Reklama

Reklama

Jeden díl novinařiny, tři díly rumu. Americký novinář Hunter S. Thompson (1937–2005) byl významnou postavou kontrakultury šedesátých let a představitelem tzv. gonzo žurnalismu, vyznačujícího se extrémně subjektivním pohledem na zobrazované události. Dvě z jeho autobiografických knih se staly předmětem filmového zpracování a u obou byl iniciátorem a hlavním představitelem novinářův blízký přítel Johnny Depp. V režii Terryho Gilliama vznikl snímek Strach a hnus v Las Vegas (1998), účtující s hnutím hippies, protesty proti vietnamské válce a všeobecným psychedelickým šílením šedesátých let, v němž s Deppem hrál Benicio Del Toro. S dvanáctiletým odstupem byl pak zfilmován jeho Rumový deník (2010), líčící zážitky svérázného novináře, který v roce 1960 nastupuje do krachujícího deníku v portorickém San Juanu. Většinu času tráví v alkoholovém či jiném opojení a snaží se psát o potenciální korupci amerických financí, jež na ostrov začínají proudit. Barvotisková krása turistické destinace se tu střetává s bídou místních obyvatel, kteří Američany nemají rádi, ač k nim v podstatě sami patří. Film režíroval anglický herec Bruce Robinson (*1946), který se uvedl jako režisér pozoruhodným autobiografickým příběhem dvou nezaměstnaných herců Withnail a já (1986) a psychothrillerem o stíhání sériového vraha Jennifer 8 (1992). Deppovou hereckou partnerkou ve snímku je Amber Heardová, která pak byla dva roky jeho manželkou (rozvedli se v lednu 2017). (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (408)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nudná záležitost, která vás sice hudebně docela namlsá (Dean Martin hned od prvních vteřin), jako voyuer si užijete svých několik vteřin rozkoše a zaslintáte si nad nádherným domem na bohem zapomenuté pláži Karibiku, víc ale nedostanete, leda alkoholový odér a nechutnou scénu od soudu. Kdyby aspoň za tou lodí nesvítilo slunce! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PATŘÍ SVĚT JENOM TOBĚ? A KDYŽ TO ŘEKL, ZARAZIL SE. NE PROTOŽE TO ŘEKL, ALE PROTOŽE KONEČNĚ POCHOPIL SOUVISLOST MEZI DĚTMI VYBÍRAJÍCÍMI ODPADKY KVŮLI JÍDLU A LESKLÝMI MOSAZNÝMI TALÍŘI NA VCHODOVÝCH DVEŘÍCH BANK“..... /// Zamotanej příběh, kde jeden neví jestli jde o chlast, politiku nebo lásku. TOHLE JE PORTORIKO! A Američani ho mění v obraz svůj. Moře se dá vidět, jen když bydlíš v hotelu a domorodci jsou tu odpadky. Ale ani v tom není hlavní poslání novináře Paula Kempa. V Americe zuří volební boj (Einsenhower – Kennedy), komouši jsou homouši, ale v Portoriku jde o prachy. Jsou tady pozemky….KOHO TO kurva ZAJÍMÁ!!! Alkáčská idilka, kde jedinou emocí je chuť na Amber Heard má jistě i jiný přednosti, ale mě z toho vychází nuda (na třetí) o tom, jak dospět ke svýmu vlastnímu ,,já“. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennej román od Hunter S. Thompsona číst nebudu. 2.) Vzrušujou mě chlapci s tělem z reklamy na TotalGym. 3.) Thx za titule ,,skeletorek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

MeanWhile 

všechny recenze uživatele

Příběh a celková pointa filmu mě minula jedním velkým obloukem a ani sladká příchuť rumu mi nenaznačila nic moc pozitivního. Z celýho nápadu by se dalo vytřískat o mnohem mnohem víc a bohužel všechny více vtipný momenty musel zachraňovat hláškami největší slizoun filmu Giovanni Ribisi. To byla menší záchrana hodnocení, další byla nádherná Amber Heard a když vezmu hlavní mužskou roli-"Deppe, čekal bych víc", Eckharta moc nemusim a Jenkins se doufám po filmu rychle osprchoval. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Človek si predstavil kvalitnejší dúšok filmového špiritusu, ale dostal tento paskvil, ktorý je zlý ako najmenej kvalitný tuzemský rum! Rozkolísaný príbeh (ehm...má to vôbec nejaký príbeh?), ktorý chce obsiahnuť všetko a pritom za zapamätanie a pozornosť stojí pár scén - mimochodom každá z úplne iného žánru. To by nevadilo, pestré a neštandardné veci mám rád, kým majú aspoň nejaký význam a zmysel. Aký má zmysel tento film a čím chcel byť je pre mňa záhadou... komédia ani náhodou, drámu v tom vidí len človek s veľkou predstavivosťou a romantická línia je vycuvaná z prsta.Bez ohľadu na žánrovosť, s kvalitou si to nepotykalo ani v náznakoch.Postavy sú ako figúrky, ktoré niekto bezmyšlienkovito posúva hore - dole. K tomu totálne zabijácka stopáž, už dávno sa mi nestalo, že by som mal chuť to v polovici filmu vzdať a zaspať pri tom ako Nunka:))) Johnny Depp má v sebe stále Jacka z Pirátov...bohužiaľ sa to prejavuje aj na jeho herectve a najmä mimike. Filozofická otázka znie: kde je ten Pán Herec, ako sme ho poznali "pred tým" a bude ním ešte?! Oceňujem krásne exteriéry, ktoré aspoň potešia oko a ešte tú opancierovanú korytnačku...Myslím, že ** sú aj veľa, skôr 1,5*/5. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Bohužel jeden ze slabších filmů, kde je obsazený Johnny Depp. Pouze rum, kohoutí zápasy, novinařina, intriky a chudoba vs. bohatství. Není zde žádný zajímavý okamžik, nebo něco převratného. Jediné co mě zaujalo byly oční kapky, ale to spíše ze srandy, jinak celkem nudné. 3* dávám jen za výkon Deppa a okouzlující Amber Heard, protože bez ní by to nebylo koukatelné už vůbec. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (16)

  • Filmári navštívili okrem hlavného mesta San Juan aj mesto Vega Baja ležiace na severe Portorika. (MikaelSVK)
  • Původní knihu napsal Hunter S. Thompson, s nímž se v jeho pozdějších letech přátelil Johnny Depp, který ztvárnil ve filmu hlavní postavu. Při přípravě na roli v jiném filmu dle Thompsonovy předlohy Strach a hnus v Las Vegas (1998) byl Depp u něj doma a náhodou nalezl jím zapomenutý rukopis „Rumový deník“, který si nadšeně přečetl a přesvědčil Thompsona k vydání. (Nin)

Reklama

Reklama