Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V kouzelném světě může síla lásky svět zachránit... nebo jej úplně zničit! Jack Woods je obchodníkem, který si pronajal chatu v Irsku, aby si konečně odpočinul od práce. Netušil však, že jeho dočasný domov je také domovem malých skřítků. Sen o odpočinku se rázem vypaří jako pára nad hrncem a Jack se snaží urovnat hádku mezi skřítky a čarovnými postavami v jejich kouzelné zemi. Jak to všechno skončí? Samozřejmě svatbou... nebo raději dvěma... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (84)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Pro tyhle milé věci mám v poslední době docela slabost. Už dávno jsou pryč časy těchto rodinných fantasy, obohacené pro dospělého diváka v rámci produkce Hallmarku vždy nějakým tím známým obličejem. Tady se dostáváme do znázornění všemožných Irských tradic a folklóru, takže máme všude spousty zrzavých zelených škřítků, a na druhé straně pak víly. Pochopitelně, rozpočet neumožňuje nějaké velké efekty či výpravu, ale všechno to klasicky vynahrazuje zápal zúčastněných. ()

psychoJoa 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je moje dětství! Byla to tehdy velká láska, která doteď nerezaví. Děj se opírá o děj klasiky Romea a Julie (skřítkové a elfové), ale funguje to parádně. Milý, zajímavý, kouzelný a vtipný rodinný film, který nemůže být špatnou volbou! Ukázka irských tanců je pak velmi příjemným bonusem ve sledování! ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Když Kouzelnou zemi skřítků vysílali na Hallmarku, koukali jsme stále dokola :). Teď ji vlastním na DVD a zrovna přemýšlím, že ji pustím prťatům. Tahle pohádka má atmosféru a styl. ■ Zajímavé, teď jsem to viděl s odstupem znova a vnímal jsem docela dost nedostatků, které jsem před lety neregistroval :). ()

Colour 

všechny recenze uživatele

Príjemná atmosféra írskeho vidieku, dobrá hudba, sympatickí leprikóni a letúšikovia, no prílišná rozvláčnosť. Ústredná dejová línia sa podobá na príbeh Rómea a Júlie. Zaujímavé, ako sa tvorcovia pohrali so Shakespearovym dielom. Efekty sú slabé, no na tv budiš. Vidieť sa to dá i viackrát. Troška skresať, vymeniť pár hercov a bolo by to super. 71% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Snímok síce trpí typickou Hallmarkovskou vizážou a výpravou, ale obsahovo to nebolo vôbec zlé. Aj napriek dlhej stopáži sa tu nuda vyskytne iba miestami, pričom tento dobrodružný, fantazijný príbeh si užijú hlavne deti. Je plný víl, škriatkov a rôznych ďalších rozprávkových bytostí čo na upútanie detskej predstavivosti úplne postačuje. Mojim dievčatám sa to páčilo a vydržali pritom sedieť celý čas, čo je pre film s tak dlhou stopážou jasné plus. Takže zaslúžená trojhviezda. 65/100 ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama