Reklama

Reklama

Ve stokách pod pařížskou operou žije od narození znetvořený zahořklý muž známý pouze jako „Fantom“. Zamiluje se do neznámé sboristky Christine, soukromě ji vyučuje a zároveň terorizuje zbytek operního domu a požaduje, aby Christine dostávala hlavní role. Vše se ještě zhorší, když se sopranistka znovu setká se svým známým z dětství Raoulem a oba se do sebe zamilují. Fantom se rozhodne ji unést a uvěznit u sebe, ve svých tajemných kobkách. Raoul je nyní jediný, kdo Fantoma může zastavit a zachránit svou lásku… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (412)

katasta 

všechny recenze uživatele

Já mám pro Fantoma Opery slabost. Viděla jsem ho asi už pětkrát a prostě si nemůžu pomoct, jsem nadšená od začátku do konce. Přiznávám, že nějaké neduhy by se tam našly, ale pro mě se ztrácejí v té perfektní hudbě. Jednoduše miluju ty písničky, melodie, charaktery, příběh...krom toho jsou zde velice povedené efekty, zvláště ten hned ze začátku filmu, kdy se se vzpomínkami Raoula vracíme do minulosti a divadlo ožívá. Emmy Rossum má nádherný hlas a kukuč, které podtrhává Christininu naivitu. Občas sice vypadá jak sjetá, ale to v podstatě má být, takže ok. A je skvělé, že dovedli najít lidi, kteří nejen že umí krásně zpívat, ale také dobře hrát, což se nehledá dobře. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Schumacher je macher. Moje prvé stretnutie s postavou svetoznámeho Fantóma dopadlo aj napriek obavám, veľmi uspokojivo. Joel sa snažil nepodriadiť film bežným diváckym nárokom, požiadavkám a trendom, a spracoval muzikál dosť netradične, klasicky a staromódne. Zabudnite na veľkolepé choreografické kreácie z muzikálov typu 'Chicago'. 'Phantom of the Opera' je skromné dielko s veľkolepou výpravou a impozantnými kostýmami, vznešenou a pompéznou hudbou, prakticky celý dej je s citom prespievaný v operných piesňach. A to musím pripomenúť, že keby dávali zadarmo lístky na operu, dlho by som rozmýšľal, či si jeden vziať. Napätie má film veľmi poctivo stupňované a jeho vrchol príde na scénu len veľmi sporadicky, čo ma trošku mrzelo, pretože to mohol byť aj poriadny trhák. Okrem toho, že herci nijak zvlášť neokúzlili, aspoň viem kto z nich by sa mohol uživiť aj na hudobnej scéne. 75%. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Po čase jsem se rozhodla snížit hodnocení, protože fantastická Webberova hudba není zásluhou filmu a úžasná Emily Rossum, která má charizma, hlas a v některých okamžicích se mi písničky v jejím podání líbily víc, než od Sarah Brightman, všechno ostatní skutečně nezachrání. Představitel Fantoma mi přišel málo démonický (vlastně nebyl démonický skoro vůbec, navíc spíš řve, než že by zpíval, tím spíš, když měl mít nádherný hlas, kterým dokázal lákat a omamovat), stejně tak jeho doupě bylo na můj vkus málo zatuchlé a moc kýčovité. Zbytek výpravy a hereckého obsazení je naprosto adekvátní. Musím vytknout i přílišnou statičnost pěveckých čísel, podle mě vinou režiséra, ale možná se mýlím (s tou vinou, ne se statičností). Příště si raději pustím soundtrack, protože film ho pouze doplňuje, ale moc nevyzdvihuje, což je velmi krásně vidět na zpracování titulní písně - hraje nádherná monumentální hudba, která mě dokáže vždycky naprosto nadchnout, je i slušně zazpívaná (z Emiliiny strany), ale to, co se při tom děje na plátně je oproti strhující muzice velmi slabý vývar. ()

Martyska 

všechny recenze uživatele

Nemôžem uveriť, že po tom, čo som čakala nudnú inscenáciu prenesenú na filmové plátno, som bola uchvátená silou tohto filmu. Za prvé, netušila som, že Butler dokáže aj niečo zaspievať (a jeho hlas má ten správny hlboký tón) a za druhé, že ma to bude baviť. Po tom, čo som videla Moulin Rouge (a nebolo to celkom podľa mojich predstáv) som si povedala, že muzikály seriózne nemusím. Ale hľa, prišiel Fantóm opery. Musím priznať, že už dávno ma skladby fascinovali a v tejto filmovej adaptácii vyzneli krásne. Treba pochváliť aj režiséra, lebo vypracovať muzikál ako film dá zabrať. Škoda, že nepremenil ani jednu z 3 oscarových nominácii. ()

depony 

všechny recenze uživatele

Emmy Rossum naprosto skvělá a Gerard Butler vedle Patricka Wilsona si jsou dobrými soupěři. Přiznám se, že jsem Fantoma opery nikdy neviděl, tohle je první verze, kterou jsem měl možnost shlédnout až do konce a musím říct, že jsem okouzlen. Krásná výprava, dobré obsazení (naprosto úžasný přízvuk Mirandy Richardson mě dostal) a já se nechal unášet ... hudbou a emocemi. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (35)

  • Postava Christiny Daaé (Emmy Rossum) má skutečný předobraz v operní švédské pěvkyni Christině Nilsson. (Asmodin)
  • Veleznámý lustr použitý ve filmu vážil 2,2 tuny a stál celkem 1,3 miliónů USD. Pro riskantnější scény byla však raději použita replika. (Avalon820)

Související novinky

John Travolta je žena!

John Travolta je žena!

10.09.2006

Tak to tedy alespoň bude v připravovaném remaku muzikálu Hairspray, kde ztvární postavu Edny Turnblad, jejíž dcera Tracy (začínající Nikki Blonsky) se zaplete do rasových nepokojů v Baltimore… (více)

Reklama

Reklama