Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mima Kirigoe je členkou oblíbené hudební skupiny CHAM!. Dobře rozjetou kariéru se rozhodne opustit a stát se herečkou, ale některým jejím fanouškům se tato životní změna nelíbí. Faxem jí přijde zpráva, která ji nazývá zrádcem. Na internetu Mima objeví stránku, kde je do detailu popisován její každodenní život. Má stále větší pocit, že ji někdo sleduje. Mladá herečka se chce dostat na vrchol co nejdříve, proto si zahraje znásilněnou dívku a nafotí lechtivé snímky... (Fabienne)

(více)

Recenze (131)

farfalla 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Možná i proto, že původně se měl natáčet jako hraný, ale zemětřesení v Japonsku zničilo studio v Kobe, a tak tvůrci přešli na finančně nenáročnější animovanou verzi. Film je natočený podle románu Yoshikazu Takeuchiho. Animace už několikkrát použité zápletce příběhu dováva styl a přidané tajemno. Také zdvojený zločin v reálném životě i v natáčeném filmu oživilo zápletku. Úspěch je jako droga a mnoho lidí ztrácí perspektivu skutečného sebe. Tady je to samotná herečka/zpěvačka, fanoušek, kamarádka/manažerka, postava ve filmu. V honbě za štěstím a úspěchem může být těžké zůstat nohama na zemi a dokázat rozlišovat mezi sny a realitou. Na konci filmu ten pohled na město vypadá jako reálný záběr - skvělá animace. [O rozdělených osobnostech jso utaké filmy - The Three faces of Eve a Sybil.] ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Japonský snímek „Pafekuto buru“ je krásnou ukázkou toho, jak vypadá anime pro dospělé, a teď nemyslím hentai nebo něco podobného. Myslím anime, kde jsou dospělá témata, kde se vypráví příběh, který je pořádně drsný, a to i ve chvíli, kdy tu neteče krev. Scéna znásilnění i v téhle animované podobě dokáže s divákem pořádně zamávat, hlavně když si uvědomíte, jak se tím bortí sny. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No jo, takhle nějak to dopadá, když se někdo snaží změnit svůj image a z POP idolu pro náctileté se chce stát filmovou hvězdou a miláčkem dospělých. Nahé fotky do časáku, erotické scény – chlapi to jistě ocení, ale co všichni ti zarytí obdivovatelé (obdivovatelky), které spíš zajímal váš hlas a sexy oblečky ve kterých se jejich „star“ nakrucovala na pódiu. Pak není divu, že někomu rupne v bedně a snaží se pomstít…Tenhle animovaný kousek má určitě zajímavou atmosféru, detektivní zápletka nesmí chybět a samozřejmě i nějaké ty vraždy, aby divák neumřel nudou. Toshi to skloubil všechno dohromady, nechal si záležet především na vytvoření potřebné napínavé dějové linky a vytvořil tak lehce nadprůměrný film. 70% ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Mindfuck jak prase! Naprosto temný thriller, kde opravdu nevíte, čemu máte věřit. Mnohaúrovňové vyprávění je ale bravurně zvládnuté. Pecka. Skvělá animace (převážně v rychlých pasážích, jinak je to zase samý staťák a 6 fps), skvělý příběh. Nejspíš ale bude potřeba vidět víckrát. Jo a proč název Perfect Blue se mi odhalit nepovedlo. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Nervydrásajúci psychothriller, ktorého hlavným problémom je dnes už prevarený námet a až príliš obstarožne pôsobiace ako vizuálne spracovanie, tak niektoré scenáristické postupy. Stále však celkom dobrá jednohubka na napínavý večer. Do karát hraje aj klasicky kratšia stopáž, ktorá prebíja hluché miesta a len veľmi šetrne dávkovanú invenciu a tvorivý aspekt. Na Kona príliš nevýrazné a prosté, ale neurazí. Čakal som však trochu viac, než len sugestívne prenesenie euramerického modelového mindfucku do japonských animovaných reálií a popkultúrneho fetišu, ktorým oplývajú. Určite však tomu ešte dám šancu. 60% ()

Galerie (85)

Zajímavosti (5)

  • Madonna zakomponovala části filmu do doprovodného videa písně "What it Fells Like for a Girl" během jejího turné Drowned World. (DailyDreamer)

Reklama

Reklama