Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V kouzelném světě může síla lásky svět zachránit... nebo jej úplně zničit! Jack Woods je obchodníkem, který si pronajal chatu v Irsku, aby si konečně odpočinul od práce. Netušil však, že jeho dočasný domov je také domovem malých skřítků. Sen o odpočinku se rázem vypaří jako pára nad hrncem a Jack se snaží urovnat hádku mezi skřítky a čarovnými postavami v jejich kouzelné zemi. Jak to všechno skončí? Samozřejmě svatbou... nebo raději dvěma... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (84)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Pohádkoví Romeo a Julie ze země skřítků a víl osloví zejména dětské publikum. Když jsem byl mladší, tak se mi tento film celkem dost líbil, avšak s odstupem času si člověk všímá, jak hloupoučce a televizně je to celé natočené. Některé postavy mi nyní, po letech, přišly svým chováním a zejména smýšlením nadmíru nesympatické. Na druhé straně musím pochválit pěkné prostředí irského venkova s jeho tradiční atmosférou - tanečky, pivo, veselí - a nápaditě až bizarně pojatou postavu Velké Banshee v podání Whoopi Goldberg. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Snímok síce trpí typickou Hallmarkovskou vizážou a výpravou, ale obsahovo to nebolo vôbec zlé. Aj napriek dlhej stopáži sa tu nuda vyskytne iba miestami, pričom tento dobrodružný, fantazijný príbeh si užijú hlavne deti. Je plný víl, škriatkov a rôznych ďalších rozprávkových bytostí čo na upútanie detskej predstavivosti úplne postačuje. Mojim dievčatám sa to páčilo a vydržali pritom sedieť celý čas, čo je pre film s tak dlhou stopážou jasné plus. Takže zaslúžená trojhviezda. 65/100 ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Hezký pohádkový příběh zasazený do magické irské přírody pro malé i velké. Každý si v něm najde to své. Irsko je kouzelná a uchvacující země, které se velmi snadno podlehne. Příběh se inspiroval Romeem a Julií. Souhlas, láska může zachraňovat nebo ničit. Je to úžasná síla. Bez ní se nedá žít. Překvapila mě přítomnost Whoopi Goldberg. Ta sem teda zapadla. Viděno jako dvoudílný film. ()

Samelio 

všechny recenze uživatele

Kouzelná země skřítků upoutá především svou magickou irskou přírodou a libozvučnou irskou hudbou. Když se k tomu přidají skřítkové, víly, elfové a jako vždy skvělá a výrazná Whoopi Goldberg v roli Velké Banshee, tak tu máme velmi pěknou televizní pohádku. Pohodovou atmosféru dotváří i nenásilný humor. Spoustu dlouhých filmů mám rád, protože máte delší čas na vtáhnutí do děje, a proto mi nevadí ani téměř tříhodinová stopáž. Pro ty, co nevydrží u dlouhých filmů, doporučuji, aby Kouzelnou zemi skřítků zhlédli rozdělenou na 2 části, jako je prezentována v televizi. Efekty jsou na televizní tvorbu na dobré úrovni, přesto tu nízký rozpočet rozezná i naprostý laik. Ačkoliv se nejedná o filmařský zázrak, Kouzelná země skřítků v sobě má jisté kouzlo, proto ji řadím mezi své nejoblíbenější pohádky a dávám vysoké hodnocení. Doporučuji všem, co milují pohádky, skřítky a Irsko. ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Doba, kdy jsem tento film viděla poprvé, je dávno pryč. A spolu s ní odešlo i odešlo i to kouzlo, které na mě tehdy působilo. Dnes už je to jen jednou z mnoha variací na Romea a Julii. Ale i když to kouzlo už je pryč, pořád pro mě tento dvoufilm má jistou sentimentální hodnotu a pořád i se svou téměř tříhodinovou stopáží dokáže udržet pozornost. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama