Reklama

Reklama

Bridget Jonesová - S rozumem v koncích

  • Velká Británie Bridget Jones: The Edge of Reason (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bridget je ze vztahu s dokonalým gentlemanem Markem Darcym nadšená a stále nemůže uvěřit, že konečně našla lásku a přestala být „single“. Mark je uznalý, ohleduplný a tolerantní. Jakmile se ale na scéně objeví Markova nová asistentka Rebecca, Bridgetiny růžové obláčky, na kterých se až dosud vznášela, náhle zešednou. Stále častější záchvaty sebepodceňování začnou negativně ovlivňovat jejich vzájemnou lásku. Podlehne zoufalství a hnána „dobrými radami“ svých přátel se s Markem nečekaně rozchází. Bridget se sice trápí, ale v práci se jí daří a dostává nabídku spolupracovat s bývalým šéfem, záletným ex-přítelem Danielem. Letí s ním do Thajska natáčet reportáž. Znovu zažije spoustu komických nedorozumění a trapných chvil, které se mohou stát jenom jí. Při zpáteční cestě je na letišti obviněna z pašování drog, její šance na propuštění z vězení jsou pramalé, ale naštěstí je tu ještě Mark Darcy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Dvojka výrazně slabší než úspěšná jednička. Scénáristé se celou dobu snaží jen Bridget zesměšňovat a podotýkám, že zcela katastrofálním a nevtipným způsobem. K tomu všemu ji vykreslí jako nesympatickou tlustou stíhačku a divákovi je celkem protivná. První polovinu filmu jsem se vyložině nudil a tak ji považuji za zbytečnou. Naštěstí zhruba někde kolem počátku cesty do Thajska nastane zlom a příběh začíná být zajímavým až k bodu kdy závěrečných 20 minut vykoupí neotřelý a nudný začátek filmu. Přestože jsme se vlastně dějově nikam vzhledem k jedničce a stále se v příběhu nachází mnoho klišé, tak závěr docela fungoval a tak hodnotím 60% ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Ale no ták, přátelé, že on kvůli vám nikdy nikdo nikoho nehodil do bazénu? Jistěže je Bridget blbá tak, že nebudu urážet tágo tím, že bych ho k ní přirovnávala, zvlášť když s tágem jsme si posledně tak prima pokecali o Heideggerovi a Husserlovi. Ale ne že by pohled na osobu, která je ještě omezenější a nepraktičtější kravka než já a přesto se kvůli ní chlapi (a nejen ti) můžou zbláznit, nebyl ještě víc osvěžující než pád do zmíněného bazénu, takže se tady nebudu ztrapňovat nářky, že film není ze života (a který je, eh?) a radši zdůrazním fakt, že v životě každé ženy nastane dříve nebo později chvíle, kdy si musí vybrat mezi Darcym a Cleaverem. Já jsem si vybrala masáž a pak bazén. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Andrew Davies, Helen Fielding, Richard Curtis, Adam Brooks .. Vstoupit znovu do ženské postavy překypující několika nadbytečnými kily byl pro Renée rozhodně risk. Děj filmu už se neopírá o skvělou knižní předlohu Helen Fielding a tak k pobavení slouží jen fantazie týmu scénáristů. Z Bridget je v podstatě hloupá husa, která i za daných okolností absolutně neví co chtít od života. Příběh se tak tříští na několik epizod, které jsou nerovnoměrně protkány ucházejícím humorem. Oproti původnímu snímku sestup o několik schůdku níže - ve všech aspektech - ke stále ucházejícímu komediálnímu průměru. ()

Ai.ma 

všechny recenze uživatele

Příjemně jsme se BAVIL. Nutno podotknout, že Renée Zellweger má silný komediální talent, který dokáže prodat,ostatně tato role ji padla jako ulitá. Všechny tři hlavní postavy mají překrásně vystavěné charaktery, ovšem v poslední třetině film začne z ničeho nic klopýtat, především epizodka v thajském vězení mi tam příliš neštymovala. Každopádně zůstává faktem, že to byl roztomilý výlet do romantických vod. Ač se etudy a gagy můžou zdát provařené a nijaké, ve finále působí velmi příjemně. 7/10 ()

Galerie (77)

Zajímavosti (19)

  • V 20. minutě zazní píseň „Can't Get You Out Of My Head“ od Kylie Minogue. (SONY_)
  • Náklady na výrobu byly v přepočtu zhruba 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Když jde zmáčená Bridget (Renée Zellweger) k soudu vyznat Markovi (Colin Firth) lásku, drží v ruce růžovou kabelku, ale když jí Mark vyzve, aby šli na chodbu před jeho kancelář, už žádnou kabelku nedrží. (klarika)

Související novinky

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama