Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mima Kirigoe je členkou oblíbené hudební skupiny CHAM!. Dobře rozjetou kariéru se rozhodne opustit a stát se herečkou, ale některým jejím fanouškům se tato životní změna nelíbí. Faxem jí přijde zpráva, která ji nazývá zrádcem. Na internetu Mima objeví stránku, kde je do detailu popisován její každodenní život. Má stále větší pocit, že ji někdo sleduje. Mladá herečka se chce dostat na vrchol co nejdříve, proto si zahraje znásilněnou dívku a nafotí lechtivé snímky... (Fabienne)

(více)

Recenze (131)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Europop v podání Japonek v sukýnkách bych dával i pravidelně :-). Člověk by ani neřekl, že jde v animované verzi natočit tak bravurně vymyšlený psychologický snímek. Já k tomu vlastně nemám co říci. Ještě pořád to vstřebávám, ale ta hra s psychologií, hroucením osobnosti a smazáváním hranic mezi skutečným a vysněným světem je výborná. Režii hrané verze prosím svěřit Davidu Lynchovi, děkuji. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Mima je popová zpěvačka, která se vzdá pěvecké kariéry a snaží se prorazit ve filmovém showbyznysu. Její neposkvrněná duše se naučí být prostitutkou. Natáčí scény, které z ní udělají sexuální symbol a špiní se čím dál víc. Čím více kariéra stoupá, tím více se cítí zneuctěná. Navíc se jí rozpadá osobnost, ztrácí paměť a nerozlišuje mezi realitou, natáčením a sny. Už nedokáže rozlišit, co je pravda a co jen role či sen. Zamotává se sama do sebe a ještě jí začíná vyhrožovat šílený fanoušek. Je to velký spletenec. Jako divák jsem po čase nebyl schopen určit, stejně jako hlavní postava, co se děje. Je šílená? Kdo jí pronásleduje? Co je realita? Jak utíká čas? Proč si nic nepamatuje? Hodně otázek a na konci jen jedna odpověď. Skvělá zápletka, úžasná hudba. Přesto, že se film zdá jako naivní, opravdu není. Promyšlená gradace příběhu je výjimečná. ()

Reklama

Kicune 

všechny recenze uživatele

Perfect Blue je Satoshi Konova prvotina, kterou již ve své další tvorbě nedokázal překonat (a bohužel se o to už nikdy nepokusí). Prvotřídní mysteriózní thriller, ve kterém se realita střída se snem natolik dokonale, že opakované zhlédnutí je povinností, a nejspíše nejenom jedno, protože i po několikáté film ponechává nespočet otazníku. Pop idol Mima zanechává své úspěšně rozjeté kariéry zpěvačky v dívčí kapele a vrhá se na dráhu herečky téměř pálíc všechny mosty, které by ji s nevinným pop idolem spojovaly. Ovšem některé fanoušky to bohužel nemůžou přenést přes srdce a dávají to Mimě znát. Nyní již herečka Mima ovšem vnitřně stále nevyrovnána s tak zásadní změnou svého života to zdá se psychicky nezvládá. Paranoia, úzkost a prolínání snů, reality a natáčení filmů (ve třetí třetině filmu již natolik nevyzpytatelné) chytře graduje k nečekanému závěru, který divák již stravuje na jeden dech. Skvěle napsané, skvěle zrežírované. Japonský skvost, který nám dnes připomíná filmy Darrena Aronofského. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No jo, takhle nějak to dopadá, když se někdo snaží změnit svůj image a z POP idolu pro náctileté se chce stát filmovou hvězdou a miláčkem dospělých. Nahé fotky do časáku, erotické scény – chlapi to jistě ocení, ale co všichni ti zarytí obdivovatelé (obdivovatelky), které spíš zajímal váš hlas a sexy oblečky ve kterých se jejich „star“ nakrucovala na pódiu. Pak není divu, že někomu rupne v bedně a snaží se pomstít…Tenhle animovaný kousek má určitě zajímavou atmosféru, detektivní zápletka nesmí chybět a samozřejmě i nějaké ty vraždy, aby divák neumřel nudou. Toshi to skloubil všechno dohromady, nechal si záležet především na vytvoření potřebné napínavé dějové linky a vytvořil tak lehce nadprůměrný film. 70% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Ano tak animace je skutečně velmi slabá a design postav mohl být také o poznání lepší. Obě složky psůobí při filmu rušivě, asi nebylo dost peněz. Přesto je tento film zajímavý kousek. Hlavní hrdinka Mima se rozhodne praštit se zpěvem a stát se herečkou... Vcelku banální příběh, který až ve druhé polovině nabere na obrátkách a človkě musí pořád přemýšlet co se tam sakra děje a kdo je kdo, případně kdo co udělal. Inspiriace Lynchem zřejmá. Film mě zaujal a mohu ho doporučit, byť jedno podívání asi stačit nebude na výklad. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (5)

  • Madonna zakomponovala části filmu do doprovodného videa písně "What it Fells Like for a Girl" během jejího turné Drowned World. (DailyDreamer)

Reklama

Reklama