nerozumíte? Nevadí.. The Edge je bajka, v které se zálesák-teoretik sir Hopkins utká v tichém boji s do brlohu mu lezoucím Baldwinem a v poměrně hlasitějším s chlupatým Bartem kodiakem.. Klady jsou Tamahoriho svižná režie, Aljaška a všechny velmi zdařile natočené scény s medvědím hercem. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kvalitne natočený dobrodružný film s hviezdným hereckým obsadením. Režisér Lee Tamahori odviedol slušnú prácu a ústredná dvojica Anthony Hopkins a Alec Baldwin to zahrala ako sa na prvotriedných profesionálov patrí. I prostredie divokej aljašskej prírody je atraktívne. Dá sa na to pozrieť. No miestami som musel krútiť hlavou nad premršteným scénarom. Pochybujem, že by starý šesťdesiat ročný milionársky mestský páprda dokázal také kúsky aké v tomto snímku predvádza Anthony Hopkins. *** ()

Reklama

themic 

všechny recenze uživatele

Snímek, který je plný akce, dobrodružství a hl. je to, že to není jen v některé části filmu, ale dobrovází to po celý 117minutový film..! Konec přispěl k dokonalosti filmu, kdy "Anthony" "Alecu" teoreticky odpustil..! Chválím oba hl. hrdiny Anthony Hopkinse a Aleca Baldwina... Zaslouží si za čtyři..! ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich najobľúbenejších dobrodružákov vôbec. Rýchle tempo od začiatku do konca, napätie, výborní herci (toto je asi jediný film, v ktorom znesiem nejakého Baldwina), skvelá Goldsmithova hudba, panoramatická McAlpinova kamera - jednoducho prvotriedny žánrový kúsok. Samozrejme najväčšou atrakciou filmu je maco Bart, ktorý tu podáva ďalší zo svojich fascinujúcich výkonov ;-) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po průseru s názvem Grizzly (2014) jsem vytáhl z archivu tenhle starší kousek, protože jsem si chtěl spravit chuť jiným medvědím filmem. Jistě, The Edge má taky svoje mouchy, někdy skoro až masařky... Třeba nechutně páchnoucí středoproudový kabát zasviněný navíc poblijózní vtíravou hudbou. Nebo ten otravně výchovný a moralizující konec; já osobně bych uvítal mnohem víc, kdyby Hopkins Baldwina v medvědí pasti pochcal a zapálil, myslím že by to bylo realitě bližší. Ale jinak skvělý staromódní dobrodružný film s překrásnými přírodními scenériemi, ve kterém se zvídavý člověk může i lecčemus přiučit. Třeba jak zabít medvěda jen špičatým klackem, což se může na výletě do lesa někdy hodit. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Anthony Hopkins se během natáčení potýkal s vyhřeznutou plotýnkou a využil toho, aby svou bolest promítl do hereckého výkonu. (HellFire)

Související novinky

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

16.05.2023

Oznamování velkých projektů těsně před začátkem festivalu v Cannes pokračuje a po novince Rona Howarda tak dostáváme zprávy také o chystaném a poměrně unikátním filmu amerického režiséra a dramatika… (více)

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Bradley Cooper je k sežrání

Bradley Cooper je k sežrání

15.02.2010

Každý druhý producent v Hollywoodu chce do svého filmu Sama Worthingtona... a ti ostatní chtějí Bradleyho Coopera. Po tomhle víkendu, kdy Na sv. Valentýna utržilo 52 milionů dolarů a připsalo si tak… (více)

Reklama

Reklama