Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pětadvacetiletý Oe Kintaro zanechal studia na Toudai těsně před dokončením. Odešel z vlastní vůle, protože zvládl všechny předměty a od té doby vystřídal mnoho zaměstnání a prostřednictvím nich se dále učí o životě. Kintaro na svém věrném kole objíždí svět a učí se stále nové věci, protože studování je totiž jeho koníčkem. Je extrémně zdravý, jak psychicky, tak fyzicky. A možná jednou zachrání Japonsko, či dokonce celý svět... (Roby)

(více)

Recenze (33)

Starletka 

všechny recenze uživatele

Jediné anime na světě, kde anglický dabing je lepší/vtipnější než japonský. Nepopírám, že u některých scén jsem se fakt nasmála (plavání, záchrana od Yakuzy, epický sváděcí polibek), ale bylo jich poměrně málo. A to je u komedie docela špatné. Jinak je tenhle epizodický kousek převážně úchylárna s naprosto šíleným hlavním hrdinou, který má oblibu nejen v oblizování toaletních mís. 5/10 ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Kintaro je dement a génius zároveň, fetišista a frajer (taky zároveň). Pamatuju si, když Golden Boye dávali někdy kolem roku 2000 na anglickým MTV, to bylo panečku žrádlo... Nejzapamatovatelnější byl samozřejmě první díl v IT firmě, kde Kintaro zametal a tajně onanoval nad šéfovou, ale dobrý byly i epizody s doučováním, v zelinářství anebo s motorkářkou. A ta znělka... jak z reklamy na kolo, vůbec to nevypovídá o reálným obsahu Golden Boye :) ()

Reklama

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Absolutní ujetost. Sice velmi zábavná a s dobrými pointami, přesto chvílemi nedotažené. Máte tendenci hlavnímu hrdinovi fandit, přesto se nezbavíte dojmu, že je to totální loser, obzvláště jeho nezvladatelné výbuchy vzteku, citů apod., podkreslené pokaždé jiným stylem animace obličeje. A jindy zase neuvěřitelný sympaťák. "Studovat, studovat!" ()

kitsuchan97 

všechny recenze uživatele

*5/10* Golden Boy je vskutku bizarní záležitost. Ač samotná nosná myšlenka je velmi inspirující (touha učit se a neustále poznávat nové věci), tak je bohužel upozaděna opakujícími se vtipy a přemírou úchylností. Anime mělo pár humorných momentů, ovšem jako celek to na mě působilo velmi kostrbatě. Člověk navíc dopředu tušil, co má od každého dílu čekat - nová práce, nová holka, nové trable, stejná obsese záchodem atd. Příběh posledního dílu mi přišel nejzajímavější - dokonce hezky zakomponoval ženské charaktery z minulých epizod. Závěrem - bylo toto anime poučné? Ne. Bylo zábavné? V jistých momentech ano. Bylo úchylné? Jednoznačně. Je nejlepší waifu Ayuko? Bez debat. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Nevázaný génius cestující na kole a sem tam pracující na částečný úvazek - jaké jiné anime může mít ikoničtější popis? Konečně jsem se na tuto samozvanou „legendu“ podíval a musím říct, zklamán opravdu nejsem. Líbilo se mi, že si hlavní hrdina nehrál na hrdinu a situace řešil povětšinou dost neortodoxně - i když to znamenalo třeba se nechat zbít do bezvědomí. Každý díl byl o něčem jiném a i když premisa byla většinou stejná - někam přijet, nechat se uchvátit pohledností nějaké té zástupkyně opačného pohlaví, chvíli někde pracovat a nakonec mít neskutečný vliv na všechny okolo - působily nápady svěže a neotřele. Jen mi tradičně nesedl styl humoru, který kromě velkého perverzna (tohle já zrovna rád, což o to) dost hrál na přehnané reakce - a to já nikdy nemusím a mám spíš tendence si v hlavě říkat „proboha, chovejte se už normálně!“ Naštěstí, humor i jistá perverze nebyla chlebem úplně každého dílu, i když absurdita nakonec došla své nejvyšší hranice v případě závodu motorky a kola. Co dál budu chválit, je zpracování, které jde ve šlépějích devadesátek - postavy mají malé oči a typicky vystínované vlasy a sem tam se objeví i nějaký pěkný detail, co se okolí týče. A to nezmiňuju ztvárnění ženských postav, které je prostě... Hnggg! √( ̄‥ ̄√ A závěrečná skladba chytlavá natolik, že jsem si ji pomalu pozpěvoval i při mytí nádobí (než se mi vykouřila z hlavy). Na závěr - je to zábavné, krátké dílko, které baví a zároveň nesežere příliš času (6 dílů po zhruba 30 minutách). Pro mě možná ne úplně dokonalá komedie, ale premisu jsem pochytil a vážně se mi líbila! Až by měl člověk sám chuť se na vše vyprdnout, nasednout na kolo a vydat se vstříc studiu života! I když, počkat... Já vlastně nejsem génius... 70% ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama