Reklama

Reklama

Gueules noires

  • angličtina The Deep Dark
Trailer

Obsahy(1)

Skupina baníkov spolu s vedeckým pracovníkom - profesorom, zostanú uväznení kilometer pod zemou v tajomných, starobylých chodbách, ktoré ukrývajú záhadnú hrobku. Avšak chamtivosť jedných z nich spôsobí, že prastaré zlo, ktoré hrobka ukrývala, sa zrazu prebudí. (sochoking)

Videa (5)

Trailer

Recenze (25)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Řemeslně moc pěkně zvládnutá dobrodružná hororová naháněčka v podzemí. Výpravou skvělé prostředí pro horor, navíc to pracuje s indianajonesovským motivem objevování zapomenutých prostor po starých civilizacích - na papíře to zní, jak kdyby ten film vysoustružili přesně pro mě. Potěšilo mě také, že je v úvodu dostatek času věnován představení postav, a ty proto nepůsobí jen jako zaměnitelné maso na porážku. Proč tedy jen mírná žánrová spokojenost? Zaprvé, ten film je sice atmosférický, ale vůbec ne strašidelný. Příšera nadesignovaná docela pěkně, ale působí divně strnule ... a jako že když by do ní člověk jen lehce žďuchnul, tak se rozpadne. A zadruhé - a to pro mě byl větší problém - scénář je v druhé polovině filmu fakt bolest. Dlouhé minuty stopáže trávíme tím, že profesůrek chodí s deníčkem po jeskyni a velmi scenáristicky nuceně vypráví mytologii, aby divák věděl, s čím má tu čest. No a úplně se dojem scenáristické příčetnosti ztrácí ve chvíli, kdy se v tom profesorově deníčku (shrnujícím prý 27 let výzkumu) začnou hrabat ostatní postavy (v oboru nikterak kvalifikovaní horníci!) a úspěšně podle jeho poznámek luští starodávné písmo. To jsem v duchu tvůrcům vzkazoval, ať proboha nechaj ty postavy jen bezmyšlenkovitě běhat podzemními chodbami a nevymýšlí takové kraviny ... ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný klaustro Horor z podzemí, kdy skupina horníků objeví tajemnou hrobku, ve které se nachází pradávná nestvůra z jiného světa. Škoda, že atmosféra nebyla více tísnivější a postavy jsou až moc nezajímavé, takže jsem vlastně ve finále fandil tomu zlu, které vypadalo fakt solidně. Dojde i na několik šťavnatých Gore scén - scéna s tlusťochem byla parádní. Každopádně, strach jsem během sledování nepocítil, ale ztráta času to určitě taky nebyla. Lepší tři. (130. hodnocení) ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Ajo jo, tu čtyřku si to zaslouží. Horníci tady bojují o život proti monstru ve velmi nehostinném prostředí. Myslím, že samotné prostředí je to nejlepší na filmu. Podzemí, chodby, tma a máte klaustrofobický zážitek jakbysmet. Má to mimo jiné i skvělou kameru, která dokáže navodit nepříjemnou atmosféru. Body navíc letí za not CGI bubáka, který sice nebudí moc respektu, ale trhat lidi umí s grácii. Samotná banda horníků je pak lehce rozeznatelná a jde si tak udělat o každém z nich obrázek. Nejvíc zamrzí asi rychlé a nezáživné finále, které je docela meh. Francouzi však ve výsledku nezklamali a kdyby přidali více gore a efektivnější finále, jsem nadšen. Takhle jsem ale řádně spoko a za letošek je to tak první nadprůměrný kousek. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

U tohoto kousku  jsem na rozpacích. Zezačátku jsem měla velmi dobrý pocit, ať už z té podzemní tmy nebo dobrého vykreslení postav a sžití se s nimi. Postupem času jsem byla celkem zděšená, kam to vlastně spěje, když se poprvé ukázala zdejší zrůda. No a ve finále jsem pochopila, že se nám tak trošku postupem stopáže změnil žánr. Když jsem přistoupila právě na tu myšlenku, že spíš než jako na horor je záhodno na to nahlížet jako na dobrodružné horror fantasy, asi nemám problém tomu ty tři hvězdy dát, ale jenom proto, že jsem na tu hru přistoupila. Zdejší příšerka je tu totiž docela haluz a hororovou nálepku to tomuto filmu celkem dost kazí. Jinak mě to ale určitě neurazilo. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Prebudili Studenkovu zo spánku, nech sa nečudujú, že ich zato všetkých požrala. Je to taká priemerná zábava s občasne dobrou atmosférou, keďže tma a lampáše robia svoje. Čo sa týka Zdenky, miestami vôbec nevyzerala zle, okamihovo zas lacnejšie, avšak gore ako také, spĺňalo tie vyššie kritéria. Popravde, čakal som to horšie, jednoduchý námet tomu pomohol. Lepšie tri, to je jasné, keďže sa dnes točia samé lacné kokotiny. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama